ervaringen

Door een persoonlijke touch, goed advies en begeleiding ontzorgde Conny ons in een verdrietige periode. Daardoor hebben we op een mooie, warme manier afscheid van onze moeder kunnen nemen.

Ria & Suzanne

Tijdens het ziektebed van mijn man kwamen wij via een nachtverpleegster in contact met Conny. Het eerste contact met Conny voelde direct vertrouwd. Ze was erg betrokken en kon zich heel goed inleven. Ook met met mijn man, die thuis was, ging zij met veel resprect en zorg om. Ze hielp ons met het maken van de juiste keuzes en voelde goed aan wat er bij ons als gezin paste. Mede dankzij Conny hebben wij er een mooi en waardig afscheid van kunnen maken, waarin ook de kleinkinderen werden betrokken.

Wij zijn Conny ontzettend dankbaar.

Marlies Hurxkens en kinderen

Als iemand ernstig ziek wordt, dan weet je dat het moment van afscheid snel dichtbij komt. Maar als het moment daar is, dan weet je het even niet meer. Gelukkig had ik heel veel steun aan mijn nicht en samen met Conny zijn we begonnen met het maken van beslissingen rond het afscheid van mijn moeder. 
Wat ik vooral heel fijn vond is dat Conny’s aanwezigheid niet voelt als iemand die er buiten staat. Ze is erg betrokken en geeft meteen het gevoel van; het komt wel goed. Hierdoor heb ik veel meer kunnen en willen doen dan dat ik ooit had gedacht. 

Naast betrokkenheid en een warm gevoel, vond ik het ook prettig dat alles een bepaalde volgorde had. Vandaag doen we dit stukje en morgen het volgende. Dat gaf rust en overzicht. Ze geeft ruimte voor eigen ideeën maar geeft ook handvaten om zelf tot bepaalde ideeën te komen. Tel daar nog de kleine, bijzondere dingen bij op die ze uit eigen initiatief doet. 
Daardoor was het een mooi en waardig afscheid. 

Ik ben Conny hier enorm dankbaar voor! 

Mariëlle Timmermans

Mijn man Derk ging naar de ijshockeywedstrijd zoals hij elke week deed, zijn grote passie.
Na de wedstrijd, in de kleedkamer, bleef zijn hart stil staan.
Derk was een “free spirit”. Hij heeft vanaf jonge leeftijd veel reizen gemaakt en was een echte (levens-) kunstenaar. Later maakten we mooie reizen in onze eigen ingerichte bus. Samen met onze bijzondere zoon waren we in de zomer meestal 2 maanden op reis.
Conny werd ons aangereikt door een vriendin en begeleidde Derk op weg naar zijn ultieme reis!
Vanuit het ziekenhuis in Tilburg werd Derk naar huis gebracht en het werd een groot feest bij ons thuis, een feest van “leven en sterven”! Het voelde alsof Derk dirigeerde, waarbij Conny het mooie lied in de juiste context uitvoerde. Alles klopte en verliep zoals het bij hem hoorde. De tijd verstilde! Iedereen was in het nu en niets stond vast.
Alles gebeurde zoals het gebeurde en Conny stond ons terzijde. Zij bewoog ertussen in haar mooie bloemenjurk en speelde in op elke emotie op het juiste moment! Conny voelde haarfijn aan wat bij ons paste en hielp ons met passie en glans. In dit zwaarste uur heeft ze ons er invoelend en vol begrip doorheen geholpen!
Mede dankzij Conny werd het de mooiste dans van ons leven. Zo puur, zo zuiver als zij is, een engel op onze schouders!   Zo een toegewijd mens maakt de wereld een stukje beter!

Dank je wel voor alle begeleiding en liefdevolle steun lieve Conny!

