ervaringen

Per toeval kwamen wij bij Conny van Dag bij afscheid terecht. Ze heeft ons fantastisch weten te begeleiden tijdens de voorbereiding en tijdens de uitvaart van mijn moeder. Conny heeft ervoor gezorgd dat het een prachtig, warm afscheid werd met een lach en een traan. Precies zoals wij wilde. Ze doet dit op een zeer prettige en natuurlijke wijze. Ook de kleinkinderen gaf ze op een hele mooie en lieve wijze extra aandacht. Na het afscheid heb ik veel complimenten van familie en vrienden ontvangen over de wijze waarop Conny de uitvaart deed. Het is heel droevig als je Conny en Dag bij afscheid nodig hebt, maar ik zou haar onmiddellijk weer vragen. Dankjewel Conny!

Sabine van Rooijen

Een dag voor het overlijden van mijn man, Michel, papa van onze dochter Loes ( 8 jaar), had ik telefonisch contact met Conny en voelde ik meteen haar warme betrokkenheid. Ze wist me direct gerust te stellen en zorgen uit handen te nemen. Toen ik haar ontmoette op de avond na het overlijden, wist ik zeker dat ik en Loes en het afscheid van Michel in goede handen waren.

Conny weet vakmanschap te combineren met een afgestemde, liefdevolle en creatieve benadering. Ik voelde me gehoord en gezien in mijn verdriet maar ook in mijn wensen en verlangens rondom het vormgeven van het afscheid. Zoals; een eigen tekst van mij en een tekening van Loes op de kaart, de kist beschilderen in mijn eigen schuur in de tuin, de sfeervolle kamer bij het Huis van Afscheid, macarons voor Loes bij de uitvaart…

Ook de oprechte interesse in wie Michel was en ideeën aandragen die echt bij hem pasten , hebben mij geraakt. Ik kijk met een heel warm en fijn gevoel terug op de 9 dagen waarin we het afscheid vorm hebben gegeven. Hierin was Conny mijn rots in de branding. Met gerichte zorgzame, geduldige aandacht en soms, daar waar nodig, structuur en houvast biedend of een duwtje in de rug.

Ze wist ook de juiste afstemming te vinden naar mijn dochter Loes. Conny kon goed inschatten wat Loes nodig had en op welk moment. Hierdoor heeft ze in korte tijd het vertrouwen van haar weten te winnen. Ik zie haar nog Loes overtuigen dat   “wafwaf” een grote knuffelhond, toch echt mee het busje in moest waar ook de kist van papa in vervoerd werd.

En dan niet te vergeten de wijze waarop Conny de uitvaart begeleidt heeft. Hierin is ze warm en persoonlijk en weet ze iedereen op hun gemakt te stellen. Vanuit mijn familie en vriendenkring heb ik daar ook mening positieve reacties op mogen krijgen. Vooral ook dat zij niet wisten dat het ook op deze persoonlijke manier kan bij een uitvaart.

Moge duidelijk zijn dat ik een ieder bij het verlies van een dierbare ‘Conny’ zou toewensen.                                                                Bedankt voor alles lieve Conny!

 Liefs,

Wendy & Loes

Lieve Conny,

Na het overlijden van mijn man, ons pa, onze Johan, is er voor het eerst contact geweest met Conny. Ze gaf aan dat ze zo snel mogelijk zou komen en we voor nu goed voor ons zelf moesten zorgen. Conny kwam bij ons aan en begroeten buiten het gezin ook Johan, dit deed ze iedere dag weer, dit gaf ons een warm en respectvol gevoel. Johan heeft voor zijn overlijden zijn wensen duidelijk te kennen gegeven, Conny heeft haar uiterste best gedaan om dit voor hem en ons mogelijk te kunnen maken.  Ze heeft in de dagen naar het overlijden zich opgenomen in ons gezin, ze luisterde erg goed naar de wensen en nam de tijd om met ons herinneringen te delen over hem, waardoor het leek of ze ons en Johan al jaren kende, dit gevoel kwam tijdens de uitvaart ook naar boven, niet alleen bij ons maar ook bij vele andere. Door haar betrokkenheid en inlevingsvermogen heeft Conny zelf goede ideeën aan kunnen dragen en is ze een creatieve aanvulling geweest. Hierdoor heeft Johan een mooier afscheid gehad, als dat wij van tevoren konden bedenken. Conny werkt samen met prettige en respectvolle personen, daarom ook onze dank aan Veran, Kees en Mirjam. Ook na de uitvaart blijft Conny erg betrokken, ze biedt tot de dag van vandaag een luisterend oor. Conny is een warm, vertrouwd persoon met haar hart op de juiste plaats. Onze dank en waardering is erg groot.

“Maar wa’k zegge wou… 

Jij bent gewoon bijzonder

dus ‘k zal maar zeggen,

bijzonder, gewoon “

 

Veel liefs,

Helga, Elise en Lotte van Geel 

Lieve Conny,

Een heel plotseling en verdrietig overlijden van Wim, mijn levenspartner. Een grote steun, was Conny voor ons. Met respect, zorg en emotionele steun. Alles tot in de puntjes verzorgd en ook na het afscheid nog steeds een luisterend oor.

“Gewoon-bijzonder”

Dankjewel Conny

Familie Thijssen 

 

Het eerste contact met Conny was op een late woensdagavond. Ik belde haar om te vertellen dat mijn lieve man was overleden. Na mijn belletje stond ze binnen 15 minuten bij ons op de stoep en er volgde een hartelijke begroeting. In algemene zin wist ik wat ik van een uitvaart kon verwachten, maar ik had nog niet eerder een uitvaart binnen mijn eigen gezin meegemaakt of voorbereid. Vanaf het eerste moment stelde Conny mij en mijn dochters gerust en nam mij als het ware aan de hand. Ze droeg verschillende mogelijkheden aan en liet de keuzes aan mij en het gezin over. Haar begeleiding was vol aandacht, inventief, creatief, warm en verliep organisch. Er was dagelijks contact via app, mail of telefoon, met aandacht en humor. De hele week stond in het teken van liefdevolle zorg voor mijn overleden echtgenoot(!) onze meiden en mijzelf. Ze stond iedere dag voor ons klaar. Ook voor onze verdere familie en vrienden was ze er. Conny heeft van begin tot einde ons ontzorgd, nam de organisatorische en financiële zaken op zich. Wilden we echter zelf zaken oppakken, dan vond ze dat het niet meer dan vanzelfsprekend. Voor, tijdens en zelfs na de ceremonie heeft Conny ons zeer goed begeleid, ook Mirjam tijdens het afscheid nemen en de uitvaart. En zelfs Conny’s partner hielp tijdens de begrafenis. Jullie hebben een onuitwisbare indruk bij ons en vele dierbaren achtergelaten.

Lieve Conny, jij hebt gezorgd voor een prachtig en voor ons zeer waardevol afscheidsmoment. Daar zijn we je ontzettend dankbaar voor! 

 Gine (en natuurlijk de meiden)

Conny is de vrouw die je om je heen wil hebben in de donkerste dagen die er zijn. Conny weet rust, ruimte, wijsheid en humor op exact de juiste momenten in te zetten zodat alles rustig maar exact op tijd geregeld zijn. Daarnaast heeft zij oog voor iedereen in het proces en waar hij of zij is. Hierdoor kan het afscheid zijn wat het moet zijn; mooi en samen.

 Dieuwke Simonis – Stellinga

Nadat mijn partner de moeilijke beslissing had genomen om het einde van haar leven in eigen regie te nemen, kwam er uiteraard veel op ons af. In de weken voor haar laatste afscheid liep Conny als het ware al met ons mee. We vonden dat beiden ontzettend fijn. Conny had door waar ze kon steunen, waar ze een pas terug moest doen, wanneer ze ideeën kon opperen en ze dacht mee in mogelijkheden.  Op die manier ontstond er voor ons een fijne ’laatste tijd’ om nog samen van te genieten.

 In de afscheidsweek was ze er! Ze liep met me mee, hield me in de smiezen. Vaak was ze er gewoon. Een simpel woord, een lief gebaar, een knuffel, een appje.  Ook had ze prima door hoe ik in elkaar stak en wat ik moeilijk vond. Op moeilijke momenten kwam de Conny om de hoek die me heel direct aanstuurde of keuzes aandroeg, zodat ik weer verder kon. Ondertussen bleef ze ook gewoon naast me staan en liet me gaan als ik het nodig had. Na het afscheid hield ons contact niet meteen op. Heel bijzonder vind ik het dat Conny nu nog steeds oog en oor voor me heeft.

Conny in een paar woorden? Oprecht, eerlijk, de ander op plek 1 zettend, lief, humor en gemeend in alles wat ze doet en zegt. Een vrouw met het hart op de goede plek, die een ander alles gunt en daar dan ook alles voor doet.

 Lieve Conny, je maakte het voor mij mogelijk om van de afscheidstijd  van mijn lief een bijzondere en onvergetelijk mooie tijd te maken. Ik wil je daarvoor uit de grond van mijn hart heel erg bedanken!

 Henriëtte

Lieve Conny, 
Niets dan lof komt je toe. Wij zijn op alle fronten bijzonder goed begeleid, ondersteund en hebben daarbij veel warmte ervaren. Wij kregen meer dan voldoende tijd om rustig met elkaar na te denken over alle te maken keuzes. De opties zijn door jou steeds uitgebreid toegelicht en besproken zodat wij wisten waarvoor we konden kiezen. De communicatie en werkwijze van jou hebben wij als bijzonder prettig, open en constructief ervaren. We konden bij wijze van spreken op elk moment een beroep op je doen. Wij hadden geen beter afscheid van moeder kunnen bedenken. Conny nogmaals hartelijk dank voor alles!
Namens de familie, Sjak Franken

Lieve Conny,      
                                                                                                                                                                                                     
Wat zijn we blij dat we jou hebben gevraagd om het afscheid van onze (schoon) vader te regelen.
Al voor zijn overlijden heb je verteld dat er heel veel mogelijk is en dat het niet standaard hoeft te zijn. Dat hebben we ook ervaren.
De locatie die je hebt voorgesteld, sloot perfect aan op wie ons pap was. Je begreep heel goed onze wensen en alles was dan ook perfect. Dit hebben we ook naderhand gehoord van de mensen die bij het afscheid aanwezig waren. 
Je hebt ons heel veel uit handen genomen maar wel op de manier waarop wij het wilden. Niets hoefde gehaast ondanks de tijdsdruk die er toch wel is. Je bracht rust.
Je nam ook overal altijd de tijd voor, ook ná het afscheid was je er.
Het klopt echt wat op de site staat “een mensen-mens die naast je komt staan en die er met alle liefde voor je is”.
Dank je wel Conny. En ook Mirjam en Kees niet te vergeten.
Inge, Mark, Mirjam en Wil-jan

 

Toen duidelijk werd dat mijn vrouw niet lang meer zou leven, na jarenlange ziekte, wilde ik voor haar overlijden de begrafenis regelen. Door een gelukkig toeval kwam ik in contact met Conny. Ik schrijf bewust ‘Conny’, omdat vanaf het eerste moment dat ik haar sprak het heel duidelijk was dat het niet om mevrouw van den Heuvel ging. Ik voelde totaal geen afstand. Haar manier van werken versterkte dat gevoel meteen, want ze wilde Margriet graag zien nu ze er nog was. Dat was heel goed en ze benadrukte daarmee dat het haar om de mens gaat.

Vanaf het eerste moment tot en met de begrafenis heeft ze ons begeleid en gestuurd. Dat sturen gebeurt op een natuurlijke manier, maar wel zo dat alles wat er moet gebeuren ook inderdaad op tijd gebeurt.  Met zachte hand, maar erg duidelijk.     Op die manier heeft ze ons ontzettend goed geholpen.  Ze was er ook bij toen we in Gouda een plek gingen uitzoeken op de natuurbegraafplaats.

Na haar overlijden is Margriet naar het ‘Huis van Afscheid’ in Breda overgebracht en kwam daar in een mooie kamer te liggen, door Conny voorgesteld met Margriet in gedachten.

In Gouda heeft ze de bijeenkomst geleid en de ceremonie daarna. Het was haar suggestie om als gezin de kist te laten zakken. Dat was een zeer waardevol idee.

Ook na de begrafenis is ze er nog voor steun en advies.

Kortom: we zijn blij en tevreden dat Conny ons heeft bijgestaan, voor, tijdens en na de begrafenis.

Gerrit Kievit

Mijn partner is in zeer korte tijd ongeneeslijk ziek geworden. Bij zijn laatste dagen ben ik op zoek gegaan naar een uitvaartondernemer. Gelukkig kwam ik DAG bij afscheid tegen (de naam sprak me al gelijk aan). Ik ben gaan bellen en had gelijk een warm gesprek. Ik heb toen een afspraak gemaakt om Conny te ontmoeten, ze kwam al gelijk de volgende dag! Deze ontmoeting was erg fijn en ze stelde me heel erg gerust. Conny zou er voor mij zijn en vanaf deze ontmoeting kon ik haar elke minuut bellen. Toen mijn partner was overleden kwam ze meteen, ze dacht met me mee en regelde alles! Op dat moment was ik zeer onstabiel en emotioneel dus Conny was voor mij de rots in de branding! Ze luisterde naar m’n wensen, keek naar mijn financiële plaatje en gaf me veel steun. Door Conny heb ik een mooi afscheid kunnen hebben, ik ben haar zeer dankbaar voor haar meedenken, steun, hulp en warmte.

Dank je wel lieve Conny!

Yoka van Stenis

Conny, van DAG, is een lieve betrokken vrouw die ons professioneel, maar zeker ook persoonlijk door deze moeilijke tijd helpt en heeft ondersteund. Ze heeft een goed luisterend oor voor al onze wensen en vragen. Ze ontzorgt ons en staat dag en nacht voor je klaar. Ook na de uitvaart blijft Conny betrokken en vinden we allen nog steun bij haar.

Kortom: warme persoonlijkheid, kleinschalig, betrokken, all-round en zeker geen standaard uitvaartbegeleidster.

Conny en je collega’s, onwijs bedankt.

Familie Stevens uit Kaatsheuvel

 

1000 dingen flitsen door mijn hoofd…..

Intens verdrietig weten we dat Floris zijn papa en mijn lief George, na een te lange hartstilstand, gaat overlijden. Mijn zus Marjolijne vindt ‘DAG bij afscheid’ en zegt alleen: “dit is wat je zoekt”. Ik open de site en moet ontzettend huilen: ik weet zeker het is goed. Ik bel Conny en vanaf het eerste moment ervaar, voel ik de rust die Conny uitstraalt. Er is tijd genoeg, zegt ze, je hoeft nergens haast mee te maken en zo ervaar ik het ook.

Drie dagen na ons eerste telefooncontact slaapt George in. Conny is er altijd: als ze er niet lijflijk is voel ik het vertrouwen: ze doet wat moet en wat nodig is. Ze ontzorgt! Ik heb altijd gedacht dat ik meer zelf zou willen regelen als ik met een overlijden zo dichtbij te maken zou krijgen. Conny’s uit handen nemen, van waar zij een kei in is en wat haar deskundigheid is, voelt zo goed! ZO GOED! Zelf heb je je eigen energie zo nodig voor andere dingen.

Alles, werkelijk alles verloopt mooi, zo mooi….                                                                                                                                             Het verblijf in het Huis van afscheid, het verzorgen van George, de kaarten maken, de kist uitzoeken, de muziek regelen, het vervoer, het draaiboek voor het afscheid, het afscheid op natuurbegraafplaats de Hoevens. Conny stuurt, stuurt Floris en mij, draagt ideeën aan…beter kan het niet.

 Ik weet zeker dat George blij is en vindt dat we hem het allermooiste afscheid hebben gegeven……

 Dank je wel ook aan alle lieve ‘hulpen van Conny!’

Conny….voor eeuwig dankbaar……

Liefs, Betty

Lieve Conny, 

Bedankt, bedankt voor je persoonlijke en vooral oprechte betrokkenheid bij het overlijden van oma. Niet alleen het regelen van de uitvaart stond bij jou centraal, maar ook wij als nabestaanden.
De rust die je gaf tijdens deze heftige periode en je vrijheid heeft ervoor gezorgd dat ik kan ik terugkijken op het afscheid wat oma heeft verdiend. Niets was je te gek. Zelfs niet tijdens de avondwake toen je macarons had meegenomen omdat je wist dat oma altijd iets bij de koffie gaf. 
Niet alleen in de periode van overlijden en de uitvaart stond je voor ons klaar, maar ook nu een aantal weken later. 

Elke keer als ik nu je VW Kever voorbij zie komen in Breda en omstreken denk ik: dat is Conny, waarschijnlijk onderweg naar een verdrietige familie. Maar met de kennis die ik heb kan ik zeker zeggen: die familie is in goede handen. 

Veel liefs, Wesley

Als het de eerste keer is dat je zelf een afscheid van een dierbare moet regelen, heb je geen idee wat er allemaal bij komt kijken. Ik hoorde via via van DAG bij afscheid, waarvan Conny de eigenaresse is. Mijn ervaring en die van mijn zussen was echt heel erg fijn. Conny ontzorgt en alles wat binnen haar vermogen ligt, kan en mag. Ze is heel flexibel, warm en ècht. Wil je een persoonlijke en professionele uitvaartbegeleider dan ben je bij Conny van ‘DAG bij afscheid’ aan het juiste adres!

Lisette van Ravels

Het afscheid van een dierbare in vertrouwde handen, want goed afscheid nemen kan maar één keer.                                         

Dit zijn de gevoelens die opkomen in de praktijk als dit verdriet zich aandient.                                                                                       Maar dan, komt er een persoon op je pad die de uitvaartzorg zeer persoonlijk en eigentijds maakt. “DAG bij afscheid”             De ‘uitvaartzorg’ is Conny op haar lijf geschreven. Precies zoals zij ook op haar site vermeld ‘met hart en ziel’.

Conclusie; een vertrouwd houvast bij afscheid. 

Lieve Conny, dank je wel!

Bea, Linda en familie

Conny ken ik al ruim 25 jaar en haar besluit om met ‘DAG bij afscheid’ te beginnen heb ik van dichtbij kunnen volgen.           Het was voor ons vanzelfsprekend om haar in te schakelen toen het met onze vader slechter ging. Tijdens de voorbereidingen van het afscheid van onze vader/opa hebben we Conny ervaren als iemand met een open, transparante blik en een zeer betrokken, warme vrouw. In de twee dagen voor zijn overlijden konden we al veel bespreken met Conny,  zodat toen het moment daar was alles al snel in gang gezet kon worden. Ze vertelde bij ieder keuze de voor- en nadelen, ze dacht mee met alle beslissingen en kwam met creatieve oplossingen en alternatieven door de beperkingen rondom corona. Kortom, ze was ons baken in het proces naar de afscheidsceremonie. Alles kon besproken worden.

Tijdens de ceremonie heeft ze ons zeer goed begeleid, ze liet ieder ons ding doen maar stuurde waar nodig subtiel bij.           Dit alles zorgde ervoor dat we een mooi afscheidsmoment hadden. Door haar begeleiding ervaarden we een afscheid waar we met de familie heel tevreden op terug kunnen kijken. Het (verdrietige) afscheid zullen we daarom nooit vergeten.             Het paste precies bij ons en onze vader/opa.

Familie Brokx

Nadat wij bij een andere uitvaart kennis hadden gemaakt met Conny / DAG bij afscheid, was voor ons duidelijk dat wanneer wij zelf met een uitvaart te maken zouden krijgen, Conny deze ging verzorgen. 

Toen voor mijn vader duidelijk werd dat het einde ging naderen, is Conny al langs gekomen om het één en ander te bespreken. Voor mijn vader was het fijn om er alle vertrouwen in te hebben dat Conny alles naar wens ging verzorgen.
Vanaf het moment van overlijden was Conny er meteen voor ons, samen met haar assistentes. We vonden het erg fijn dat jullie alle tijd voor ons hadden en namen.
De samenwerking verliep dan ook erg goed, en Conny gaf mij zo veel vertrouwen dat ik mijn vader tijdens de uitvaart zelfs nog toegesproken heb.
Echt afscheid nemen kun je maar één keer, en dat wil je zo goed mogelijk, en dat was het. Perfect!!

Conny, Mirjam en Veran, dank jullie wel!

Richard

Lieve Conny,

Toen Marco te horen kreeg dat hij uitbehandeld was en hij niet lang meer te leven had, namen we contact met je op. Bij de eerste ontmoeting voelde dat meteen goed. Ondanks de trieste aanleiding was het een gezellige middag waarin we elkaar beter leerden kennen. Het was voor ons een geruststellende gedachte dat jij bij dit moeilijke en verdrietige proces betrokken zou zijn, het gaf ons het vertrouwen dat het dan wel goed zou komen. Marco had er duidelijke ideeën over hoe zijn afscheid moest zijn. Je luisterde goed naar zijn wensen, dacht met ons mee over de praktische en emotionele zaken, en op een natuurlijke en open manier hielp je ons alles bespreekbaar te maken en na te denken over de soms lastige beslissingen die genomen moesten worden. Je leefde met ons mee en we konden met elkaar lachen. Ik weet dat Marco jouw ondersteuning erg gewaardeerd heeft. Je persoonlijke aanpak met een vleugje humor erbij was precies hoe hij het wilde. Toen Marco overleed hielp je mij en de mensen die dicht om Marco heen stonden door alle moeilijke momenten heen.

Voor mij persoonlijk ben je een ontzettend belangrijke steun geweest tijdens het hele proces. Je was betrokken, was er voor me als ik je nodig had, en je hebt me geholpen om op een natuurlijke manier met het overlijden van Marco om te gaan, en met alle stappen die daarna genomen moesten worden. Hierdoor kan ik met een goed gevoel op het afscheid terugkijken en daar ben ik je heel erg dankbaar voor.

Georgine

DAG bij afscheid…
Dag?
Conny, door jou heb ik jouw steun, ervaring, liefde maar tevens doortastendheid ervaren als een zeer positieve en prettige Weg van Afscheid. Het is niet alleen de Dag waarop we definitief afscheid namen van Marco. Juist in zijn situatie, waarin hij wist dat het over was, konden wij hem steunen, zaken regelen, rustig beslissingen nemen en ervoor zorgen dat hij het afscheid kreeg zoals HIJ dat wenste.
Jouw hulp, inbreng, geduld, zeer groot inlevingsvermogen en uiteindelijk steeds je mening gevende… Het heeft niet alleen Marco zeer geholpen, maar het heeft ook mij het gevoel en zekerheid gegeven dat hij het afscheid heeft gekregen zoals hij dat wilde en zou willen. Niet alleen de dag zelf, maar juist ook in het hele proces daarvoor van beslissingen nemen, zaken regelen, afscheid van familie en vrienden nemen. Conny, je was dag en nacht bereikbaar en had altijd een mening als wij daarom vroegen. Maar ook uit jezelf kwam je met ideeën. En juist die combinatie van lief, luisterend oor, empathie, mensen in hun waarde laten maar ook doortastendheid en op de juiste momenten aan de bel trekken ….je hebt daardoor, meer dan je zelf wellicht beseft, mij ontzettend het gevoel gegeven dat Marco het afscheid heeft gekregen dat hij verdiende.

Volkert Huisman

In maart kreeg mijn broer het nieuws dat zijn toestand behoorlijk verslechterd was en dat de dokters hem nog hooguit een paar maanden gaven. Vanaf dat moment is hij zelf, samen met zijn vriendin, begonnen om zijn laatste afscheid voor te bereiden. Hierbij heeft hij gekozen voor de ondersteuning en advies van Conny van den Heuvel van DAG bij afscheid. Haar zeer persoonlijke en warme behulpzaamheid bij alle moeilijke keuzes die hij moest maken, vanaf uitzoeken kist en locatie via verzorgen na overlijden en opbaren in Huis van Afscheid t/m het organiseren van de latere afscheidsborrel (ivm de Corona beperkingen) heeft hijzelf, maar zeker ook wij als directe familie en vrienden, als zeer betrokken en bijzonder ervaren. Alle afspraken netjes nagekomen, een fijn persoonlijk contact. Wil haar daarom van harte aanbevelen!

Remy Wiertz

Lieve Conny,

Wat was het fijn om jou in de moeilijke periode na het overlijden van mama om me heen te hebben. Vanaf het eerste moment van contact was er een gevoel van vertrouwen en warmte, hoewel wij elkaar nog nooit ontmoet hadden, voelde het alsof we elkaar al jaren kenden. Je wist al wat ik wilde voordat ik het zelf wist. Iedere dag kwam je langs en daar keek ik naar uit. Niet alleen omdat je alles zo goed regelde, maar omdat het zo fijn was om met je te praten.
Jouw benadering heeft er voor gezorgd dat mama de uitvaart kreeg die ze verdiende en wij hadden het mooie gevoel dat de cirkel op een waardige en warme wijze rond was.
Ook in de periode na de uitvaart bleef je contact houden met lieve kleine warme gebaren, zoals een kaartje op de eerste moederdag. Een gebaar dat getuigd van jouw warme persoonlijkheid.
Lieve Conny, ik hoop dat nog vele families in de periode rondom een overlijden mogen proeven van jouw warme en respectvolle steun. Tevens een bedankje voor Mirjam en Kees, die beiden ook een mooie invulling gaven aan hun taken.

Lieve groet, Christa

Lieve, lieve Con,

Wat een geschenk om jou te hebben mogen ontmoeten op het meest bijzondere moment in mijn leven.                                   Vanaf het eerste moment hoorde je bij de familie en vrienden.                                                                                                              De kennismaking aan het bed bij mijn Fop was een echte ontmoeting. Je was oprecht betrokken. Met hart en ziel aanwezig!    Je bent een prachtig voorbeeld van iemand die eerst invoegt en dan pas toevoegt.

 Dank aan jou en Mirjam. Het was hartverwarmend om samen met jullie het afscheid van mijn lieve Fop vorm te geven.

Lieve groet vanuit mijn hart, Marjo

“Waar we in 2014 nog trots samen het glas geheven hebben op de overwinning, werd de oneerlijke strijd papa nu te veel.” (tekst rouwkaart)

Maanden van mensonterende aftakeling uitkomend in het Corona-tijdperk met alle beperkende maatregelen van dien; of je terecht gekomen bent in een hele slechte film. Papa verdiende echt meer dan dit. Maar hoe?? Hoe gaan we hier nou nog een waardig afscheid van maken….

Het lot bracht ons samen. Google bracht een uitvaartbegeleider naar voren die een straat naast papa woonde en die brood kocht bij dezelfde bakker. Dit was absoluut het mooiste geschenk in deze donkere periode. Wat een geluk dat we Conny tegenkwamen. Ondanks de bizarre omstandigheden heeft deze supervrouw het tot een afscheid gemaakt waar mijn vader trost om geweest zou zijn, wij heel tevreden op terugkijken en een mooie en waardige herinnering aan over houden.

Graag danken wij Conny door te melden dat wij al onze Bredaase vrienden, wanneer zij zich in dezelfde positie bevinden als wij, Conny zullen aanbevelen om dit in goede banen te leiden.

Veel dank Conny, Ernst Willem & Maurits Lans

Na het overlijden van onze vader, zijn wij in kontakt gekomen met Conny.                                                                                        Ondanks de coronasituatie, had zij geen teruggetrokken houding. Er was direct vertrouwen door haar aanpak en zorg voor onze vader. We zijn heel erg geholpen, doordat Conny luisterde naar onze verhalen en wensen en er helemaal was met haar begeleiding en uitvoering van het afscheid.

Wij hopen niet snel weer een uitvaart te moeten regelen, maar wij zullen Conny niet vergeten!!     

Cok Vink - Weltevrede

Na het overlijden van onze vader en grootvader zijn wij bijgestaan door Conny. Vanaf het eerste moment van ontmoeten was Conny betrokken, respectvol en sturend met zachte hand. Conny’s kracht is om dicht bij de nabestaanden te komen, ze te steunen in het organiseren van een laatste groet en het liefst een arm om hen heen te slaan. Door de maatregelen rondom het coronavirus was het voor Conny niet mogelijk om fysiek dicht bij ons te komen. Veel moest via telefoon en e-mail geregeld worden, maar ondanks dat wist Conny toch dichtbij te blijven en stond ze voor ons klaar. Helpend waar nodig en creatief zoekend naar de mogelijkheden om in coronatijd een warm afscheid te realiseren. We kijken terug op een mooi afscheid. 

 Ik ben blij dat ik je heb leren kennen. Een prettige energie en wat geef je een mooie uitvoering aan je beroep.

Erno

Lieve Conny, 

.Hoe speciaal is het om voorafgaand aan een heftige tijd jou al in mijn leven te hebben. Je gaf mij het vertrouwen dat ik deze beladen week door zou komen ondanks dat alles nieuw en onzeker was. Na afloop van deze week heb ik je ook verteld dat mijn vader het mooiste heeft achter gelaten wat hij had kunnen doen; jou.                                                                                            Met jouw kalmte, flexibiliteit, vriendelijkheid, out of the box gedachte, liefde, warmte en steun hebben we samen met het gezin het afscheid zo kunnen invullen dat nu alles achter de rug is. En dit als een enorme troost en steun voelt. Ondanks de pijn en het verdriet heeft het mij de best mogelijke start geven na het overlijden van mijn vader.

 Omdat je in een periode als deze vaak op zoek gaat naar de juiste teksten heb ik er ook een voor jou gezocht:

 Ik doe’t zonder

Chocolaatjes

Want ik houd

Niet van clichés

Maar toch

Lief dat je er bent

En er voor me

Bent geweest.

Liefs, Milou

Lieve Conny, 

Wij hebben je goede, persoonlijke begeleiding voor, tijdens en na de uitvaart zeer gewaardeerd. We vonden het fijn dat je altijd te bereiken was en we jou, bij problemen, altijd konden bellen. Door jouw benadering hebben we totaal geen stress gevoeld tijdens deze periode. Nogmaals dank daarvoor.

Liefs, Albert en Gemma

Lieve Conny,

Als vriendin van mijn ouders was je altijd al in hun leven. Toen mijn vader je vertelde dat hij ziek was, maar niet van plan om op korte termijn te overlijden, was je er…… Ongeloof. Toch spraken we als gezin, lekker in het zonnetje, al wat door en het plan was dit elk jaar te evalueren. Hoe anders liep het…..Binnen een half jaar overleed hij al en ook daar was je er meteen. Zelfs midden in de nacht kwam je hem verzorgen en hebt ook meteen geregeld dat hij daarna direct vanuit het hospice terug thuis, bij mama, kon komen. In de korte week richting de uitvaart moesten we zoveel keuzes maken, en wij maar denken dat we de meeste al besproken hadden! Gelukkig kon jij prioriteiten aangeven en ons altijd rustig en vol liefde vertellen wat de eerst te zetten stapjes waren. Zo fijn! De herdenkingsbijeenkomst werd door jou in rust en liefde begeleid, wat ons enorm geholpen heeft in het nemen van het afscheid.

Dank voor al je goede zorgen, je bent een enorme steun geweest!

Liefs, Sanne ( ook namens Lenneke, Noor, Danny, Rogier en Ron zelf! )

Lieve Conny,

Na het plotselinge overlijden van onze allerliefste mamsi, belden we jou. “Onze moeder is overleden en we weten niet wat we moeten doen”, zeiden we tegen je. En nog geen uur later stond je op de stoep. In je panterbroek. Het voelde meteen goed. Sinds die avond ben je niet meer van onze zijde geweken. Niets was jou te veel. Je hebt niet alleen liefdevol en respectvol voor onze lieve mama gezorgd, maar ook voor ons. We zijn je daar eeuwig dankbaar voor. En mama ook, dat weten we zeker.

Veel liefs, Tamara en Mariska

Je weet pas wat het is als het je overkomt……

 Zo voelde het toen onze altijd vitale en levensgenietende  vader ziek bleek te zijn…..en…..binnen 6 maanden kwam te overlijden…

Een hele heftige periode waarbij we ondanks dat we wisten dat dit moment eraan kwam toch erg werden overvallen door zijn overlijden.
Maar toen was daar Conny van DAG bij afscheid.
We hadden via, via van haar gehoord en hadden haar gevraagd om, ondanks dat hij er zelf waarschijnlijk niets van zou merken, toch nog even onze vader “bij leven” zou ontmoeten. Helaas te laat want een uur voordat Conny er was, overleed hij.
We belden Conny om haar te vragen wat later te komen, geen probleem voor haar. Toen ze kwam en we kennis met haar maakten voelde dat meteen goed…..Conny legde alles goed uit en we hebben samen met haar alle tijd en ruimte kunnen nemen om onze vader een mooi en warm maar vooral persoonlijk  afscheid te kunnen geven wat hij verdiende…..
Niets was haar teveel. Conny kwam door onze verhalen steeds met hele goede voorstellen zonder dat wij ons hierdoor iets opgelegd voelden. Alles paste precies !!!
Ook de dag van het afscheid zelf regelde Conny alles. Ze was er steeds zonder zelf “op de voorgrond” te staan. Het leek wel of ze onze gedachten kon lezen. Heel fijn om zo iemand steeds op de achtergrond te hebben als je zoiets verdrietigs meemaakt.
Ook na het afscheid heeft Conny nog regelmatig contact met ons gezocht. Ze kwam op bezoek bij onze moeder met een prachtige bos bloemen en heeft uren met haar zitten praten…..zo fijn , vertelde onze moeder later…..

Conny……dank je wel dat je er voor ons was !!

Familie Huijbregts

Onze ervaring met DAG bij afscheid is dat het hele lieve mensen zijn die met je meeleven en meedenken. Bij het afscheid van onze moeder was alles perfect geregeld. Een dikke 10, hebben zij verdiend!

 Onze dank gaat uit naar iedereen die dit mooie afscheid mogelijk hebben gemaakt.

Familie Doms

Bij het afscheid van mijn partner ben ik door Conny fantastisch geholpen, zelfs op afstand.
Ik wist dat ze heel erg aan vakantie toe was en dat ze naar het buitenland ging. Ze was nog maar 2 volle dagen weg, toen ik haar belde dat mijn Walter onverwacht was overleden. Doordat we al gesprekken met elkaar hadden gehad, was zij al op de hoogte van wat wij graag wilden.

Ondanks haar vakantie belde Conny al zeer vlug terug en zei dat ze zo snel mogelijk naar huis zou komen. Diezelfde nacht was ze er al!
Vanaf haar vakantieadres heeft ze al zeer veel werk verzet. Walter verbleef in een verpleeghuis, ze zorgde ervoor dat het balsemen daar gebeurde, en regelde dat er iemand was om mij op te vangen. Ook had ze op afstand geregeld dat Walter naar huis werd gebracht. Ik vond (en vind) dit allemaal zeer geweldig.
Het afscheid vond bij mij thuis plaats en daarvoor nam ze alle tijd, bijvoorbeeld bij het uitzoeken van de muziek. Ik ken geen namen van zangers en muzieknummers, maar ze heeft in alle rust, heel veel laten horen. En ik maar afkeuren…….. Ze heeft totaal niet laten merken dat ze dit vervelend vond, want voor MIJ moest het goed aanvoelen, vond ze. We zijn er naar volle tevredenheid uitgekomen.

In de loop van de week, veranderde het uiterlijk van Walter. Hij kreeg vlekjes op zijn gezicht. Conny heeft dit opgelost zodat Walter er weer netjes uitzag voor het rouwbezoek. Ondertussen informeerde ze meerdere keren bij mij of ik me goed voelde zoals we het deden.

Het afscheid was bij mij thuis, gewoon in de huiskamer. Daar Walter altijd graag in de zon zat, stelde Conny voor de kist voor de tuindeuren te zetten. Fijn op zijn eigen plekje! Conny heeft met haar assistent de huiskamer verder ingericht, met alle stoelen om de kist. De muziekinstallatie werd gecheckt, en de bloemen en kaarsjes op de kist kregen een mooie plek. 

Toen Conny merkte dat ik toch liever het afscheid een dag later wilde doen dan was afgesproken, was haar reactie: “Geen bezwaar, dan bel ik eerst het crematorium want het is net vastgelegd, dus dat ga ik regelen”. Ze vindt dit allemaal heel gewoon! Ze zet zich volledig in om het voor degene die achterblijft, het 100% naar de zin te maken.

Na de dag van het afscheid kwam Conny nog meerdere keren langs of appte ze om in de gaten te houden of met mij alles goed bleef gaan. Ze was voor mij een HELE GROTE steun (en nog steeds).

De mensen die het afscheid bijwoonden waren vol lof over het geheel en hoe Conny alles heeft gedaan.
Zelfs een zwager, die nogal kritisch is, heeft Conny daarvoor een groot compliment gegeven.

Om afscheid te nemen van een geliefde kan ik adviseren: “Schakel Conny in!”

Ad Smits

Door een persoonlijke touch, goed advies en begeleiding ontzorgde Conny ons in een verdrietige periode. Daardoor hebben we op een mooie, warme manier afscheid van onze moeder kunnen nemen.

Ria & Suzanne

Tijdens het ziektebed van mijn man kwamen wij via een nachtverpleegster in contact met Conny. Het eerste contact met Conny voelde direct vertrouwd. Ze was erg betrokken en kon zich heel goed inleven. Ook met mijn man, die thuis was, ging zij met veel respect en zorg om. Ze hielp ons met het maken van de juiste keuzes en voelde goed aan wat er bij ons als gezin paste. Mede dankzij Conny hebben wij er een mooi en waardig afscheid van kunnen maken, waarin ook de kleinkinderen werden betrokken.

Wij zijn Conny ontzettend dankbaar.

Marlies Hurxkens en kinderen

Als iemand ernstig ziek wordt, dan weet je dat het moment van afscheid snel dichtbij komt. Maar als het moment daar is, dan weet je het even niet meer. Gelukkig had ik heel veel steun aan mijn nicht en samen met Conny zijn we begonnen met het maken van beslissingen rond het afscheid van mijn moeder. 
Wat ik vooral heel fijn vond is dat Conny’s aanwezigheid niet voelt als iemand die er buiten staat. Ze is erg betrokken en geeft meteen het gevoel van; het komt wel goed. Hierdoor heb ik veel meer kunnen en willen doen dan dat ik ooit had gedacht. 

Naast betrokkenheid en een warm gevoel, vond ik het ook prettig dat alles een bepaalde volgorde had. Vandaag doen we dit stukje en morgen het volgende. Dat gaf rust en overzicht. Ze geeft ruimte voor eigen ideeën maar geeft ook handvaten om zelf tot bepaalde ideeën te komen. Tel daar nog de kleine, bijzondere dingen bij op die ze uit eigen initiatief doet. 
Daardoor was het een mooi en waardig afscheid. 

Ik ben Conny hier enorm dankbaar voor! 