Gerti Brand

Omdat wij wisten dat het overlijden van mijn lieve man Ad, een neef van Conny’s man, onvermijdelijk was hebben wij al voor zijn overlijden een gesprek met Conny gehad. Ad wist in eerste instantie vooral wat hij niet wilde tijdens zijn afscheid en Conny wist dat feilloos te vertalen naar wat hij wel wilde, door mogelijkheden te noemen waaraan we zelf nooit aan hadden gedacht. Hierdoor heeft Ad zijn afscheid voor een groot deel zelf kunnen regisseren. In de week na zijn overlijden heeft Conny, geholpen door haar inlevingsvermogen en rust, alle praktische zaken geregeld en ons ook nog gesteund bij ons immense verdriet. De afscheidsdienst zelf heeft zij op een hele bescheiden, integere manier geleid, omdat op dat moment, volgens haar, alles draait om de overledene en zijn familie. Van de aanwezigen bij de dienst hebben we ook veel positieve reacties gekregen over de manier waarop de dienst vorm gegeven was. Wij zijn Conny heel erg dankbaar dat wij afscheid hebben kunnen nemen op de manier die Ad wilde.

Dorine, Luuk en Niels Raaijmakers

Conny, van DAG, heeft door haar goed kunnen luisteren, meelevendheid en inlevingsvermogen het afscheid van onze moeder voor ons zeer persoonlijk en sfeervol gemaakt.

Haar begeleiding gedurende de hele week maakte dat wij de tijd en ruimte kregen dit ieder, met 8 kinderen, op onze eigen wijze te kunnen doen. Daar zijn wij haar zeer dankbaar voor.

Familie van Heeswijk

Mijn naam is Paul Knibbeler en tot mijn grote verdriet is mijn lieve en spontane vrouw Ann op veel te jonge leeftijd overleden. Dankbaar voor de persoonlijke en uitstekende begeleiding van de uitvaart door Conny van de Heuvel, ben ik graag bereid om de opgedane ervaringen hierover te delen. 

Tijdens de emotionele periode voor en na het overlijden moesten er op korte termijn veel beslissingen van belang worden genomen. Ik zocht immers naar een afscheid passend bij het karakter van Ann. Niet echt standaard dus! En het definitieve afscheid kan maar één keer!

Voor een mooi afscheid leek mij het vinden van de juiste locatie en het invulling geven aan de ceremonie het lastigste probleem. Inmiddels weet ik beter.

Er was enorm veel meer regelwerk te doen. Zoveel, dat ik er hier niet over wil uitweiden. Gelukkig werd me dat grotendeels uit handen genomen en geruisloos in orde gebracht. Voor mij was het contact met Conny vanaf het eerste begin goed. Er was meteen een klik en luisteren is iets dat Conny goed afgaat. Dit is belangrijk, want soms was er voor een beslissing een klein duwtje nodig en daarvan wilde ik later geen spijt krijgen. Het laatste dat ik voor Ann kon doen, mocht niet mislukken!

“Bedenk dat alles mogelijk is en neem de tijd, die je nodig denkt te hebben”. “Out of de box denken”, noemt Conny dat.

Samen met familie en vrienden kijk ik nu terug op een prachtig en onvergetelijk afscheid.

Conny, bedankt!

Paul Knibbeler

Toch redelijk snel en onverwacht overleed mijn tante Annie. Samen met mijn nichtje zochten we iemand die het afscheid kon verzorgen. Het eerste contact met Conny voelde meteen goed en fijn. Ze straalde direct rust uit en nam ruim de tijd om de te nemen stappen te zetten. Op een vriendelijke manier, openstaand voor mogelijkheden, met oog voor detail, zorg, betrokkenheid en professionaliteit, hebben we mooi en waardig afscheid kunnen nemen. Conny luistert goed naar wensen, voelt goed aan wat de behoeften zijn en denkt in mogelijkheden. Hierdoor kijken we allen met een goed gevoel terug op het afscheid en heeft Conny op een fijne manier ontzorgd en gezorgd voor het onvergetelijke afscheid van mijn tante.

Mirjam Klaasen