Mariëlle Timmermans

Mijn man Derk ging naar de ijshockeywedstrijd zoals hij elke week deed, zijn grote passie.
Na de wedstrijd, in de kleedkamer, bleef zijn hart stil staan.
Derk was een “free spirit”. Hij heeft vanaf jonge leeftijd veel reizen gemaakt en was een echte (levens-) kunstenaar. Later maakten we mooie reizen in onze eigen ingerichte bus. Samen met onze bijzondere zoon waren we in de zomer meestal 2 maanden op reis.
Conny werd ons aangereikt door een vriendin en begeleidde Derk op weg naar zijn ultieme reis!
Vanuit het ziekenhuis in Tilburg werd Derk naar huis gebracht en het werd een groot feest bij ons thuis, een feest van “leven en sterven”! Het voelde alsof Derk dirigeerde, waarbij Conny het mooie lied in de juiste context uitvoerde. Alles klopte en verliep zoals het bij hem hoorde. De tijd verstilde! Iedereen was in het nu en niets stond vast.
Alles gebeurde zoals het gebeurde en Conny stond ons terzijde. Zij bewoog ertussen in haar mooie bloemenjurk en speelde in op elke emotie op het juiste moment! Conny voelde haarfijn aan wat bij ons paste en hielp ons met passie en glans. In dit zwaarste uur heeft ze ons er invoelend en vol begrip doorheen geholpen!
Mede dankzij Conny werd het de mooiste dans van ons leven. Zo puur, zo zuiver als zij is, een engel op onze schouders!   Zo een toegewijd mens maakt de wereld een stukje beter!

Dank je wel voor alle begeleiding en liefdevolle steun lieve Conny!

Gerti Brand

Omdat wij wisten dat het overlijden van mijn lieve man Ad, een neef van Conny’s man, onvermijdelijk was hebben wij al voor zijn overlijden een gesprek met Conny gehad. Ad wist in eerste instantie vooral wat hij niet wilde tijdens zijn afscheid en Conny wist dat feilloos te vertalen naar wat hij wel wilde, door mogelijkheden te noemen waaraan we zelf nooit aan hadden gedacht. Hierdoor heeft Ad zijn afscheid voor een groot deel zelf kunnen regisseren. In de week na zijn overlijden heeft Conny, geholpen door haar inlevingsvermogen en rust, alle praktische zaken geregeld en ons ook nog gesteund bij ons immense verdriet. De afscheidsdienst zelf heeft zij op een hele bescheiden, integere manier geleid, omdat op dat moment, volgens haar, alles draait om de overledene en zijn familie. Van de aanwezigen bij de dienst hebben we ook veel positieve reacties gekregen over de manier waarop de dienst vorm gegeven was. Wij zijn Conny heel erg dankbaar dat wij afscheid hebben kunnen nemen op de manier die Ad wilde.

Dorine, Luuk en Niels Raaijmakers

Een dag voor het overlijden van mijn man, Michel, papa van onze dochter Loes ( 8 jaar), had ik telefonisch contact met Conny en voelde ik meteen haar warme betrokkenheid. Ze wist me direct gerust te stellen en zorgen uit handen te nemen. Toen ik haar ontmoette op de avond na het overlijden, wist ik zeker dat ik en Loes en het afscheid van Michel in goede handen waren.

Conny weet vakmanschap te combineren met een afgestemde, liefdevolle en creatieve benadering. Ik voelde me gehoord en gezien in mijn verdriet maar ook in mijn wensen en verlangens rondom het vormgeven van het afscheid. Zoals; een eigen tekst van mij en een tekening van Loes op de kaart, de kist beschilderen in mijn eigen schuur in de tuin, de sfeervolle kamer bij het Huis van Afscheid, macarons voor Loes bij de uitvaart…

Ook de oprechte interesse in wie Michel was en ideeën aandragen die echt bij hem pasten , hebben mij geraakt. Ik kijk met een heel warm en fijn gevoel terug op de 9 dagen waarin we het afscheid vorm hebben gegeven. Hierin was Conny mijn rots in de branding. Met gerichte zorgzame, geduldige aandacht en soms, daar waar nodig, structuur en houvast biedend of een duwtje in de rug.

Ze wist ook de juiste afstemming te vinden naar mijn dochter Loes. Conny kon goed inschatten wat Loes nodig had en op welk moment. Hierdoor heeft ze in korte tijd het vertrouwen van haar weten te winnen. Ik zie haar nog Loes overtuigen dat   “wafwaf” een grote knuffelhond, toch echt mee het busje in moest waar ook de kist van papa in vervoerd werd.

En dan niet te vergeten de wijze waarop Conny de uitvaart begeleidt heeft. Hierin is ze warm en persoonlijk en weet ze iedereen op hun gemakt te stellen. Vanuit mijn familie en vriendenkring heb ik daar ook mening positieve reacties op mogen krijgen. Vooral ook dat zij niet wisten dat het ook op deze persoonlijke manier kan bij een uitvaart.

Moge duidelijk zijn dat ik een ieder bij het verlies van een dierbare ‘Conny’ zou toewensen.                                                                Bedankt voor alles lieve Conny!

 Liefs,

Wendy & Loes

Lieve Conny,

Na het overlijden van mijn man, ons pa, onze Johan, is er voor het eerst contact geweest met Conny. Ze gaf aan dat ze zo snel mogelijk zou komen en we voor nu goed voor ons zelf moesten zorgen. Conny kwam bij ons aan en begroeten buiten het gezin ook Johan, dit deed ze iedere dag weer, dit gaf ons een warm en respectvol gevoel. Johan heeft voor zijn overlijden zijn wensen duidelijk te kennen gegeven, Conny heeft haar uiterste best gedaan om dit voor hem en ons mogelijk te kunnen maken.  Ze heeft in de dagen naar het overlijden zich opgenomen in ons gezin, ze luisterde erg goed naar de wensen en nam de tijd om met ons herinneringen te delen over hem, waardoor het leek of ze ons en Johan al jaren kende, dit gevoel kwam tijdens de uitvaart ook naar boven, niet alleen bij ons maar ook bij vele andere. Door haar betrokkenheid en inlevingsvermogen heeft Conny zelf goede ideeën aan kunnen dragen en is ze een creatieve aanvulling geweest. Hierdoor heeft Johan een mooier afscheid gehad, als dat wij van tevoren konden bedenken. Conny werkt samen met prettige en respectvolle personen, daarom ook onze dank aan Veran, Kees en Mirjam. Ook na de uitvaart blijft Conny erg betrokken, ze biedt tot de dag van vandaag een luisterend oor. Conny is een warm, vertrouwd persoon met haar hart op de juiste plaats. Onze dank en waardering is erg groot.

“Maar wa’k zegge wou… 

Jij bent gewoon bijzonder

dus ‘k zal maar zeggen,

bijzonder, gewoon “

 

Veel liefs,

Helga, Elise en Lotte van Geel 

Lieve Conny,

Een heel plotseling en verdrietig overlijden van Wim, mijn levenspartner. Een grote steun, was Conny voor ons. Met respect, zorg en emotionele steun. Alles tot in de puntjes verzorgd en ook na het afscheid nog steeds een luisterend oor.

“Gewoon-bijzonder”

Dankjewel Conny

Familie Thijssen 

 

Het eerste contact met Conny was op een late woensdagavond. Ik belde haar om te vertellen dat mijn lieve man was overleden. Na mijn belletje stond ze binnen 15 minuten bij ons op de stoep en er volgde een hartelijke begroeting. In algemene zin wist ik wat ik van een uitvaart kon verwachten, maar ik had nog niet eerder een uitvaart binnen mijn eigen gezin meegemaakt of voorbereid. Vanaf het eerste moment stelde Conny mij en mijn dochters gerust en nam mij als het ware aan de hand. Ze droeg verschillende mogelijkheden aan en liet de keuzes aan mij en het gezin over. Haar begeleiding was vol aandacht, inventief, creatief, warm en verliep organisch. Er was dagelijks contact via app, mail of telefoon, met aandacht en humor. De hele week stond in het teken van liefdevolle zorg voor mijn overleden echtgenoot(!) onze meiden en mijzelf. Ze stond iedere dag voor ons klaar. Ook voor onze verdere familie en vrienden was ze er. Conny heeft van begin tot einde ons ontzorgd, nam de organisatorische en financiële zaken op zich. Wilden we echter zelf zaken oppakken, dan vond ze dat het niet meer dan vanzelfsprekend. Voor, tijdens en zelfs na de ceremonie heeft Conny ons zeer goed begeleid, ook Mirjam tijdens het afscheid nemen en de uitvaart. En zelfs Conny’s partner hielp tijdens de begrafenis. Jullie hebben een onuitwisbare indruk bij ons en vele dierbaren achtergelaten.

Lieve Conny, jij hebt gezorgd voor een prachtig en voor ons zeer waardevol afscheidsmoment. Daar zijn we je ontzettend dankbaar voor! 

 Gine (en natuurlijk de meiden)

Conny is de vrouw die je om je heen wil hebben in de donkerste dagen die er zijn. Conny weet rust, ruimte, wijsheid en humor op exact de juiste momenten in te zetten zodat alles rustig maar exact op tijd geregeld zijn. Daarnaast heeft zij oog voor iedereen in het proces en waar hij of zij is. Hierdoor kan het afscheid zijn wat het moet zijn; mooi en samen.

 Dieuwke Simonis – Stellinga

Nadat mijn partner de moeilijke beslissing had genomen om het einde van haar leven in eigen regie te nemen, kwam er uiteraard veel op ons af. In de weken voor haar laatste afscheid liep Conny als het ware al met ons mee. We vonden dat beiden ontzettend fijn. Conny had door waar ze kon steunen, waar ze een pas terug moest doen, wanneer ze ideeën kon opperen en ze dacht mee in mogelijkheden.  Op die manier ontstond er voor ons een fijne ’laatste tijd’ om nog samen van te genieten.

 In de afscheidsweek was ze er! Ze liep met me mee, hield me in de smiezen. Vaak was ze er gewoon. Een simpel woord, een lief gebaar, een knuffel, een appje.  Ook had ze prima door hoe ik in elkaar stak en wat ik moeilijk vond. Op moeilijke momenten kwam de Conny om de hoek die me heel direct aanstuurde of keuzes aandroeg, zodat ik weer verder kon. Ondertussen bleef ze ook gewoon naast me staan en liet me gaan als ik het nodig had. Na het afscheid hield ons contact niet meteen op. Heel bijzonder vind ik het dat Conny nu nog steeds oog en oor voor me heeft.

Conny in een paar woorden? Oprecht, eerlijk, de ander op plek 1 zettend, lief, humor en gemeend in alles wat ze doet en zegt. Een vrouw met het hart op de goede plek, die een ander alles gunt en daar dan ook alles voor doet.

 Lieve Conny, je maakte het voor mij mogelijk om van de afscheidstijd  van mijn lief een bijzondere en onvergetelijk mooie tijd te maken. Ik wil je daarvoor uit de grond van mijn hart heel erg bedanken!

 Henriëtte

Lieve Conny, 
Niets dan lof komt je toe. Wij zijn op alle fronten bijzonder goed begeleid, ondersteund en hebben daarbij veel warmte ervaren. Wij kregen meer dan voldoende tijd om rustig met elkaar na te denken over alle te maken keuzes. De opties zijn door jou steeds uitgebreid toegelicht en besproken zodat wij wisten waarvoor we konden kiezen. De communicatie en werkwijze van jou hebben wij als bijzonder prettig, open en constructief ervaren. We konden bij wijze van spreken op elk moment een beroep op je doen. Wij hadden geen beter afscheid van moeder kunnen bedenken. Conny nogmaals hartelijk dank voor alles!
Namens de familie, Sjak Franken

Lieve Conny,      
                                                                                                                                                                                                     
Wat zijn we blij dat we jou hebben gevraagd om het afscheid van onze (schoon) vader te regelen.
Al voor zijn overlijden heb je verteld dat er heel veel mogelijk is en dat het niet standaard hoeft te zijn. Dat hebben we ook ervaren.
De locatie die je hebt voorgesteld, sloot perfect aan op wie ons pap was. Je begreep heel goed onze wensen en alles was dan ook perfect. Dit hebben we ook naderhand gehoord van de mensen die bij het afscheid aanwezig waren. 
Je hebt ons heel veel uit handen genomen maar wel op de manier waarop wij het wilden. Niets hoefde gehaast ondanks de tijdsdruk die er toch wel is. Je bracht rust.
Je nam ook overal altijd de tijd voor, ook ná het afscheid was je er.
Het klopt echt wat op de site staat “een mensen-mens die naast je komt staan en die er met alle liefde voor je is”.
Dank je wel Conny. En ook Mirjam en Kees niet te vergeten.
Inge, Mark, Mirjam en Wil-jan

 

Toen duidelijk werd dat mijn vrouw niet lang meer zou leven, na jarenlange ziekte, wilde ik voor haar overlijden de begrafenis regelen. Door een gelukkig toeval kwam ik in contact met Conny. Ik schrijf bewust ‘Conny’, omdat vanaf het eerste moment dat ik haar sprak het heel duidelijk was dat het niet om mevrouw van den Heuvel ging. Ik voelde totaal geen afstand. Haar manier van werken versterkte dat gevoel meteen, want ze wilde Margriet graag zien nu ze er nog was. Dat was heel goed en ze benadrukte daarmee dat het haar om de mens gaat.

Vanaf het eerste moment tot en met de begrafenis heeft ze ons begeleid en gestuurd. Dat sturen gebeurt op een natuurlijke manier, maar wel zo dat alles wat er moet gebeuren ook inderdaad op tijd gebeurt.  Met zachte hand, maar erg duidelijk.     Op die manier heeft ze ons ontzettend goed geholpen.  Ze was er ook bij toen we in Gouda een plek gingen uitzoeken op de natuurbegraafplaats.

Na haar overlijden is Margriet naar het ‘Huis van Afscheid’ in Breda overgebracht en kwam daar in een mooie kamer te liggen, door Conny voorgesteld met Margriet in gedachten.

In Gouda heeft ze de bijeenkomst geleid en de ceremonie daarna. Het was haar suggestie om als gezin de kist te laten zakken. Dat was een zeer waardevol idee.

Ook na de begrafenis is ze er nog voor steun en advies.

Kortom: we zijn blij en tevreden dat Conny ons heeft bijgestaan, voor, tijdens en na de begrafenis.

Gerrit Kievit

Mijn partner is in zeer korte tijd ongeneeslijk ziek geworden. Bij zijn laatste dagen ben ik op zoek gegaan naar een uitvaartondernemer. Gelukkig kwam ik DAG bij afscheid tegen (de naam sprak me al gelijk aan). Ik ben gaan bellen en had gelijk een warm gesprek. Ik heb toen een afspraak gemaakt om Conny te ontmoeten, ze kwam al gelijk de volgende dag! Deze ontmoeting was erg fijn en ze stelde me heel erg gerust. Conny zou er voor mij zijn en vanaf deze ontmoeting kon ik haar elke minuut bellen. Toen mijn partner was overleden kwam ze meteen, ze dacht met me mee en regelde alles! Op dat moment was ik zeer onstabiel en emotioneel dus Conny was voor mij de rots in de branding! Ze luisterde naar m’n wensen, keek naar mijn financiële plaatje en gaf me veel steun. Door Conny heb ik een mooi afscheid kunnen hebben, ik ben haar zeer dankbaar voor haar meedenken, steun, hulp en warmte.

Dank je wel lieve Conny!

Yoka van Stenis

Conny, van DAG, is een lieve betrokken vrouw die ons professioneel, maar zeker ook persoonlijk door deze moeilijke tijd helpt en heeft ondersteund. Ze heeft een goed luisterend oor voor al onze wensen en vragen. Ze ontzorgt ons en staat dag en nacht voor je klaar. Ook na de uitvaart blijft Conny betrokken en vinden we allen nog steun bij haar.

Kortom: warme persoonlijkheid, kleinschalig, betrokken, all-round en zeker geen standaard uitvaartbegeleidster.

Conny en je collega’s, onwijs bedankt.

Familie Stevens uit Kaatsheuvel

 

1000 dingen flitsen door mijn hoofd…..

Intens verdrietig weten we dat Floris zijn papa en mijn lief George, na een te lange hartstilstand, gaat overlijden. Mijn zus Marjolijne vindt ‘DAG bij afscheid’ en zegt alleen: “dit is wat je zoekt”. Ik open de site en moet ontzettend huilen: ik weet zeker het is goed. Ik bel Conny en vanaf het eerste moment ervaar, voel ik de rust die Conny uitstraalt. Er is tijd genoeg, zegt ze, je hoeft nergens haast mee te maken en zo ervaar ik het ook.

Drie dagen na ons eerste telefooncontact slaapt George in. Conny is er altijd: als ze er niet lijflijk is voel ik het vertrouwen: ze doet wat moet en wat nodig is. Ze ontzorgt! Ik heb altijd gedacht dat ik meer zelf zou willen regelen als ik met een overlijden zo dichtbij te maken zou krijgen. Conny’s uit handen nemen, van waar zij een kei in is en wat haar deskundigheid is, voelt zo goed! ZO GOED! Zelf heb je je eigen energie zo nodig voor andere dingen.

Alles, werkelijk alles verloopt mooi, zo mooi….                                                                                                                                             Het verblijf in het Huis van afscheid, het verzorgen van George, de kaarten maken, de kist uitzoeken, de muziek regelen, het vervoer, het draaiboek voor het afscheid, het afscheid op natuurbegraafplaats de Hoevens. Conny stuurt, stuurt Floris en mij, draagt ideeën aan…beter kan het niet.

 Ik weet zeker dat George blij is en vindt dat we hem het allermooiste afscheid hebben gegeven……

 Dank je wel ook aan alle lieve ‘hulpen van Conny!’

Conny….voor eeuwig dankbaar……

Liefs, Betty

Lieve Conny, 

Bedankt, bedankt voor je persoonlijke en vooral oprechte betrokkenheid bij het overlijden van oma. Niet alleen het regelen van de uitvaart stond bij jou centraal, maar ook wij als nabestaanden.
De rust die je gaf tijdens deze heftige periode en je vrijheid heeft ervoor gezorgd dat ik kan ik terugkijken op het afscheid wat oma heeft verdiend. Niets was je te gek. Zelfs niet tijdens de avondwake toen je macarons had meegenomen omdat je wist dat oma altijd iets bij de koffie gaf. 
Niet alleen in de periode van overlijden en de uitvaart stond je voor ons klaar, maar ook nu een aantal weken later. 

Elke keer als ik nu je VW Kever voorbij zie komen in Breda en omstreken denk ik: dat is Conny, waarschijnlijk onderweg naar een verdrietige familie. Maar met de kennis die ik heb kan ik zeker zeggen: die familie is in goede handen. 

Veel liefs, Wesley

Als het de eerste keer is dat je zelf een afscheid van een dierbare moet regelen, heb je geen idee wat er allemaal bij komt kijken. Ik hoorde via via van DAG bij afscheid, waarvan Conny de eigenaresse is. Mijn ervaring en die van mijn zussen was echt heel erg fijn. Conny ontzorgt en alles wat binnen haar vermogen ligt, kan en mag. Ze is heel flexibel, warm en ècht. Wil je een persoonlijke en professionele uitvaartbegeleider dan ben je bij Conny van ‘DAG bij afscheid’ aan het juiste adres!

Lisette van Ravels

Het afscheid van een dierbare in vertrouwde handen, want goed afscheid nemen kan maar één keer.                                         

Dit zijn de gevoelens die opkomen in de praktijk als dit verdriet zich aandient.                                                                                       Maar dan, komt er een persoon op je pad die de uitvaartzorg zeer persoonlijk en eigentijds maakt. “DAG bij afscheid”             De ‘uitvaartzorg’ is Conny op haar lijf geschreven. Precies zoals zij ook op haar site vermeld ‘met hart en ziel’.

Conclusie; een vertrouwd houvast bij afscheid. 

Lieve Conny, dank je wel!

Bea, Linda en familie

Conny ken ik al ruim 25 jaar en haar besluit om met ‘DAG bij afscheid’ te beginnen heb ik van dichtbij kunnen volgen.           Het was voor ons vanzelfsprekend om haar in te schakelen toen het met onze vader slechter ging. Tijdens de voorbereidingen van het afscheid van onze vader/opa hebben we Conny ervaren als iemand met een open, transparante blik en een zeer betrokken, warme vrouw. In de twee dagen voor zijn overlijden konden we al veel bespreken met Conny,  zodat toen het moment daar was alles al snel in gang gezet kon worden. Ze vertelde bij ieder keuze de voor- en nadelen, ze dacht mee met alle beslissingen en kwam met creatieve oplossingen en alternatieven door de beperkingen rondom corona. Kortom, ze was ons baken in het proces naar de afscheidsceremonie. Alles kon besproken worden.

Tijdens de ceremonie heeft ze ons zeer goed begeleid, ze liet ieder ons ding doen maar stuurde waar nodig subtiel bij.           Dit alles zorgde ervoor dat we een mooi afscheidsmoment hadden. Door haar begeleiding ervaarden we een afscheid waar we met de familie heel tevreden op terug kunnen kijken. Het (verdrietige) afscheid zullen we daarom nooit vergeten.             Het paste precies bij ons en onze vader/opa.

Familie Brokx

Nadat wij bij een andere uitvaart kennis hadden gemaakt met Conny / DAG bij afscheid, was voor ons duidelijk dat wanneer wij zelf met een uitvaart te maken zouden krijgen, Conny deze ging verzorgen. 

Toen voor mijn vader duidelijk werd dat het einde ging naderen, is Conny al langs gekomen om het één en ander te bespreken. Voor mijn vader was het fijn om er alle vertrouwen in te hebben dat Conny alles naar wens ging verzorgen.
Vanaf het moment van overlijden was Conny er meteen voor ons, samen met haar assistentes. We vonden het erg fijn dat jullie alle tijd voor ons hadden en namen.
De samenwerking verliep dan ook erg goed, en Conny gaf mij zo veel vertrouwen dat ik mijn vader tijdens de uitvaart zelfs nog toegesproken heb.
Echt afscheid nemen kun je maar één keer, en dat wil je zo goed mogelijk, en dat was het. Perfect!!

Conny, Mirjam en Veran, dank jullie wel!

Richard

Lieve Conny,

Toen Marco te horen kreeg dat hij uitbehandeld was en hij niet lang meer te leven had, namen we contact met je op. Bij de eerste ontmoeting voelde dat meteen goed. Ondanks de trieste aanleiding was het een gezellige middag waarin we elkaar beter leerden kennen. Het was voor ons een geruststellende gedachte dat jij bij dit moeilijke en verdrietige proces betrokken zou zijn, het gaf ons het vertrouwen dat het dan wel goed zou komen. Marco had er duidelijke ideeën over hoe zijn afscheid moest zijn. Je luisterde goed naar zijn wensen, dacht met ons mee over de praktische en emotionele zaken, en op een natuurlijke en open manier hielp je ons alles bespreekbaar te maken en na te denken over de soms lastige beslissingen die genomen moesten worden. Je leefde met ons mee en we konden met elkaar lachen. Ik weet dat Marco jouw ondersteuning erg gewaardeerd heeft. Je persoonlijke aanpak met een vleugje humor erbij was precies hoe hij het wilde. Toen Marco overleed hielp je mij en de mensen die dicht om Marco heen stonden door alle moeilijke momenten heen.

Voor mij persoonlijk ben je een ontzettend belangrijke steun geweest tijdens het hele proces. Je was betrokken, was er voor me als ik je nodig had, en je hebt me geholpen om op een natuurlijke manier met het overlijden van Marco om te gaan, en met alle stappen die daarna genomen moesten worden. Hierdoor kan ik met een goed gevoel op het afscheid terugkijken en daar ben ik je heel erg dankbaar voor.

Georgine

DAG bij afscheid…
Dag?
Conny, door jou heb ik jouw steun, ervaring, liefde maar tevens doortastendheid ervaren als een zeer positieve en prettige Weg van Afscheid. Het is niet alleen de Dag waarop we definitief afscheid namen van Marco. Juist in zijn situatie, waarin hij wist dat het over was, konden wij hem steunen, zaken regelen, rustig beslissingen nemen en ervoor zorgen dat hij het afscheid kreeg zoals HIJ dat wenste.
Jouw hulp, inbreng, geduld, zeer groot inlevingsvermogen en uiteindelijk steeds je mening gevende… Het heeft niet alleen Marco zeer geholpen, maar het heeft ook mij het gevoel en zekerheid gegeven dat hij het afscheid heeft gekregen zoals hij dat wilde en zou willen. Niet alleen de dag zelf, maar juist ook in het hele proces daarvoor van beslissingen nemen, zaken regelen, afscheid van familie en vrienden nemen. Conny, je was dag en nacht bereikbaar en had altijd een mening als wij daarom vroegen. Maar ook uit jezelf kwam je met ideeën. En juist die combinatie van lief, luisterend oor, empathie, mensen in hun waarde laten maar ook doortastendheid en op de juiste momenten aan de bel trekken ….je hebt daardoor, meer dan je zelf wellicht beseft, mij ontzettend het gevoel gegeven dat Marco het afscheid heeft gekregen dat hij verdiende.

Volkert Huisman

In maart kreeg mijn broer het nieuws dat zijn toestand behoorlijk verslechterd was en dat de dokters hem nog hooguit een paar maanden gaven. Vanaf dat moment is hij zelf, samen met zijn vriendin, begonnen om zijn laatste afscheid voor te bereiden. Hierbij heeft hij gekozen voor de ondersteuning en advies van Conny van den Heuvel van DAG bij afscheid. Haar zeer persoonlijke en warme behulpzaamheid bij alle moeilijke keuzes die hij moest maken, vanaf uitzoeken kist en locatie via verzorgen na overlijden en opbaren in Huis van Afscheid t/m het organiseren van de latere afscheidsborrel (ivm de Corona beperkingen) heeft hijzelf, maar zeker ook wij als directe familie en vrienden, als zeer betrokken en bijzonder ervaren. Alle afspraken netjes nagekomen, een fijn persoonlijk contact. Wil haar daarom van harte aanbevelen!

Remy Wiertz

Lieve Conny,

Wat was het fijn om jou in de moeilijke periode na het overlijden van mama om me heen te hebben. Vanaf het eerste moment van contact was er een gevoel van vertrouwen en warmte, hoewel wij elkaar nog nooit ontmoet hadden, voelde het alsof we elkaar al jaren kenden. Je wist al wat ik wilde voordat ik het zelf wist. Iedere dag kwam je langs en daar keek ik naar uit. Niet alleen omdat je alles zo goed regelde, maar omdat het zo fijn was om met je te praten.
Jouw benadering heeft er voor gezorgd dat mama de uitvaart kreeg die ze verdiende en wij hadden het mooie gevoel dat de cirkel op een waardige en warme wijze rond was.
Ook in de periode na de uitvaart bleef je contact houden met lieve kleine warme gebaren, zoals een kaartje op de eerste moederdag. Een gebaar dat getuigd van jouw warme persoonlijkheid.
Lieve Conny, ik hoop dat nog vele families in de periode rondom een overlijden mogen proeven van jouw warme en respectvolle steun. Tevens een bedankje voor Mirjam en Kees, die beiden ook een mooie invulling gaven aan hun taken.

Lieve groet, Christa

Lieve, lieve Con,

Wat een geschenk om jou te hebben mogen ontmoeten op het meest bijzondere moment in mijn leven.                                   Vanaf het eerste moment hoorde je bij de familie en vrienden.                                                                                                              De kennismaking aan het bed bij mijn Fop was een echte ontmoeting. Je was oprecht betrokken. Met hart en ziel aanwezig!    Je bent een prachtig voorbeeld van iemand die eerst invoegt en dan pas toevoegt.

 Dank aan jou en Mirjam. Het was hartverwarmend om samen met jullie het afscheid van mijn lieve Fop vorm te geven.

Lieve groet vanuit mijn hart, Marjo

“Waar we in 2014 nog trots samen het glas geheven hebben op de overwinning, werd de oneerlijke strijd papa nu te veel.” (tekst rouwkaart)

Maanden van mensonterende aftakeling uitkomend in het Corona-tijdperk met alle beperkende maatregelen van dien; of je terecht gekomen bent in een hele slechte film. Papa verdiende echt meer dan dit. Maar hoe?? Hoe gaan we hier nou nog een waardig afscheid van maken….

Het lot bracht ons samen. Google bracht een uitvaartbegeleider naar voren die een straat naast papa woonde en die brood kocht bij dezelfde bakker. Dit was absoluut het mooiste geschenk in deze donkere periode. Wat een geluk dat we Conny tegenkwamen. Ondanks de bizarre omstandigheden heeft deze supervrouw het tot een afscheid gemaakt waar mijn vader trost om geweest zou zijn, wij heel tevreden op terugkijken en een mooie en waardige herinnering aan over houden.

Graag danken wij Conny door te melden dat wij al onze Bredaase vrienden, wanneer zij zich in dezelfde positie bevinden als wij, Conny zullen aanbevelen om dit in goede banen te leiden.

Veel dank Conny, Ernst Willem & Maurits Lans

Na het overlijden van onze vader, zijn wij in kontakt gekomen met Conny.                                                                                        Ondanks de coronasituatie, had zij geen teruggetrokken houding. Er was direct vertrouwen door haar aanpak en zorg voor onze vader. We zijn heel erg geholpen, doordat Conny luisterde naar onze verhalen en wensen en er helemaal was met haar begeleiding en uitvoering van het afscheid.

Wij hopen niet snel weer een uitvaart te moeten regelen, maar wij zullen Conny niet vergeten!!     

Cok Vink - Weltevrede

Na het overlijden van onze vader en grootvader zijn wij bijgestaan door Conny. Vanaf het eerste moment van ontmoeten was Conny betrokken, respectvol en sturend met zachte hand. Conny’s kracht is om dicht bij de nabestaanden te komen, ze te steunen in het organiseren van een laatste groet en het liefst een arm om hen heen te slaan. Door de maatregelen rondom het coronavirus was het voor Conny niet mogelijk om fysiek dicht bij ons te komen. Veel moest via telefoon en e-mail geregeld worden, maar ondanks dat wist Conny toch dichtbij te blijven en stond ze voor ons klaar. Helpend waar nodig en creatief zoekend naar de mogelijkheden om in coronatijd een warm afscheid te realiseren. We kijken terug op een mooi afscheid. 

 Ik ben blij dat ik je heb leren kennen. Een prettige energie en wat geef je een mooie uitvoering aan je beroep.

Erno

Lieve Conny, 

.Hoe speciaal is het om voorafgaand aan een heftige tijd jou al in mijn leven te hebben. Je gaf mij het vertrouwen dat ik deze beladen week door zou komen ondanks dat alles nieuw en onzeker was. Na afloop van deze week heb ik je ook verteld dat mijn vader het mooiste heeft achter gelaten wat hij had kunnen doen; jou.                                                                                            Met jouw kalmte, flexibiliteit, vriendelijkheid, out of the box gedachte, liefde, warmte en steun hebben we samen met het gezin het afscheid zo kunnen invullen dat nu alles achter de rug is. En dit als een enorme troost en steun voelt. Ondanks de pijn en het verdriet heeft het mij de best mogelijke start geven na het overlijden van mijn vader.

 Omdat je in een periode als deze vaak op zoek gaat naar de juiste teksten heb ik er ook een voor jou gezocht:

 Ik doe’t zonder

Chocolaatjes

Want ik houd

Niet van clichés

Maar toch

Lief dat je er bent

En er voor me

Bent geweest.

Liefs, Milou

Lieve Conny, 

Wij hebben je goede, persoonlijke begeleiding voor, tijdens en na de uitvaart zeer gewaardeerd. We vonden het fijn dat je altijd te bereiken was en we jou, bij problemen, altijd konden bellen. Door jouw benadering hebben we totaal geen stress gevoeld tijdens deze periode. Nogmaals dank daarvoor.

Liefs, Albert en Gemma

Lieve Conny,

Als vriendin van mijn ouders was je altijd al in hun leven. Toen mijn vader je vertelde dat hij ziek was, maar niet van plan om op korte termijn te overlijden, was je er…… Ongeloof. Toch spraken we als gezin, lekker in het zonnetje, al wat door en het plan was dit elk jaar te evalueren. Hoe anders liep het…..Binnen een half jaar overleed hij al en ook daar was je er meteen. Zelfs midden in de nacht kwam je hem verzorgen en hebt ook meteen geregeld dat hij daarna direct vanuit het hospice terug thuis, bij mama, kon komen. In de korte week richting de uitvaart moesten we zoveel keuzes maken, en wij maar denken dat we de meeste al besproken hadden! Gelukkig kon jij prioriteiten aangeven en ons altijd rustig en vol liefde vertellen wat de eerst te zetten stapjes waren. Zo fijn! De herdenkingsbijeenkomst werd door jou in rust en liefde begeleid, wat ons enorm geholpen heeft in het nemen van het afscheid.

Dank voor al je goede zorgen, je bent een enorme steun geweest!

Liefs, Sanne ( ook namens Lenneke, Noor, Danny, Rogier en Ron zelf! )

Lieve Conny,

Na het plotselinge overlijden van onze allerliefste mamsi, belden we jou. “Onze moeder is overleden en we weten niet wat we moeten doen”, zeiden we tegen je. En nog geen uur later stond je op de stoep. In je panterbroek. Het voelde meteen goed. Sinds die avond ben je niet meer van onze zijde geweken. Niets was jou te veel. Je hebt niet alleen liefdevol en respectvol voor onze lieve mama gezorgd, maar ook voor ons. We zijn je daar eeuwig dankbaar voor. En mama ook, dat weten we zeker.

Veel liefs, Tamara en Mariska

Je weet pas wat het is als het je overkomt……

 Zo voelde het toen onze altijd vitale en levensgenietende  vader ziek bleek te zijn…..en…..binnen 6 maanden kwam te overlijden…

Een hele heftige periode waarbij we ondanks dat we wisten dat dit moment eraan kwam toch erg werden overvallen door zijn overlijden.
Maar toen was daar Conny van DAG bij afscheid.
We hadden via, via van haar gehoord en hadden haar gevraagd om, ondanks dat hij er zelf waarschijnlijk niets van zou merken, toch nog even onze vader “bij leven” zou ontmoeten. Helaas te laat want een uur voordat Conny er was, overleed hij.
We belden Conny om haar te vragen wat later te komen, geen probleem voor haar. Toen ze kwam en we kennis met haar maakten voelde dat meteen goed…..Conny legde alles goed uit en we hebben samen met haar alle tijd en ruimte kunnen nemen om onze vader een mooi en warm maar vooral persoonlijk  afscheid te kunnen geven wat hij verdiende…..
Niets was haar teveel. Conny kwam door onze verhalen steeds met hele goede voorstellen zonder dat wij ons hierdoor iets opgelegd voelden. Alles paste precies !!!
Ook de dag van het afscheid zelf regelde Conny alles. Ze was er steeds zonder zelf “op de voorgrond” te staan. Het leek wel of ze onze gedachten kon lezen. Heel fijn om zo iemand steeds op de achtergrond te hebben als je zoiets verdrietigs meemaakt.
Ook na het afscheid heeft Conny nog regelmatig contact met ons gezocht. Ze kwam op bezoek bij onze moeder met een prachtige bos bloemen en heeft uren met haar zitten praten…..zo fijn , vertelde onze moeder later…..

Conny……dank je wel dat je er voor ons was !!

Familie Huijbregts

Onze ervaring met DAG bij afscheid is dat het hele lieve mensen zijn die met je meeleven en meedenken. Bij het afscheid van onze moeder was alles perfect geregeld. Een dikke 10, hebben zij verdiend!

 Onze dank gaat uit naar iedereen die dit mooie afscheid mogelijk hebben gemaakt.

Familie Doms

Bij het afscheid van mijn partner ben ik door Conny fantastisch geholpen, zelfs op afstand.
Ik wist dat ze heel erg aan vakantie toe was en dat ze naar het buitenland ging. Ze was nog maar 2 volle dagen weg, toen ik haar belde dat mijn Walter onverwacht was overleden. Doordat we al gesprekken met elkaar hadden gehad, was zij al op de hoogte van wat wij graag wilden.

Ondanks haar vakantie belde Conny al zeer vlug terug en zei dat ze zo snel mogelijk naar huis zou komen. Diezelfde nacht was ze er al!
Vanaf haar vakantieadres heeft ze al zeer veel werk verzet. Walter verbleef in een verpleeghuis, ze zorgde ervoor dat het balsemen daar gebeurde, en regelde dat er iemand was om mij op te vangen. Ook had ze op afstand geregeld dat Walter naar huis werd gebracht. Ik vond (en vind) dit allemaal zeer geweldig.
Het afscheid vond bij mij thuis plaats en daarvoor nam ze alle tijd, bijvoorbeeld bij het uitzoeken van de muziek. Ik ken geen namen van zangers en muzieknummers, maar ze heeft in alle rust, heel veel laten horen. En ik maar afkeuren…….. Ze heeft totaal niet laten merken dat ze dit vervelend vond, want voor MIJ moest het goed aanvoelen, vond ze. We zijn er naar volle tevredenheid uitgekomen.

In de loop van de week, veranderde het uiterlijk van Walter. Hij kreeg vlekjes op zijn gezicht. Conny heeft dit opgelost zodat Walter er weer netjes uitzag voor het rouwbezoek. Ondertussen informeerde ze meerdere keren bij mij of ik me goed voelde zoals we het deden.

Het afscheid was bij mij thuis, gewoon in de huiskamer. Daar Walter altijd graag in de zon zat, stelde Conny voor de kist voor de tuindeuren te zetten. Fijn op zijn eigen plekje! Conny heeft met haar assistent de huiskamer verder ingericht, met alle stoelen om de kist. De muziekinstallatie werd gecheckt, en de bloemen en kaarsjes op de kist kregen een mooie plek. 

Toen Conny merkte dat ik toch liever het afscheid een dag later wilde doen dan was afgesproken, was haar reactie: “Geen bezwaar, dan bel ik eerst het crematorium want het is net vastgelegd, dus dat ga ik regelen”. Ze vindt dit allemaal heel gewoon! Ze zet zich volledig in om het voor degene die achterblijft, het 100% naar de zin te maken.

Na de dag van het afscheid kwam Conny nog meerdere keren langs of appte ze om in de gaten te houden of met mij alles goed bleef gaan. Ze was voor mij een HELE GROTE steun (en nog steeds).

De mensen die het afscheid bijwoonden waren vol lof over het geheel en hoe Conny alles heeft gedaan.
Zelfs een zwager, die nogal kritisch is, heeft Conny daarvoor een groot compliment gegeven.

Om afscheid te nemen van een geliefde kan ik adviseren: “Schakel Conny in!”

Ad Smits

Door een persoonlijke touch, goed advies en begeleiding ontzorgde Conny ons in een verdrietige periode. Daardoor hebben we op een mooie, warme manier afscheid van onze moeder kunnen nemen.

Ria & Suzanne

Tijdens het ziektebed van mijn man kwamen wij via een nachtverpleegster in contact met Conny. Het eerste contact met Conny voelde direct vertrouwd. Ze was erg betrokken en kon zich heel goed inleven. Ook met mijn man, die thuis was, ging zij met veel respect en zorg om. Ze hielp ons met het maken van de juiste keuzes en voelde goed aan wat er bij ons als gezin paste. Mede dankzij Conny hebben wij er een mooi en waardig afscheid van kunnen maken, waarin ook de kleinkinderen werden betrokken.

Wij zijn Conny ontzettend dankbaar.

Marlies Hurxkens en kinderen

Als iemand ernstig ziek wordt, dan weet je dat het moment van afscheid snel dichtbij komt. Maar als het moment daar is, dan weet je het even niet meer. Gelukkig had ik heel veel steun aan mijn nicht en samen met Conny zijn we begonnen met het maken van beslissingen rond het afscheid van mijn moeder. 
Wat ik vooral heel fijn vond is dat Conny’s aanwezigheid niet voelt als iemand die er buiten staat. Ze is erg betrokken en geeft meteen het gevoel van; het komt wel goed. Hierdoor heb ik veel meer kunnen en willen doen dan dat ik ooit had gedacht. 

Naast betrokkenheid en een warm gevoel, vond ik het ook prettig dat alles een bepaalde volgorde had. Vandaag doen we dit stukje en morgen het volgende. Dat gaf rust en overzicht. Ze geeft ruimte voor eigen ideeën maar geeft ook handvaten om zelf tot bepaalde ideeën te komen. Tel daar nog de kleine, bijzondere dingen bij op die ze uit eigen initiatief doet. 
Daardoor was het een mooi en waardig afscheid. 

Ik ben Conny hier enorm dankbaar voor! 

Mariëlle Timmermans

Mijn man Derk ging naar de ijshockeywedstrijd zoals hij elke week deed, zijn grote passie.
Na de wedstrijd, in de kleedkamer, bleef zijn hart stil staan.
Derk was een “free spirit”. Hij heeft vanaf jonge leeftijd veel reizen gemaakt en was een echte (levens-) kunstenaar. Later maakten we mooie reizen in onze eigen ingerichte bus. Samen met onze bijzondere zoon waren we in de zomer meestal 2 maanden op reis.
Conny werd ons aangereikt door een vriendin en begeleidde Derk op weg naar zijn ultieme reis!
Vanuit het ziekenhuis in Tilburg werd Derk naar huis gebracht en het werd een groot feest bij ons thuis, een feest van “leven en sterven”! Het voelde alsof Derk dirigeerde, waarbij Conny het mooie lied in de juiste context uitvoerde. Alles klopte en verliep zoals het bij hem hoorde. De tijd verstilde! Iedereen was in het nu en niets stond vast.
Alles gebeurde zoals het gebeurde en Conny stond ons terzijde. Zij bewoog ertussen in haar mooie bloemenjurk en speelde in op elke emotie op het juiste moment! Conny voelde haarfijn aan wat bij ons paste en hielp ons met passie en glans. In dit zwaarste uur heeft ze ons er invoelend en vol begrip doorheen geholpen!
Mede dankzij Conny werd het de mooiste dans van ons leven. Zo puur, zo zuiver als zij is, een engel op onze schouders!   Zo een toegewijd mens maakt de wereld een stukje beter!

Dank je wel voor alle begeleiding en liefdevolle steun lieve Conny!

Gerti Brand

Omdat wij wisten dat het overlijden van mijn lieve man Ad, een neef van Conny’s man, onvermijdelijk was hebben wij al voor zijn overlijden een gesprek met Conny gehad. Ad wist in eerste instantie vooral wat hij niet wilde tijdens zijn afscheid en Conny wist dat feilloos te vertalen naar wat hij wel wilde, door mogelijkheden te noemen waaraan we zelf nooit aan hadden gedacht. Hierdoor heeft Ad zijn afscheid voor een groot deel zelf kunnen regisseren. In de week na zijn overlijden heeft Conny, geholpen door haar inlevingsvermogen en rust, alle praktische zaken geregeld en ons ook nog gesteund bij ons immense verdriet. De afscheidsdienst zelf heeft zij op een hele bescheiden, integere manier geleid, omdat op dat moment, volgens haar, alles draait om de overledene en zijn familie. Van de aanwezigen bij de dienst hebben we ook veel positieve reacties gekregen over de manier waarop de dienst vorm gegeven was. Wij zijn Conny heel erg dankbaar dat wij afscheid hebben kunnen nemen op de manier die Ad wilde.

Dorine, Luuk en Niels Raaijmakers

Lieve Conny,

Na het overlijden van mijn man, ons pa, onze Johan, is er voor het eerst contact geweest met Conny. Ze gaf aan dat ze zo snel mogelijk zou komen en we voor nu goed voor ons zelf moesten zorgen. Conny kwam bij ons aan en begroeten buiten het gezin ook Johan, dit deed ze iedere dag weer, dit gaf ons een warm en respectvol gevoel. Johan heeft voor zijn overlijden zijn wensen duidelijk te kennen gegeven, Conny heeft haar uiterste best gedaan om dit voor hem en ons mogelijk te kunnen maken.  Ze heeft in de dagen naar het overlijden zich opgenomen in ons gezin, ze luisterde erg goed naar de wensen en nam de tijd om met ons herinneringen te delen over hem, waardoor het leek of ze ons en Johan al jaren kende, dit gevoel kwam tijdens de uitvaart ook naar boven, niet alleen bij ons maar ook bij vele andere. Door haar betrokkenheid en inlevingsvermogen heeft Conny zelf goede ideeën aan kunnen dragen en is ze een creatieve aanvulling geweest. Hierdoor heeft Johan een mooier afscheid gehad, als dat wij van tevoren konden bedenken. Conny werkt samen met prettige en respectvolle personen, daarom ook onze dank aan Veran, Kees en Mirjam. Ook na de uitvaart blijft Conny erg betrokken, ze biedt tot de dag van vandaag een luisterend oor. Conny is een warm, vertrouwd persoon met haar hart op de juiste plaats. Onze dank en waardering is erg groot.

“Maar wa’k zegge wou… 

Jij bent gewoon bijzonder

dus ‘k zal maar zeggen,

bijzonder, gewoon “

 

Veel liefs,

Helga, Elise en Lotte van Geel 

Lieve Conny,

Een heel plotseling en verdrietig overlijden van Wim, mijn levenspartner. Een grote steun, was Conny voor ons. Met respect, zorg en emotionele steun. Alles tot in de puntjes verzorgd en ook na het afscheid nog steeds een luisterend oor.

“Gewoon-bijzonder”

Dankjewel Conny

Familie Thijssen 

 

Het eerste contact met Conny was op een late woensdagavond. Ik belde haar om te vertellen dat mijn lieve man was overleden. Na mijn belletje stond ze binnen 15 minuten bij ons op de stoep en er volgde een hartelijke begroeting. In algemene zin wist ik wat ik van een uitvaart kon verwachten, maar ik had nog niet eerder een uitvaart binnen mijn eigen gezin meegemaakt of voorbereid. Vanaf het eerste moment stelde Conny mij en mijn dochters gerust en nam mij als het ware aan de hand. Ze droeg verschillende mogelijkheden aan en liet de keuzes aan mij en het gezin over. Haar begeleiding was vol aandacht, inventief, creatief, warm en verliep organisch. Er was dagelijks contact via app, mail of telefoon, met aandacht en humor. De hele week stond in het teken van liefdevolle zorg voor mijn overleden echtgenoot(!) onze meiden en mijzelf. Ze stond iedere dag voor ons klaar. Ook voor onze verdere familie en vrienden was ze er. Conny heeft van begin tot einde ons ontzorgd, nam de organisatorische en financiële zaken op zich. Wilden we echter zelf zaken oppakken, dan vond ze dat het niet meer dan vanzelfsprekend. Voor, tijdens en zelfs na de ceremonie heeft Conny ons zeer goed begeleid, ook Mirjam tijdens het afscheid nemen en de uitvaart. En zelfs Conny’s partner hielp tijdens de begrafenis. Jullie hebben een onuitwisbare indruk bij ons en vele dierbaren achtergelaten.

Lieve Conny, jij hebt gezorgd voor een prachtig en voor ons zeer waardevol afscheidsmoment. Daar zijn we je ontzettend dankbaar voor! 

 Gine (en natuurlijk de meiden)

Conny is de vrouw die je om je heen wil hebben in de donkerste dagen die er zijn. Conny weet rust, ruimte, wijsheid en humor op exact de juiste momenten in te zetten zodat alles rustig maar exact op tijd geregeld zijn. Daarnaast heeft zij oog voor iedereen in het proces en waar hij of zij is. Hierdoor kan het afscheid zijn wat het moet zijn; mooi en samen.

 Dieuwke Simonis – Stellinga

Nadat mijn partner de moeilijke beslissing had genomen om het einde van haar leven in eigen regie te nemen, kwam er uiteraard veel op ons af. In de weken voor haar laatste afscheid liep Conny als het ware al met ons mee. We vonden dat beiden ontzettend fijn. Conny had door waar ze kon steunen, waar ze een pas terug moest doen, wanneer ze ideeën kon opperen en ze dacht mee in mogelijkheden.  Op die manier ontstond er voor ons een fijne ’laatste tijd’ om nog samen van te genieten.

 In de afscheidsweek was ze er! Ze liep met me mee, hield me in de smiezen. Vaak was ze er gewoon. Een simpel woord, een lief gebaar, een knuffel, een appje.  Ook had ze prima door hoe ik in elkaar stak en wat ik moeilijk vond. Op moeilijke momenten kwam de Conny om de hoek die me heel direct aanstuurde of keuzes aandroeg, zodat ik weer verder kon. Ondertussen bleef ze ook gewoon naast me staan en liet me gaan als ik het nodig had. Na het afscheid hield ons contact niet meteen op. Heel bijzonder vind ik het dat Conny nu nog steeds oog en oor voor me heeft.

Conny in een paar woorden? Oprecht, eerlijk, de ander op plek 1 zettend, lief, humor en gemeend in alles wat ze doet en zegt. Een vrouw met het hart op de goede plek, die een ander alles gunt en daar dan ook alles voor doet.

 Lieve Conny, je maakte het voor mij mogelijk om van de afscheidstijd  van mijn lief een bijzondere en onvergetelijk mooie tijd te maken. Ik wil je daarvoor uit de grond van mijn hart heel erg bedanken!

 Henriëtte

Lieve Conny, 
Niets dan lof komt je toe. Wij zijn op alle fronten bijzonder goed begeleid, ondersteund en hebben daarbij veel warmte ervaren. Wij kregen meer dan voldoende tijd om rustig met elkaar na te denken over alle te maken keuzes. De opties zijn door jou steeds uitgebreid toegelicht en besproken zodat wij wisten waarvoor we konden kiezen. De communicatie en werkwijze van jou hebben wij als bijzonder prettig, open en constructief ervaren. We konden bij wijze van spreken op elk moment een beroep op je doen. Wij hadden geen beter afscheid van moeder kunnen bedenken. Conny nogmaals hartelijk dank voor alles!
Namens de familie, Sjak Franken

Lieve Conny,                                                                                                                                                                                                            
Wat zijn we blij dat we jou hebben gevraagd om het afscheid van onze (schoon) vader te regelen.
Al voor zijn overlijden heb je verteld dat er heel veel mogelijk is en dat het niet standaard hoeft te zijn. Dat hebben we ook ervaren.
De locatie die je hebt voorgesteld, sloot perfect aan op wie ons pap was. Je begreep heel goed onze wensen en alles was dan ook perfect. Dit hebben we ook naderhand gehoord van de mensen die bij het afscheid aanwezig waren. 
Je hebt ons heel veel uit handen genomen maar wel op de manier waarop wij het wilden. Niets hoefde gehaast ondanks de tijdsdruk die er toch wel is. Je bracht rust.
Je nam ook overal altijd de tijd voor, ook ná het afscheid was je er.
Het klopt echt wat op de site staat “een mensen-mens die naast je komt staan en die er met alle liefde voor je is”.
Dank je wel Conny. En ook Mirjam en Kees niet te vergeten.
Inge, Mark, Mirjam en Wil-jan

 

Toen duidelijk werd dat mijn vrouw niet lang meer zou leven, na jarenlange ziekte, wilde ik voor haar overlijden de begrafenis regelen. Door een gelukkig toeval kwam ik in contact met Conny. Ik schrijf bewust ‘Conny’, omdat vanaf het eerste moment dat ik haar sprak het heel duidelijk was dat het niet om mevrouw van den Heuvel ging. Ik voelde totaal geen afstand. Haar manier van werken versterkte dat gevoel meteen, want ze wilde Margriet graag zien nu ze er nog was. Dat was heel goed en ze benadrukte daarmee dat het haar om de mens gaat.

Vanaf het eerste moment tot en met de begrafenis heeft ze ons begeleid en gestuurd. Dat sturen gebeurt op een natuurlijke manier, maar wel zo dat alles wat er moet gebeuren ook inderdaad op tijd gebeurt.  Met zachte hand, maar erg duidelijk.     Op die manier heeft ze ons ontzettend goed geholpen.  Ze was er ook bij toen we in Gouda een plek gingen uitzoeken op de natuurbegraafplaats.

Na haar overlijden is Margriet naar het ‘Huis van Afscheid’ in Breda overgebracht en kwam daar in een mooie kamer te liggen, door Conny voorgesteld met Margriet in gedachten.

In Gouda heeft ze de bijeenkomst geleid en de ceremonie daarna. Het was haar suggestie om als gezin de kist te laten zakken. Dat was een zeer waardevol idee.

Ook na de begrafenis is ze er nog voor steun en advies.

Kortom: we zijn blij en tevreden dat Conny ons heeft bijgestaan, voor, tijdens en na de begrafenis.

Gerrit Kievit

Mijn partner is in zeer korte tijd ongeneeslijk ziek geworden. Bij zijn laatste dagen ben ik op zoek gegaan naar een uitvaartondernemer. Gelukkig kwam ik DAG bij afscheid tegen (de naam sprak me al gelijk aan). Ik ben gaan bellen en had gelijk een warm gesprek. Ik heb toen een afspraak gemaakt om Conny te ontmoeten, ze kwam al gelijk de volgende dag! Deze ontmoeting was erg fijn en ze stelde me heel erg gerust. Conny zou er voor mij zijn en vanaf deze ontmoeting kon ik haar elke minuut bellen. Toen mijn partner was overleden kwam ze meteen, ze dacht met me mee en regelde alles! Op dat moment was ik zeer onstabiel en emotioneel dus Conny was voor mij de rots in de branding! Ze luisterde naar m’n wensen, keek naar mijn financiële plaatje en gaf me veel steun. Door Conny heb ik een mooi afscheid kunnen hebben, ik ben haar zeer dankbaar voor haar meedenken, steun, hulp en warmte.

Dank je wel lieve Conny!

Yoka van Stenis

Conny, van DAG, is een lieve betrokken vrouw die ons professioneel, maar zeker ook persoonlijk door deze moeilijke tijd helpt en heeft ondersteund. Ze heeft een goed luisterend oor voor al onze wensen en vragen. Ze ontzorgt ons en staat dag en nacht voor je klaar. Ook na de uitvaart blijft Conny betrokken en vinden we allen nog steun bij haar.

Kortom: warme persoonlijkheid, kleinschalig, betrokken, all-round en zeker geen standaard uitvaartbegeleidster.

Conny en je collega’s, onwijs bedankt.

Familie Stevens uit Kaatsheuvel

 

1000 dingen flitsen door mijn hoofd…..

Intens verdrietig weten we dat Floris zijn papa en mijn lief George, na een te lange hartstilstand, gaat overlijden. Mijn zus Marjolijne vindt ‘DAG bij afscheid’ en zegt alleen: “dit is wat je zoekt”. Ik open de site en moet ontzettend huilen: ik weet zeker het is goed. Ik bel Conny en vanaf het eerste moment ervaar, voel ik de rust die Conny uitstraalt. Er is tijd genoeg, zegt ze, je hoeft nergens haast mee te maken en zo ervaar ik het ook.

Drie dagen na ons eerste telefooncontact slaapt George in. Conny is er altijd: als ze er niet lijflijk is voel ik het vertrouwen: ze doet wat moet en wat nodig is. Ze ontzorgt! Ik heb altijd gedacht dat ik meer zelf zou willen regelen als ik met een overlijden zo dichtbij te maken zou krijgen. Conny’s uit handen nemen, van waar zij een kei in is en wat haar deskundigheid is, voelt zo goed! ZO GOED! Zelf heb je je eigen energie zo nodig voor andere dingen.

Alles, werkelijk alles verloopt mooi, zo mooi….                                                                                                                                             Het verblijf in het Huis van afscheid, het verzorgen van George, de kaarten maken, de kist uitzoeken, de muziek regelen, het vervoer, het draaiboek voor het afscheid, het afscheid op natuurbegraafplaats de Hoevens. Conny stuurt, stuurt Floris en mij, draagt ideeën aan…beter kan het niet.

 Ik weet zeker dat George blij is en vindt dat we hem het allermooiste afscheid hebben gegeven……

 Dank je wel ook aan alle lieve ‘hulpen van Conny!’

Conny….voor eeuwig dankbaar……

Liefs, Betty

Lieve Conny, 

Bedankt, bedankt voor je persoonlijke en vooral oprechte betrokkenheid bij het overlijden van oma. Niet alleen het regelen van de uitvaart stond bij jou centraal, maar ook wij als nabestaanden.
De rust die je gaf tijdens deze heftige periode en je vrijheid heeft ervoor gezorgd dat ik kan ik terugkijken op het afscheid wat oma heeft verdiend. Niets was je te gek. Zelfs niet tijdens de avondwake toen je macarons had meegenomen omdat je wist dat oma altijd iets bij de koffie gaf. 
Niet alleen in de periode van overlijden en de uitvaart stond je voor ons klaar, maar ook nu een aantal weken later. 

Elke keer als ik nu je VW Kever voorbij zie komen in Breda en omstreken denk ik: dat is Conny, waarschijnlijk onderweg naar een verdrietige familie. Maar met de kennis die ik heb kan ik zeker zeggen: die familie is in goede handen. 

Veel liefs, Wesley

Als het de eerste keer is dat je zelf een afscheid van een dierbare moet regelen, heb je geen idee wat er allemaal bij komt kijken. Ik hoorde via via van DAG bij afscheid, waarvan Conny de eigenaresse is. Mijn ervaring en die van mijn zussen was echt heel erg fijn. Conny ontzorgt en alles wat binnen haar vermogen ligt, kan en mag. Ze is heel flexibel, warm en ècht. Wil je een persoonlijke en professionele uitvaartbegeleider dan ben je bij Conny van ‘DAG bij afscheid’ aan het juiste adres!

Lisette van Ravels

Het afscheid van een dierbare in vertrouwde handen, want goed afscheid nemen kan maar één keer.                                         

Dit zijn de gevoelens die opkomen in de praktijk als dit verdriet zich aandient.                                                                                       Maar dan, komt er een persoon op je pad die de uitvaartzorg zeer persoonlijk en eigentijds maakt. “DAG bij afscheid”             De ‘uitvaartzorg’ is Conny op haar lijf geschreven. Precies zoals zij ook op haar site vermeld ‘met hart en ziel’.

Conclusie; een vertrouwd houvast bij afscheid. 

Lieve Conny, dank je wel!

Bea, Linda en familie

Conny ken ik al ruim 25 jaar en haar besluit om met ‘DAG bij afscheid’ te beginnen heb ik van dichtbij kunnen volgen.           Het was voor ons vanzelfsprekend om haar in te schakelen toen het met onze vader slechter ging. Tijdens de voorbereidingen van het afscheid van onze vader/opa hebben we Conny ervaren als iemand met een open, transparante blik en een zeer betrokken, warme vrouw. In de twee dagen voor zijn overlijden konden we al veel bespreken met Conny,  zodat toen het moment daar was alles al snel in gang gezet kon worden. Ze vertelde bij ieder keuze de voor- en nadelen, ze dacht mee met alle beslissingen en kwam met creatieve oplossingen en alternatieven door de beperkingen rondom corona. Kortom, ze was ons baken in het proces naar de afscheidsceremonie. Alles kon besproken worden.

Tijdens de ceremonie heeft ze ons zeer goed begeleid, ze liet ieder ons ding doen maar stuurde waar nodig subtiel bij.           Dit alles zorgde ervoor dat we een mooi afscheidsmoment hadden. Door haar begeleiding ervaarden we een afscheid waar we met de familie heel tevreden op terug kunnen kijken. Het (verdrietige) afscheid zullen we daarom nooit vergeten.             Het paste precies bij ons en onze vader/opa.

Familie Brokx

Nadat wij bij een andere uitvaart kennis hadden gemaakt met Conny / DAG bij afscheid, was voor ons duidelijk dat wanneer wij zelf met een uitvaart te maken zouden krijgen, Conny deze ging verzorgen. 

Toen voor mijn vader duidelijk werd dat het einde ging naderen, is Conny al langs gekomen om het één en ander te bespreken. Voor mijn vader was het fijn om er alle vertrouwen in te hebben dat Conny alles naar wens ging verzorgen.
Vanaf het moment van overlijden was Conny er meteen voor ons, samen met haar assistentes. We vonden het erg fijn dat jullie alle tijd voor ons hadden en namen.
De samenwerking verliep dan ook erg goed, en Conny gaf mij zo veel vertrouwen dat ik mijn vader tijdens de uitvaart zelfs nog toegesproken heb.
Echt afscheid nemen kun je maar één keer, en dat wil je zo goed mogelijk, en dat was het. Perfect!!

Conny, Mirjam en Veran, dank jullie wel!

Richard

Lieve Conny,

Toen Marco te horen kreeg dat hij uitbehandeld was en hij niet lang meer te leven had, namen we contact met je op. Bij de eerste ontmoeting voelde dat meteen goed. Ondanks de trieste aanleiding was het een gezellige middag waarin we elkaar beter leerden kennen. Het was voor ons een geruststellende gedachte dat jij bij dit moeilijke en verdrietige proces betrokken zou zijn, het gaf ons het vertrouwen dat het dan wel goed zou komen. Marco had er duidelijke ideeën over hoe zijn afscheid moest zijn. Je luisterde goed naar zijn wensen, dacht met ons mee over de praktische en emotionele zaken, en op een natuurlijke en open manier hielp je ons alles bespreekbaar te maken en na te denken over de soms lastige beslissingen die genomen moesten worden. Je leefde met ons mee en we konden met elkaar lachen. Ik weet dat Marco jouw ondersteuning erg gewaardeerd heeft. Je persoonlijke aanpak met een vleugje humor erbij was precies hoe hij het wilde. Toen Marco overleed hielp je mij en de mensen die dicht om Marco heen stonden door alle moeilijke momenten heen.

Voor mij persoonlijk ben je een ontzettend belangrijke steun geweest tijdens het hele proces. Je was betrokken, was er voor me als ik je nodig had, en je hebt me geholpen om op een natuurlijke manier met het overlijden van Marco om te gaan, en met alle stappen die daarna genomen moesten worden. Hierdoor kan ik met een goed gevoel op het afscheid terugkijken en daar ben ik je heel erg dankbaar voor.

Georgine

DAG bij afscheid…
Dag?
Conny, door jou heb ik jouw steun, ervaring, liefde maar tevens doortastendheid ervaren als een zeer positieve en prettige Weg van Afscheid. Het is niet alleen de Dag waarop we definitief afscheid namen van Marco. Juist in zijn situatie, waarin hij wist dat het over was, konden wij hem steunen, zaken regelen, rustig beslissingen nemen en ervoor zorgen dat hij het afscheid kreeg zoals HIJ dat wenste.
Jouw hulp, inbreng, geduld, zeer groot inlevingsvermogen en uiteindelijk steeds je mening gevende… Het heeft niet alleen Marco zeer geholpen, maar het heeft ook mij het gevoel en zekerheid gegeven dat hij het afscheid heeft gekregen zoals hij dat wilde en zou willen. Niet alleen de dag zelf, maar juist ook in het hele proces daarvoor van beslissingen nemen, zaken regelen, afscheid van familie en vrienden nemen. Conny, je was dag en nacht bereikbaar en had altijd een mening als wij daarom vroegen. Maar ook uit jezelf kwam je met ideeën. En juist die combinatie van lief, luisterend oor, empathie, mensen in hun waarde laten maar ook doortastendheid en op de juiste momenten aan de bel trekken ….je hebt daardoor, meer dan je zelf wellicht beseft, mij ontzettend het gevoel gegeven dat Marco het afscheid heeft gekregen dat hij verdiende.

Volkert Huisman

In maart kreeg mijn broer het nieuws dat zijn toestand behoorlijk verslechterd was en dat de dokters hem nog hooguit een paar maanden gaven. Vanaf dat moment is hij zelf, samen met zijn vriendin, begonnen om zijn laatste afscheid voor te bereiden. Hierbij heeft hij gekozen voor de ondersteuning en advies van Conny van den Heuvel van DAG bij afscheid. Haar zeer persoonlijke en warme behulpzaamheid bij alle moeilijke keuzes die hij moest maken, vanaf uitzoeken kist en locatie via verzorgen na overlijden en opbaren in Huis van Afscheid t/m het organiseren van de latere afscheidsborrel (ivm de Corona beperkingen) heeft hijzelf, maar zeker ook wij als directe familie en vrienden, als zeer betrokken en bijzonder ervaren. Alle afspraken netjes nagekomen, een fijn persoonlijk contact. Wil haar daarom van harte aanbevelen!

Remy Wiertz

Lieve Conny,

Wat was het fijn om jou in de moeilijke periode na het overlijden van mama om me heen te hebben. Vanaf het eerste moment van contact was er een gevoel van vertrouwen en warmte, hoewel wij elkaar nog nooit ontmoet hadden, voelde het alsof we elkaar al jaren kenden. Je wist al wat ik wilde voordat ik het zelf wist. Iedere dag kwam je langs en daar keek ik naar uit. Niet alleen omdat je alles zo goed regelde, maar omdat het zo fijn was om met je te praten.
Jouw benadering heeft er voor gezorgd dat mama de uitvaart kreeg die ze verdiende en wij hadden het mooie gevoel dat de cirkel op een waardige en warme wijze rond was.
Ook in de periode na de uitvaart bleef je contact houden met lieve kleine warme gebaren, zoals een kaartje op de eerste moederdag. Een gebaar dat getuigd van jouw warme persoonlijkheid.
Lieve Conny, ik hoop dat nog vele families in de periode rondom een overlijden mogen proeven van jouw warme en respectvolle steun. Tevens een bedankje voor Mirjam en Kees, die beiden ook een mooie invulling gaven aan hun taken.

Lieve groet, Christa

Lieve, lieve Con,

Wat een geschenk om jou te hebben mogen ontmoeten op het meest bijzondere moment in mijn leven.                                   Vanaf het eerste moment hoorde je bij de familie en vrienden.                                                                                                              De kennismaking aan het bed bij mijn Fop was een echte ontmoeting. Je was oprecht betrokken. Met hart en ziel aanwezig!    Je bent een prachtig voorbeeld van iemand die eerst invoegt en dan pas toevoegt.

 Dank aan jou en Mirjam. Het was hartverwarmend om samen met jullie het afscheid van mijn lieve Fop vorm te geven.

Lieve groet vanuit mijn hart, Marjo

“Waar we in 2014 nog trots samen het glas geheven hebben op de overwinning, werd de oneerlijke strijd papa nu te veel.” (tekst rouwkaart)

Maanden van mensonterende aftakeling uitkomend in het Corona-tijdperk met alle beperkende maatregelen van dien; of je terecht gekomen bent in een hele slechte film. Papa verdiende echt meer dan dit. Maar hoe?? Hoe gaan we hier nou nog een waardig afscheid van maken….

Het lot bracht ons samen. Google bracht een uitvaartbegeleider naar voren die een straat naast papa woonde en die brood kocht bij dezelfde bakker. Dit was absoluut het mooiste geschenk in deze donkere periode. Wat een geluk dat we Conny tegenkwamen. Ondanks de bizarre omstandigheden heeft deze supervrouw het tot een afscheid gemaakt waar mijn vader trost om geweest zou zijn, wij heel tevreden op terugkijken en een mooie en waardige herinnering aan over houden.

Graag danken wij Conny door te melden dat wij al onze Bredaase vrienden, wanneer zij zich in dezelfde positie bevinden als wij, Conny zullen aanbevelen om dit in goede banen te leiden.

Veel dank Conny, Ernst Willem & Maurits Lans

Na het overlijden van onze vader, zijn wij in kontakt gekomen met Conny.                                                                                        Ondanks de coronasituatie, had zij geen teruggetrokken houding. Er was direct vertrouwen door haar aanpak en zorg voor onze vader. We zijn heel erg geholpen, doordat Conny luisterde naar onze verhalen en wensen en er helemaal was met haar begeleiding en uitvoering van het afscheid.

Wij hopen niet snel weer een uitvaart te moeten regelen, maar wij zullen Conny niet vergeten!!     

Cok Vink - Weltevrede

Na het overlijden van onze vader en grootvader zijn wij bijgestaan door Conny. Vanaf het eerste moment van ontmoeten was Conny betrokken, respectvol en sturend met zachte hand. Conny’s kracht is om dicht bij de nabestaanden te komen, ze te steunen in het organiseren van een laatste groet en het liefst een arm om hen heen te slaan. Door de maatregelen rondom het coronavirus was het voor Conny niet mogelijk om fysiek dicht bij ons te komen. Veel moest via telefoon en e-mail geregeld worden, maar ondanks dat wist Conny toch dichtbij te blijven en stond ze voor ons klaar. Helpend waar nodig en creatief zoekend naar de mogelijkheden om in coronatijd een warm afscheid te realiseren. We kijken terug op een mooi afscheid. 

 Ik ben blij dat ik je heb leren kennen. Een prettige energie en wat geef je een mooie uitvoering aan je beroep.

Erno

Lieve Conny, 

.Hoe speciaal is het om voorafgaand aan een heftige tijd jou al in mijn leven te hebben. Je gaf mij het vertrouwen dat ik deze beladen week door zou komen ondanks dat alles nieuw en onzeker was. Na afloop van deze week heb ik je ook verteld dat mijn vader het mooiste heeft achter gelaten wat hij had kunnen doen; jou.                                                                                            Met jouw kalmte, flexibiliteit, vriendelijkheid, out of the box gedachte, liefde, warmte en steun hebben we samen met het gezin het afscheid zo kunnen invullen dat nu alles achter de rug is. En dit als een enorme troost en steun voelt. Ondanks de pijn en het verdriet heeft het mij de best mogelijke start geven na het overlijden van mijn vader.

 Omdat je in een periode als deze vaak op zoek gaat naar de juiste teksten heb ik er ook een voor jou gezocht:

 Ik doe’t zonder

Chocolaatjes

Want ik houd

Niet van clichés

Maar toch

Lief dat je er bent

En er voor me

Bent geweest.

Liefs, Milou

Lieve Conny, 

Wij hebben je goede, persoonlijke begeleiding voor, tijdens en na de uitvaart zeer gewaardeerd. We vonden het fijn dat je altijd te bereiken was en we jou, bij problemen, altijd konden bellen. Door jouw benadering hebben we totaal geen stress gevoeld tijdens deze periode. Nogmaals dank daarvoor.

Liefs, Albert en Gemma

Lieve Conny,

Als vriendin van mijn ouders was je altijd al in hun leven. Toen mijn vader je vertelde dat hij ziek was, maar niet van plan om op korte termijn te overlijden, was je er…… Ongeloof. Toch spraken we als gezin, lekker in het zonnetje, al wat door en het plan was dit elk jaar te evalueren. Hoe anders liep het…..Binnen een half jaar overleed hij al en ook daar was je er meteen. Zelfs midden in de nacht kwam je hem verzorgen en hebt ook meteen geregeld dat hij daarna direct vanuit het hospice terug thuis, bij mama, kon komen. In de korte week richting de uitvaart moesten we zoveel keuzes maken, en wij maar denken dat we de meeste al besproken hadden! Gelukkig kon jij prioriteiten aangeven en ons altijd rustig en vol liefde vertellen wat de eerst te zetten stapjes waren. Zo fijn! De herdenkingsbijeenkomst werd door jou in rust en liefde begeleid, wat ons enorm geholpen heeft in het nemen van het afscheid.

Dank voor al je goede zorgen, je bent een enorme steun geweest!

Liefs, Sanne ( ook namens Lenneke, Noor, Danny, Rogier en Ron zelf! )

Lieve Conny,

Na het plotselinge overlijden van onze allerliefste mamsi, belden we jou. “Onze moeder is overleden en we weten niet wat we moeten doen”, zeiden we tegen je. En nog geen uur later stond je op de stoep. In je panterbroek. Het voelde meteen goed. Sinds die avond ben je niet meer van onze zijde geweken. Niets was jou te veel. Je hebt niet alleen liefdevol en respectvol voor onze lieve mama gezorgd, maar ook voor ons. We zijn je daar eeuwig dankbaar voor. En mama ook, dat weten we zeker.

Veel liefs, Tamara en Mariska

Je weet pas wat het is als het je overkomt……

 Zo voelde het toen onze altijd vitale en levensgenietende  vader ziek bleek te zijn…..en…..binnen 6 maanden kwam te overlijden…

Een hele heftige periode waarbij we ondanks dat we wisten dat dit moment eraan kwam toch erg werden overvallen door zijn overlijden.
Maar toen was daar Conny van DAG bij afscheid.
We hadden via, via van haar gehoord en hadden haar gevraagd om, ondanks dat hij er zelf waarschijnlijk niets van zou merken, toch nog even onze vader “bij leven” zou ontmoeten. Helaas te laat want een uur voordat Conny er was, overleed hij.
We belden Conny om haar te vragen wat later te komen, geen probleem voor haar. Toen ze kwam en we kennis met haar maakten voelde dat meteen goed…..Conny legde alles goed uit en we hebben samen met haar alle tijd en ruimte kunnen nemen om onze vader een mooi en warm maar vooral persoonlijk  afscheid te kunnen geven wat hij verdiende…..
Niets was haar teveel. Conny kwam door onze verhalen steeds met hele goede voorstellen zonder dat wij ons hierdoor iets opgelegd voelden. Alles paste precies !!!
Ook de dag van het afscheid zelf regelde Conny alles. Ze was er steeds zonder zelf “op de voorgrond” te staan. Het leek wel of ze onze gedachten kon lezen. Heel fijn om zo iemand steeds op de achtergrond te hebben als je zoiets verdrietigs meemaakt.
Ook na het afscheid heeft Conny nog regelmatig contact met ons gezocht. Ze kwam op bezoek bij onze moeder met een prachtige bos bloemen en heeft uren met haar zitten praten…..zo fijn , vertelde onze moeder later…..

Conny……dank je wel dat je er voor ons was !!

Familie Huijbregts

Onze ervaring met DAG bij afscheid is dat het hele lieve mensen zijn die met je meeleven en meedenken. Bij het afscheid van onze moeder was alles perfect geregeld. Een dikke 10, hebben zij verdiend!

 Onze dank gaat uit naar iedereen die dit mooie afscheid mogelijk hebben gemaakt.

Familie Doms

Bij het afscheid van mijn partner ben ik door Conny fantastisch geholpen, zelfs op afstand.
Ik wist dat ze heel erg aan vakantie toe was en dat ze naar het buitenland ging. Ze was nog maar 2 volle dagen weg, toen ik haar belde dat mijn Walter onverwacht was overleden. Doordat we al gesprekken met elkaar hadden gehad, was zij al op de hoogte van wat wij graag wilden.

Ondanks haar vakantie belde Conny al zeer vlug terug en zei dat ze zo snel mogelijk naar huis zou komen. Diezelfde nacht was ze er al!
Vanaf haar vakantieadres heeft ze al zeer veel werk verzet. Walter verbleef in een verpleeghuis, ze zorgde ervoor dat het balsemen daar gebeurde, en regelde dat er iemand was om mij op te vangen. Ook had ze op afstand geregeld dat Walter naar huis werd gebracht. Ik vond (en vind) dit allemaal zeer geweldig.
Het afscheid vond bij mij thuis plaats en daarvoor nam ze alle tijd, bijvoorbeeld bij het uitzoeken van de muziek. Ik ken geen namen van zangers en muzieknummers, maar ze heeft in alle rust, heel veel laten horen. En ik maar afkeuren…….. Ze heeft totaal niet laten merken dat ze dit vervelend vond, want voor MIJ moest het goed aanvoelen, vond ze. We zijn er naar volle tevredenheid uitgekomen.

In de loop van de week, veranderde het uiterlijk van Walter. Hij kreeg vlekjes op zijn gezicht. Conny heeft dit opgelost zodat Walter er weer netjes uitzag voor het rouwbezoek. Ondertussen informeerde ze meerdere keren bij mij of ik me goed voelde zoals we het deden.

Het afscheid was bij mij thuis, gewoon in de huiskamer. Daar Walter altijd graag in de zon zat, stelde Conny voor de kist voor de tuindeuren te zetten. Fijn op zijn eigen plekje! Conny heeft met haar assistent de huiskamer verder ingericht, met alle stoelen om de kist. De muziekinstallatie werd gecheckt, en de bloemen en kaarsjes op de kist kregen een mooie plek. 

Toen Conny merkte dat ik toch liever het afscheid een dag later wilde doen dan was afgesproken, was haar reactie: “Geen bezwaar, dan bel ik eerst het crematorium want het is net vastgelegd, dus dat ga ik regelen”. Ze vindt dit allemaal heel gewoon! Ze zet zich volledig in om het voor degene die achterblijft, het 100% naar de zin te maken.

Na de dag van het afscheid kwam Conny nog meerdere keren langs of appte ze om in de gaten te houden of met mij alles goed bleef gaan. Ze was voor mij een HELE GROTE steun (en nog steeds).

De mensen die het afscheid bijwoonden waren vol lof over het geheel en hoe Conny alles heeft gedaan.
Zelfs een zwager, die nogal kritisch is, heeft Conny daarvoor een groot compliment gegeven.

Om afscheid te nemen van een geliefde kan ik adviseren: “Schakel Conny in!”

Ad Smits

Door een persoonlijke touch, goed advies en begeleiding ontzorgde Conny ons in een verdrietige periode. Daardoor hebben we op een mooie, warme manier afscheid van onze moeder kunnen nemen.

Ria & Suzanne

Tijdens het ziektebed van mijn man kwamen wij via een nachtverpleegster in contact met Conny. Het eerste contact met Conny voelde direct vertrouwd. Ze was erg betrokken en kon zich heel goed inleven. Ook met mijn man, die thuis was, ging zij met veel respect en zorg om. Ze hielp ons met het maken van de juiste keuzes en voelde goed aan wat er bij ons als gezin paste. Mede dankzij Conny hebben wij er een mooi en waardig afscheid van kunnen maken, waarin ook de kleinkinderen werden betrokken.

Wij zijn Conny ontzettend dankbaar.

Marlies Hurxkens en kinderen

Als iemand ernstig ziek wordt, dan weet je dat het moment van afscheid snel dichtbij komt. Maar als het moment daar is, dan weet je het even niet meer. Gelukkig had ik heel veel steun aan mijn nicht en samen met Conny zijn we begonnen met het maken van beslissingen rond het afscheid van mijn moeder. 
Wat ik vooral heel fijn vond is dat Conny’s aanwezigheid niet voelt als iemand die er buiten staat. Ze is erg betrokken en geeft meteen het gevoel van; het komt wel goed. Hierdoor heb ik veel meer kunnen en willen doen dan dat ik ooit had gedacht. 

Naast betrokkenheid en een warm gevoel, vond ik het ook prettig dat alles een bepaalde volgorde had. Vandaag doen we dit stukje en morgen het volgende. Dat gaf rust en overzicht. Ze geeft ruimte voor eigen ideeën maar geeft ook handvaten om zelf tot bepaalde ideeën te komen. Tel daar nog de kleine, bijzondere dingen bij op die ze uit eigen initiatief doet. 
Daardoor was het een mooi en waardig afscheid. 

Ik ben Conny hier enorm dankbaar voor! 

Mariëlle Timmermans

Mijn man Derk ging naar de ijshockeywedstrijd zoals hij elke week deed, zijn grote passie.
Na de wedstrijd, in de kleedkamer, bleef zijn hart stil staan.
Derk was een “free spirit”. Hij heeft vanaf jonge leeftijd veel reizen gemaakt en was een echte (levens-) kunstenaar. Later maakten we mooie reizen in onze eigen ingerichte bus. Samen met onze bijzondere zoon waren we in de zomer meestal 2 maanden op reis.
Conny werd ons aangereikt door een vriendin en begeleidde Derk op weg naar zijn ultieme reis!
Vanuit het ziekenhuis in Tilburg werd Derk naar huis gebracht en het werd een groot feest bij ons thuis, een feest van “leven en sterven”! Het voelde alsof Derk dirigeerde, waarbij Conny het mooie lied in de juiste context uitvoerde. Alles klopte en verliep zoals het bij hem hoorde. De tijd verstilde! Iedereen was in het nu en niets stond vast.
Alles gebeurde zoals het gebeurde en Conny stond ons terzijde. Zij bewoog ertussen in haar mooie bloemenjurk en speelde in op elke emotie op het juiste moment! Conny voelde haarfijn aan wat bij ons paste en hielp ons met passie en glans. In dit zwaarste uur heeft ze ons er invoelend en vol begrip doorheen geholpen!
Mede dankzij Conny werd het de mooiste dans van ons leven. Zo puur, zo zuiver als zij is, een engel op onze schouders!   Zo een toegewijd mens maakt de wereld een stukje beter!

Dank je wel voor alle begeleiding en liefdevolle steun lieve Conny!

Gerti Brand

Omdat wij wisten dat het overlijden van mijn lieve man Ad, een neef van Conny’s man, onvermijdelijk was hebben wij al voor zijn overlijden een gesprek met Conny gehad. Ad wist in eerste instantie vooral wat hij niet wilde tijdens zijn afscheid en Conny wist dat feilloos te vertalen naar wat hij wel wilde, door mogelijkheden te noemen waaraan we zelf nooit aan hadden gedacht. Hierdoor heeft Ad zijn afscheid voor een groot deel zelf kunnen regisseren. In de week na zijn overlijden heeft Conny, geholpen door haar inlevingsvermogen en rust, alle praktische zaken geregeld en ons ook nog gesteund bij ons immense verdriet. De afscheidsdienst zelf heeft zij op een hele bescheiden, integere manier geleid, omdat op dat moment, volgens haar, alles draait om de overledene en zijn familie. Van de aanwezigen bij de dienst hebben we ook veel positieve reacties gekregen over de manier waarop de dienst vorm gegeven was. Wij zijn Conny heel erg dankbaar dat wij afscheid hebben kunnen nemen op de manier die Ad wilde.

Dorine, Luuk en Niels Raaijmakers

Lieve Conny,

Na het overlijden van mijn man, ons pa, onze Johan, is er voor het eerst contact geweest met Conny. Ze gaf aan dat ze zo snel mogelijk zou komen en we voor nu goed voor ons zelf moesten zorgen. Conny kwam bij ons aan en begroeten buiten het gezin ook Johan, dit deed ze iedere dag weer, dit gaf ons een warm en respectvol gevoel. Johan heeft voor zijn overlijden zijn wensen duidelijk te kennen gegeven, Conny heeft haar uiterste best gedaan om dit voor hem en ons mogelijk te kunnen maken.  Ze heeft in de dagen naar het overlijden zich opgenomen in ons gezin, ze luisterde erg goed naar de wensen en nam de tijd om met ons herinneringen te delen over hem, waardoor het leek of ze ons en Johan al jaren kende, dit gevoel kwam tijdens de uitvaart ook naar boven, niet alleen bij ons maar ook bij vele andere. Door haar betrokkenheid en inlevingsvermogen heeft Conny zelf goede ideeën aan kunnen dragen en is ze een creatieve aanvulling geweest. Hierdoor heeft Johan een mooier afscheid gehad, als dat wij van tevoren konden bedenken. Conny werkt samen met prettige en respectvolle personen, daarom ook onze dank aan Veran, Kees en Mirjam. Ook na de uitvaart blijft Conny erg betrokken, ze biedt tot de dag van vandaag een luisterend oor. Conny is een warm, vertrouwd persoon met haar hart op de juiste plaats. Onze dank en waardering is erg groot.

“Maar wa’k zegge wou… 

Jij bent gewoon bijzonder

dus ‘k zal maar zeggen,

bijzonder, gewoon “

 

Veel liefs,

Helga, Elise en Lotte van Geel 

Lieve Conny,

Een heel plotseling en verdrietig overlijden van Wim, mijn levenspartner. Een grote steun, was Conny voor ons. Met respect, zorg en emotionele steun. Alles tot in de puntjes verzorgd en ook na het afscheid nog steeds een luisterend oor.

“Gewoon-bijzonder”

Dankjewel Conny

Familie Thijssen 

 

Het eerste contact met Conny was op een late woensdagavond. Ik belde haar om te vertellen dat mijn lieve man was overleden. Na mijn belletje stond ze binnen 15 minuten bij ons op de stoep en er volgde een hartelijke begroeting. In algemene zin wist ik wat ik van een uitvaart kon verwachten, maar ik had nog niet eerder een uitvaart binnen mijn eigen gezin meegemaakt of voorbereid. Vanaf het eerste moment stelde Conny mij en mijn dochters gerust en nam mij als het ware aan de hand. Ze droeg verschillende mogelijkheden aan en liet de keuzes aan mij en het gezin over. Haar begeleiding was vol aandacht, inventief, creatief, warm en verliep organisch. Er was dagelijks contact via app, mail of telefoon, met aandacht en humor. De hele week stond in het teken van liefdevolle zorg voor mijn overleden echtgenoot(!) onze meiden en mijzelf. Ze stond iedere dag voor ons klaar. Ook voor onze verdere familie en vrienden was ze er. Conny heeft van begin tot einde ons ontzorgd, nam de organisatorische en financiële zaken op zich. Wilden we echter zelf zaken oppakken, dan vond ze dat het niet meer dan vanzelfsprekend. Voor, tijdens en zelfs na de ceremonie heeft Conny ons zeer goed begeleid, ook Mirjam tijdens het afscheid nemen en de uitvaart. En zelfs Conny’s partner hielp tijdens de begrafenis. Jullie hebben een onuitwisbare indruk bij ons en vele dierbaren achtergelaten.

Lieve Conny, jij hebt gezorgd voor een prachtig en voor ons zeer waardevol afscheidsmoment. Daar zijn we je ontzettend dankbaar voor! 

 Gine (en natuurlijk de meiden)

Conny is de vrouw die je om je heen wil hebben in de donkerste dagen die er zijn. Conny weet rust, ruimte, wijsheid en humor op exact de juiste momenten in te zetten zodat alles rustig maar exact op tijd geregeld zijn. Daarnaast heeft zij oog voor iedereen in het proces en waar hij of zij is. Hierdoor kan het afscheid zijn wat het moet zijn; mooi en samen.

 Dieuwke Simonis – Stellinga

Nadat mijn partner de moeilijke beslissing had genomen om het einde van haar leven in eigen regie te nemen, kwam er uiteraard veel op ons af. In de weken voor haar laatste afscheid liep Conny als het ware al met ons mee. We vonden dat beiden ontzettend fijn. Conny had door waar ze kon steunen, waar ze een pas terug moest doen, wanneer ze ideeën kon opperen en ze dacht mee in mogelijkheden.  Op die manier ontstond er voor ons een fijne ’laatste tijd’ om nog samen van te genieten.

 In de afscheidsweek was ze er! Ze liep met me mee, hield me in de smiezen. Vaak was ze er gewoon. Een simpel woord, een lief gebaar, een knuffel, een appje.  Ook had ze prima door hoe ik in elkaar stak en wat ik moeilijk vond. Op moeilijke momenten kwam de Conny om de hoek die me heel direct aanstuurde of keuzes aandroeg, zodat ik weer verder kon. Ondertussen bleef ze ook gewoon naast me staan en liet me gaan als ik het nodig had. Na het afscheid hield ons contact niet meteen op. Heel bijzonder vind ik het dat Conny nu nog steeds oog en oor voor me heeft.

Conny in een paar woorden? Oprecht, eerlijk, de ander op plek 1 zettend, lief, humor en gemeend in alles wat ze doet en zegt. Een vrouw met het hart op de goede plek, die een ander alles gunt en daar dan ook alles voor doet.

 Lieve Conny, je maakte het voor mij mogelijk om van de afscheidstijd  van mijn lief een bijzondere en onvergetelijk mooie tijd te maken. Ik wil je daarvoor uit de grond van mijn hart heel erg bedanken!

 Henriëtte

Lieve Conny, 
Niets dan lof komt je toe. Wij zijn op alle fronten bijzonder goed begeleid, ondersteund en hebben daarbij veel warmte ervaren. Wij kregen meer dan voldoende tijd om rustig met elkaar na te denken over alle te maken keuzes. De opties zijn door jou steeds uitgebreid toegelicht en besproken zodat wij wisten waarvoor we konden kiezen. De communicatie en werkwijze van jou hebben wij als bijzonder prettig, open en constructief ervaren. We konden bij wijze van spreken op elk moment een beroep op je doen. Wij hadden geen beter afscheid van moeder kunnen bedenken. Conny nogmaals hartelijk dank voor alles!
Namens de familie, Sjak Franken

Lieve Conny,                                                                                                                                                                                                            
Wat zijn we blij dat we jou hebben gevraagd om het afscheid van onze (schoon) vader te regelen.
Al voor zijn overlijden heb je verteld dat er heel veel mogelijk is en dat het niet standaard hoeft te zijn. Dat hebben we ook ervaren.
De locatie die je hebt voorgesteld, sloot perfect aan op wie ons pap was. Je begreep heel goed onze wensen en alles was dan ook perfect. Dit hebben we ook naderhand gehoord van de mensen die bij het afscheid aanwezig waren. 
Je hebt ons heel veel uit handen genomen maar wel op de manier waarop wij het wilden. Niets hoefde gehaast ondanks de tijdsdruk die er toch wel is. Je bracht rust.
Je nam ook overal altijd de tijd voor, ook ná het afscheid was je er.
Het klopt echt wat op de site staat “een mensen-mens die naast je komt staan en die er met alle liefde voor je is”.
Dank je wel Conny. En ook Mirjam en Kees niet te vergeten.
Inge, Mark, Mirjam en Wil-jan

 

Toen duidelijk werd dat mijn vrouw niet lang meer zou leven, na jarenlange ziekte, wilde ik voor haar overlijden de begrafenis regelen. Door een gelukkig toeval kwam ik in contact met Conny. Ik schrijf bewust ‘Conny’, omdat vanaf het eerste moment dat ik haar sprak het heel duidelijk was dat het niet om mevrouw van den Heuvel ging. Ik voelde totaal geen afstand. Haar manier van werken versterkte dat gevoel meteen, want ze wilde Margriet graag zien nu ze er nog was. Dat was heel goed en ze benadrukte daarmee dat het haar om de mens gaat.

Vanaf het eerste moment tot en met de begrafenis heeft ze ons begeleid en gestuurd. Dat sturen gebeurt op een natuurlijke manier, maar wel zo dat alles wat er moet gebeuren ook inderdaad op tijd gebeurt.  Met zachte hand, maar erg duidelijk.     Op die manier heeft ze ons ontzettend goed geholpen.  Ze was er ook bij toen we in Gouda een plek gingen uitzoeken op de natuurbegraafplaats.

Na haar overlijden is Margriet naar het ‘Huis van Afscheid’ in Breda overgebracht en kwam daar in een mooie kamer te liggen, door Conny voorgesteld met Margriet in gedachten.

In Gouda heeft ze de bijeenkomst geleid en de ceremonie daarna. Het was haar suggestie om als gezin de kist te laten zakken. Dat was een zeer waardevol idee.

Ook na de begrafenis is ze er nog voor steun en advies.

Kortom: we zijn blij en tevreden dat Conny ons heeft bijgestaan, voor, tijdens en na de begrafenis.

Gerrit Kievit

Mijn partner is in zeer korte tijd ongeneeslijk ziek geworden. Bij zijn laatste dagen ben ik op zoek gegaan naar een uitvaartondernemer. Gelukkig kwam ik DAG bij afscheid tegen (de naam sprak me al gelijk aan). Ik ben gaan bellen en had gelijk een warm gesprek. Ik heb toen een afspraak gemaakt om Conny te ontmoeten, ze kwam al gelijk de volgende dag! Deze ontmoeting was erg fijn en ze stelde me heel erg gerust. Conny zou er voor mij zijn en vanaf deze ontmoeting kon ik haar elke minuut bellen. Toen mijn partner was overleden kwam ze meteen, ze dacht met me mee en regelde alles! Op dat moment was ik zeer onstabiel en emotioneel dus Conny was voor mij de rots in de branding! Ze luisterde naar m’n wensen, keek naar mijn financiële plaatje en gaf me veel steun. Door Conny heb ik een mooi afscheid kunnen hebben, ik ben haar zeer dankbaar voor haar meedenken, steun, hulp en warmte.

Dank je wel lieve Conny!

Yoka van Stenis

Conny, van DAG, is een lieve betrokken vrouw die ons professioneel, maar zeker ook persoonlijk door deze moeilijke tijd helpt en heeft ondersteund. Ze heeft een goed luisterend oor voor al onze wensen en vragen. Ze ontzorgt ons en staat dag en nacht voor je klaar. Ook na de uitvaart blijft Conny betrokken en vinden we allen nog steun bij haar.

Kortom: warme persoonlijkheid, kleinschalig, betrokken, all-round en zeker geen standaard uitvaartbegeleidster.

Conny en je collega’s, onwijs bedankt.

Familie Stevens uit Kaatsheuvel

 

1000 dingen flitsen door mijn hoofd…..

Intens verdrietig weten we dat Floris zijn papa en mijn lief George, na een te lange hartstilstand, gaat overlijden. Mijn zus Marjolijne vindt ‘DAG bij afscheid’ en zegt alleen: “dit is wat je zoekt”. Ik open de site en moet ontzettend huilen: ik weet zeker het is goed. Ik bel Conny en vanaf het eerste moment ervaar, voel ik de rust die Conny uitstraalt. Er is tijd genoeg, zegt ze, je hoeft nergens haast mee te maken en zo ervaar ik het ook.

Drie dagen na ons eerste telefooncontact slaapt George in. Conny is er altijd: als ze er niet lijflijk is voel ik het vertrouwen: ze doet wat moet en wat nodig is. Ze ontzorgt! Ik heb altijd gedacht dat ik meer zelf zou willen regelen als ik met een overlijden zo dichtbij te maken zou krijgen. Conny’s uit handen nemen, van waar zij een kei in is en wat haar deskundigheid is, voelt zo goed! ZO GOED! Zelf heb je je eigen energie zo nodig voor andere dingen.

Alles, werkelijk alles verloopt mooi, zo mooi….                                                                                                                                             Het verblijf in het Huis van afscheid, het verzorgen van George, de kaarten maken, de kist uitzoeken, de muziek regelen, het vervoer, het draaiboek voor het afscheid, het afscheid op natuurbegraafplaats de Hoevens. Conny stuurt, stuurt Floris en mij, draagt ideeën aan…beter kan het niet.

 Ik weet zeker dat George blij is en vindt dat we hem het allermooiste afscheid hebben gegeven……

 Dank je wel ook aan alle lieve ‘hulpen van Conny!’

Conny….voor eeuwig dankbaar……

Liefs, Betty

Lieve Conny, 

Bedankt, bedankt voor je persoonlijke en vooral oprechte betrokkenheid bij het overlijden van oma. Niet alleen het regelen van de uitvaart stond bij jou centraal, maar ook wij als nabestaanden.
De rust die je gaf tijdens deze heftige periode en je vrijheid heeft ervoor gezorgd dat ik kan ik terugkijken op het afscheid wat oma heeft verdiend. Niets was je te gek. Zelfs niet tijdens de avondwake toen je macarons had meegenomen omdat je wist dat oma altijd iets bij de koffie gaf. 
Niet alleen in de periode van overlijden en de uitvaart stond je voor ons klaar, maar ook nu een aantal weken later. 

Elke keer als ik nu je VW Kever voorbij zie komen in Breda en omstreken denk ik: dat is Conny, waarschijnlijk onderweg naar een verdrietige familie. Maar met de kennis die ik heb kan ik zeker zeggen: die familie is in goede handen. 

Veel liefs, Wesley

Als het de eerste keer is dat je zelf een afscheid van een dierbare moet regelen, heb je geen idee wat er allemaal bij komt kijken. Ik hoorde via via van DAG bij afscheid, waarvan Conny de eigenaresse is. Mijn ervaring en die van mijn zussen was echt heel erg fijn. Conny ontzorgt en alles wat binnen haar vermogen ligt, kan en mag. Ze is heel flexibel, warm en ècht. Wil je een persoonlijke en professionele uitvaartbegeleider dan ben je bij Conny van ‘DAG bij afscheid’ aan het juiste adres!

Lisette van Ravels

Het afscheid van een dierbare in vertrouwde handen, want goed afscheid nemen kan maar één keer.                                         

Dit zijn de gevoelens die opkomen in de praktijk als dit verdriet zich aandient.                                                                                       Maar dan, komt er een persoon op je pad die de uitvaartzorg zeer persoonlijk en eigentijds maakt. “DAG bij afscheid”             De ‘uitvaartzorg’ is Conny op haar lijf geschreven. Precies zoals zij ook op haar site vermeld ‘met hart en ziel’.

Conclusie; een vertrouwd houvast bij afscheid. 

Lieve Conny, dank je wel!

Bea, Linda en familie

Conny ken ik al ruim 25 jaar en haar besluit om met ‘DAG bij afscheid’ te beginnen heb ik van dichtbij kunnen volgen.           Het was voor ons vanzelfsprekend om haar in te schakelen toen het met onze vader slechter ging. Tijdens de voorbereidingen van het afscheid van onze vader/opa hebben we Conny ervaren als iemand met een open, transparante blik en een zeer betrokken, warme vrouw. In de twee dagen voor zijn overlijden konden we al veel bespreken met Conny,  zodat toen het moment daar was alles al snel in gang gezet kon worden. Ze vertelde bij ieder keuze de voor- en nadelen, ze dacht mee met alle beslissingen en kwam met creatieve oplossingen en alternatieven door de beperkingen rondom corona. Kortom, ze was ons baken in het proces naar de afscheidsceremonie. Alles kon besproken worden.

Tijdens de ceremonie heeft ze ons zeer goed begeleid, ze liet ieder ons ding doen maar stuurde waar nodig subtiel bij.           Dit alles zorgde ervoor dat we een mooi afscheidsmoment hadden. Door haar begeleiding ervaarden we een afscheid waar we met de familie heel tevreden op terug kunnen kijken. Het (verdrietige) afscheid zullen we daarom nooit vergeten.             Het paste precies bij ons en onze vader/opa.

Familie Brokx

Nadat wij bij een andere uitvaart kennis hadden gemaakt met Conny / DAG bij afscheid, was voor ons duidelijk dat wanneer wij zelf met een uitvaart te maken zouden krijgen, Conny deze ging verzorgen. 

Toen voor mijn vader duidelijk werd dat het einde ging naderen, is Conny al langs gekomen om het één en ander te bespreken. Voor mijn vader was het fijn om er alle vertrouwen in te hebben dat Conny alles naar wens ging verzorgen.
Vanaf het moment van overlijden was Conny er meteen voor ons, samen met haar assistentes. We vonden het erg fijn dat jullie alle tijd voor ons hadden en namen.
De samenwerking verliep dan ook erg goed, en Conny gaf mij zo veel vertrouwen dat ik mijn vader tijdens de uitvaart zelfs nog toegesproken heb.
Echt afscheid nemen kun je maar één keer, en dat wil je zo goed mogelijk, en dat was het. Perfect!!

Conny, Mirjam en Veran, dank jullie wel!

Richard

Lieve Conny,

Toen Marco te horen kreeg dat hij uitbehandeld was en hij niet lang meer te leven had, namen we contact met je op. Bij de eerste ontmoeting voelde dat meteen goed. Ondanks de trieste aanleiding was het een gezellige middag waarin we elkaar beter leerden kennen. Het was voor ons een geruststellende gedachte dat jij bij dit moeilijke en verdrietige proces betrokken zou zijn, het gaf ons het vertrouwen dat het dan wel goed zou komen. Marco had er duidelijke ideeën over hoe zijn afscheid moest zijn. Je luisterde goed naar zijn wensen, dacht met ons mee over de praktische en emotionele zaken, en op een natuurlijke en open manier hielp je ons alles bespreekbaar te maken en na te denken over de soms lastige beslissingen die genomen moesten worden. Je leefde met ons mee en we konden met elkaar lachen. Ik weet dat Marco jouw ondersteuning erg gewaardeerd heeft. Je persoonlijke aanpak met een vleugje humor erbij was precies hoe hij het wilde. Toen Marco overleed hielp je mij en de mensen die dicht om Marco heen stonden door alle moeilijke momenten heen.

Voor mij persoonlijk ben je een ontzettend belangrijke steun geweest tijdens het hele proces. Je was betrokken, was er voor me als ik je nodig had, en je hebt me geholpen om op een natuurlijke manier met het overlijden van Marco om te gaan, en met alle stappen die daarna genomen moesten worden. Hierdoor kan ik met een goed gevoel op het afscheid terugkijken en daar ben ik je heel erg dankbaar voor.

Georgine

DAG bij afscheid…
Dag?
Conny, door jou heb ik jouw steun, ervaring, liefde maar tevens doortastendheid ervaren als een zeer positieve en prettige Weg van Afscheid. Het is niet alleen de Dag waarop we definitief afscheid namen van Marco. Juist in zijn situatie, waarin hij wist dat het over was, konden wij hem steunen, zaken regelen, rustig beslissingen nemen en ervoor zorgen dat hij het afscheid kreeg zoals HIJ dat wenste.
Jouw hulp, inbreng, geduld, zeer groot inlevingsvermogen en uiteindelijk steeds je mening gevende… Het heeft niet alleen Marco zeer geholpen, maar het heeft ook mij het gevoel en zekerheid gegeven dat hij het afscheid heeft gekregen zoals hij dat wilde en zou willen. Niet alleen de dag zelf, maar juist ook in het hele proces daarvoor van beslissingen nemen, zaken regelen, afscheid van familie en vrienden nemen. Conny, je was dag en nacht bereikbaar en had altijd een mening als wij daarom vroegen. Maar ook uit jezelf kwam je met ideeën. En juist die combinatie van lief, luisterend oor, empathie, mensen in hun waarde laten maar ook doortastendheid en op de juiste momenten aan de bel trekken ….je hebt daardoor, meer dan je zelf wellicht beseft, mij ontzettend het gevoel gegeven dat Marco het afscheid heeft gekregen dat hij verdiende.

Volkert Huisman

In maart kreeg mijn broer het nieuws dat zijn toestand behoorlijk verslechterd was en dat de dokters hem nog hooguit een paar maanden gaven. Vanaf dat moment is hij zelf, samen met zijn vriendin, begonnen om zijn laatste afscheid voor te bereiden. Hierbij heeft hij gekozen voor de ondersteuning en advies van Conny van den Heuvel van DAG bij afscheid. Haar zeer persoonlijke en warme behulpzaamheid bij alle moeilijke keuzes die hij moest maken, vanaf uitzoeken kist en locatie via verzorgen na overlijden en opbaren in Huis van Afscheid t/m het organiseren van de latere afscheidsborrel (ivm de Corona beperkingen) heeft hijzelf, maar zeker ook wij als directe familie en vrienden, als zeer betrokken en bijzonder ervaren. Alle afspraken netjes nagekomen, een fijn persoonlijk contact. Wil haar daarom van harte aanbevelen!

Remy Wiertz

Lieve Conny,

Wat was het fijn om jou in de moeilijke periode na het overlijden van mama om me heen te hebben. Vanaf het eerste moment van contact was er een gevoel van vertrouwen en warmte, hoewel wij elkaar nog nooit ontmoet hadden, voelde het alsof we elkaar al jaren kenden. Je wist al wat ik wilde voordat ik het zelf wist. Iedere dag kwam je langs en daar keek ik naar uit. Niet alleen omdat je alles zo goed regelde, maar omdat het zo fijn was om met je te praten.
Jouw benadering heeft er voor gezorgd dat mama de uitvaart kreeg die ze verdiende en wij hadden het mooie gevoel dat de cirkel op een waardige en warme wijze rond was.
Ook in de periode na de uitvaart bleef je contact houden met lieve kleine warme gebaren, zoals een kaartje op de eerste moederdag. Een gebaar dat getuigd van jouw warme persoonlijkheid.
Lieve Conny, ik hoop dat nog vele families in de periode rondom een overlijden mogen proeven van jouw warme en respectvolle steun. Tevens een bedankje voor Mirjam en Kees, die beiden ook een mooie invulling gaven aan hun taken.

Lieve groet, Christa

Lieve, lieve Con,

Wat een geschenk om jou te hebben mogen ontmoeten op het meest bijzondere moment in mijn leven.                                   Vanaf het eerste moment hoorde je bij de familie en vrienden.                                                                                                              De kennismaking aan het bed bij mijn Fop was een echte ontmoeting. Je was oprecht betrokken. Met hart en ziel aanwezig!    Je bent een prachtig voorbeeld van iemand die eerst invoegt en dan pas toevoegt.

 Dank aan jou en Mirjam. Het was hartverwarmend om samen met jullie het afscheid van mijn lieve Fop vorm te geven.

Lieve groet vanuit mijn hart, Marjo

“Waar we in 2014 nog trots samen het glas geheven hebben op de overwinning, werd de oneerlijke strijd papa nu te veel.” (tekst rouwkaart)

Maanden van mensonterende aftakeling uitkomend in het Corona-tijdperk met alle beperkende maatregelen van dien; of je terecht gekomen bent in een hele slechte film. Papa verdiende echt meer dan dit. Maar hoe?? Hoe gaan we hier nou nog een waardig afscheid van maken….

Het lot bracht ons samen. Google bracht een uitvaartbegeleider naar voren die een straat naast papa woonde en die brood kocht bij dezelfde bakker. Dit was absoluut het mooiste geschenk in deze donkere periode. Wat een geluk dat we Conny tegenkwamen. Ondanks de bizarre omstandigheden heeft deze supervrouw het tot een afscheid gemaakt waar mijn vader trost om geweest zou zijn, wij heel tevreden op terugkijken en een mooie en waardige herinnering aan over houden.

Graag danken wij Conny door te melden dat wij al onze Bredaase vrienden, wanneer zij zich in dezelfde positie bevinden als wij, Conny zullen aanbevelen om dit in goede banen te leiden.

Veel dank Conny, Ernst Willem & Maurits Lans

Na het overlijden van onze vader, zijn wij in kontakt gekomen met Conny.                                                                                        Ondanks de coronasituatie, had zij geen teruggetrokken houding. Er was direct vertrouwen door haar aanpak en zorg voor onze vader. We zijn heel erg geholpen, doordat Conny luisterde naar onze verhalen en wensen en er helemaal was met haar begeleiding en uitvoering van het afscheid.

Wij hopen niet snel weer een uitvaart te moeten regelen, maar wij zullen Conny niet vergeten!!     

Cok Vink - Weltevrede

Na het overlijden van onze vader en grootvader zijn wij bijgestaan door Conny. Vanaf het eerste moment van ontmoeten was Conny betrokken, respectvol en sturend met zachte hand. Conny’s kracht is om dicht bij de nabestaanden te komen, ze te steunen in het organiseren van een laatste groet en het liefst een arm om hen heen te slaan. Door de maatregelen rondom het coronavirus was het voor Conny niet mogelijk om fysiek dicht bij ons te komen. Veel moest via telefoon en e-mail geregeld worden, maar ondanks dat wist Conny toch dichtbij te blijven en stond ze voor ons klaar. Helpend waar nodig en creatief zoekend naar de mogelijkheden om in coronatijd een warm afscheid te realiseren. We kijken terug op een mooi afscheid. 

 Ik ben blij dat ik je heb leren kennen. Een prettige energie en wat geef je een mooie uitvoering aan je beroep.

Erno

Lieve Conny, 

.Hoe speciaal is het om voorafgaand aan een heftige tijd jou al in mijn leven te hebben. Je gaf mij het vertrouwen dat ik deze beladen week door zou komen ondanks dat alles nieuw en onzeker was. Na afloop van deze week heb ik je ook verteld dat mijn vader het mooiste heeft achter gelaten wat hij had kunnen doen; jou.                                                                                            Met jouw kalmte, flexibiliteit, vriendelijkheid, out of the box gedachte, liefde, warmte en steun hebben we samen met het gezin het afscheid zo kunnen invullen dat nu alles achter de rug is. En dit als een enorme troost en steun voelt. Ondanks de pijn en het verdriet heeft het mij de best mogelijke start geven na het overlijden van mijn vader.

 Omdat je in een periode als deze vaak op zoek gaat naar de juiste teksten heb ik er ook een voor jou gezocht:

 Ik doe’t zonder

Chocolaatjes

Want ik houd

Niet van clichés

Maar toch

Lief dat je er bent

En er voor me

Bent geweest.

Liefs, Milou

Lieve Conny, 

Wij hebben je goede, persoonlijke begeleiding voor, tijdens en na de uitvaart zeer gewaardeerd. We vonden het fijn dat je altijd te bereiken was en we jou, bij problemen, altijd konden bellen. Door jouw benadering hebben we totaal geen stress gevoeld tijdens deze periode. Nogmaals dank daarvoor.

Liefs, Albert en Gemma

Lieve Conny,

Als vriendin van mijn ouders was je altijd al in hun leven. Toen mijn vader je vertelde dat hij ziek was, maar niet van plan om op korte termijn te overlijden, was je er…… Ongeloof. Toch spraken we als gezin, lekker in het zonnetje, al wat door en het plan was dit elk jaar te evalueren. Hoe anders liep het…..Binnen een half jaar overleed hij al en ook daar was je er meteen. Zelfs midden in de nacht kwam je hem verzorgen en hebt ook meteen geregeld dat hij daarna direct vanuit het hospice terug thuis, bij mama, kon komen. In de korte week richting de uitvaart moesten we zoveel keuzes maken, en wij maar denken dat we de meeste al besproken hadden! Gelukkig kon jij prioriteiten aangeven en ons altijd rustig en vol liefde vertellen wat de eerst te zetten stapjes waren. Zo fijn! De herdenkingsbijeenkomst werd door jou in rust en liefde begeleid, wat ons enorm geholpen heeft in het nemen van het afscheid.

Dank voor al je goede zorgen, je bent een enorme steun geweest!

Liefs, Sanne ( ook namens Lenneke, Noor, Danny, Rogier en Ron zelf! )

Lieve Conny,

Na het plotselinge overlijden van onze allerliefste mamsi, belden we jou. “Onze moeder is overleden en we weten niet wat we moeten doen”, zeiden we tegen je. En nog geen uur later stond je op de stoep. In je panterbroek. Het voelde meteen goed. Sinds die avond ben je niet meer van onze zijde geweken. Niets was jou te veel. Je hebt niet alleen liefdevol en respectvol voor onze lieve mama gezorgd, maar ook voor ons. We zijn je daar eeuwig dankbaar voor. En mama ook, dat weten we zeker.

Veel liefs, Tamara en Mariska

Je weet pas wat het is als het je overkomt……

 Zo voelde het toen onze altijd vitale en levensgenietende  vader ziek bleek te zijn…..en…..binnen 6 maanden kwam te overlijden…

Een hele heftige periode waarbij we ondanks dat we wisten dat dit moment eraan kwam toch erg werden overvallen door zijn overlijden.
Maar toen was daar Conny van DAG bij afscheid.
We hadden via, via van haar gehoord en hadden haar gevraagd om, ondanks dat hij er zelf waarschijnlijk niets van zou merken, toch nog even onze vader “bij leven” zou ontmoeten. Helaas te laat want een uur voordat Conny er was, overleed hij.
We belden Conny om haar te vragen wat later te komen, geen probleem voor haar. Toen ze kwam en we kennis met haar maakten voelde dat meteen goed…..Conny legde alles goed uit en we hebben samen met haar alle tijd en ruimte kunnen nemen om onze vader een mooi en warm maar vooral persoonlijk  afscheid te kunnen geven wat hij verdiende…..
Niets was haar teveel. Conny kwam door onze verhalen steeds met hele goede voorstellen zonder dat wij ons hierdoor iets opgelegd voelden. Alles paste precies !!!
Ook de dag van het afscheid zelf regelde Conny alles. Ze was er steeds zonder zelf “op de voorgrond” te staan. Het leek wel of ze onze gedachten kon lezen. Heel fijn om zo iemand steeds op de achtergrond te hebben als je zoiets verdrietigs meemaakt.
Ook na het afscheid heeft Conny nog regelmatig contact met ons gezocht. Ze kwam op bezoek bij onze moeder met een prachtige bos bloemen en heeft uren met haar zitten praten…..zo fijn , vertelde onze moeder later…..

Conny……dank je wel dat je er voor ons was !!

Familie Huijbregts

Onze ervaring met DAG bij afscheid is dat het hele lieve mensen zijn die met je meeleven en meedenken. Bij het afscheid van onze moeder was alles perfect geregeld. Een dikke 10, hebben zij verdiend!

 Onze dank gaat uit naar iedereen die dit mooie afscheid mogelijk hebben gemaakt.

Familie Doms

Bij het afscheid van mijn partner ben ik door Conny fantastisch geholpen, zelfs op afstand.
Ik wist dat ze heel erg aan vakantie toe was en dat ze naar het buitenland ging. Ze was nog maar 2 volle dagen weg, toen ik haar belde dat mijn Walter onverwacht was overleden. Doordat we al gesprekken met elkaar hadden gehad, was zij al op de hoogte van wat wij graag wilden.

Ondanks haar vakantie belde Conny al zeer vlug terug en zei dat ze zo snel mogelijk naar huis zou komen. Diezelfde nacht was ze er al!
Vanaf haar vakantieadres heeft ze al zeer veel werk verzet. Walter verbleef in een verpleeghuis, ze zorgde ervoor dat het balsemen daar gebeurde, en regelde dat er iemand was om mij op te vangen. Ook had ze op afstand geregeld dat Walter naar huis werd gebracht. Ik vond (en vind) dit allemaal zeer geweldig.
Het afscheid vond bij mij thuis plaats en daarvoor nam ze alle tijd, bijvoorbeeld bij het uitzoeken van de muziek. Ik ken geen namen van zangers en muzieknummers, maar ze heeft in alle rust, heel veel laten horen. En ik maar afkeuren…….. Ze heeft totaal niet laten merken dat ze dit vervelend vond, want voor MIJ moest het goed aanvoelen, vond ze. We zijn er naar volle tevredenheid uitgekomen.

In de loop van de week, veranderde het uiterlijk van Walter. Hij kreeg vlekjes op zijn gezicht. Conny heeft dit opgelost zodat Walter er weer netjes uitzag voor het rouwbezoek. Ondertussen informeerde ze meerdere keren bij mij of ik me goed voelde zoals we het deden.

Het afscheid was bij mij thuis, gewoon in de huiskamer. Daar Walter altijd graag in de zon zat, stelde Conny voor de kist voor de tuindeuren te zetten. Fijn op zijn eigen plekje! Conny heeft met haar assistent de huiskamer verder ingericht, met alle stoelen om de kist. De muziekinstallatie werd gecheckt, en de bloemen en kaarsjes op de kist kregen een mooie plek. 

Toen Conny merkte dat ik toch liever het afscheid een dag later wilde doen dan was afgesproken, was haar reactie: “Geen bezwaar, dan bel ik eerst het crematorium want het is net vastgelegd, dus dat ga ik regelen”. Ze vindt dit allemaal heel gewoon! Ze zet zich volledig in om het voor degene die achterblijft, het 100% naar de zin te maken.

Na de dag van het afscheid kwam Conny nog meerdere keren langs of appte ze om in de gaten te houden of met mij alles goed bleef gaan. Ze was voor mij een HELE GROTE steun (en nog steeds).

De mensen die het afscheid bijwoonden waren vol lof over het geheel en hoe Conny alles heeft gedaan.
Zelfs een zwager, die nogal kritisch is, heeft Conny daarvoor een groot compliment gegeven.

Om afscheid te nemen van een geliefde kan ik adviseren: “Schakel Conny in!”

Ad Smits

Door een persoonlijke touch, goed advies en begeleiding ontzorgde Conny ons in een verdrietige periode. Daardoor hebben we op een mooie, warme manier afscheid van onze moeder kunnen nemen.

Ria & Suzanne

Tijdens het ziektebed van mijn man kwamen wij via een nachtverpleegster in contact met Conny. Het eerste contact met Conny voelde direct vertrouwd. Ze was erg betrokken en kon zich heel goed inleven. Ook met mijn man, die thuis was, ging zij met veel respect en zorg om. Ze hielp ons met het maken van de juiste keuzes en voelde goed aan wat er bij ons als gezin paste. Mede dankzij Conny hebben wij er een mooi en waardig afscheid van kunnen maken, waarin ook de kleinkinderen werden betrokken.

Wij zijn Conny ontzettend dankbaar.

Marlies Hurxkens en kinderen

Als iemand ernstig ziek wordt, dan weet je dat het moment van afscheid snel dichtbij komt. Maar als het moment daar is, dan weet je het even niet meer. Gelukkig had ik heel veel steun aan mijn nicht en samen met Conny zijn we begonnen met het maken van beslissingen rond het afscheid van mijn moeder. 
Wat ik vooral heel fijn vond is dat Conny’s aanwezigheid niet voelt als iemand die er buiten staat. Ze is erg betrokken en geeft meteen het gevoel van; het komt wel goed. Hierdoor heb ik veel meer kunnen en willen doen dan dat ik ooit had gedacht. 

Naast betrokkenheid en een warm gevoel, vond ik het ook prettig dat alles een bepaalde volgorde had. Vandaag doen we dit stukje en morgen het volgende. Dat gaf rust en overzicht. Ze geeft ruimte voor eigen ideeën maar geeft ook handvaten om zelf tot bepaalde ideeën te komen. Tel daar nog de kleine, bijzondere dingen bij op die ze uit eigen initiatief doet. 
Daardoor was het een mooi en waardig afscheid. 

Ik ben Conny hier enorm dankbaar voor! 

Mariëlle Timmermans

Mijn man Derk ging naar de ijshockeywedstrijd zoals hij elke week deed, zijn grote passie.
Na de wedstrijd, in de kleedkamer, bleef zijn hart stil staan.
Derk was een “free spirit”. Hij heeft vanaf jonge leeftijd veel reizen gemaakt en was een echte (levens-) kunstenaar. Later maakten we mooie reizen in onze eigen ingerichte bus. Samen met onze bijzondere zoon waren we in de zomer meestal 2 maanden op reis.
Conny werd ons aangereikt door een vriendin en begeleidde Derk op weg naar zijn ultieme reis!
Vanuit het ziekenhuis in Tilburg werd Derk naar huis gebracht en het werd een groot feest bij ons thuis, een feest van “leven en sterven”! Het voelde alsof Derk dirigeerde, waarbij Conny het mooie lied in de juiste context uitvoerde. Alles klopte en verliep zoals het bij hem hoorde. De tijd verstilde! Iedereen was in het nu en niets stond vast.
Alles gebeurde zoals het gebeurde en Conny stond ons terzijde. Zij bewoog ertussen in haar mooie bloemenjurk en speelde in op elke emotie op het juiste moment! Conny voelde haarfijn aan wat bij ons paste en hielp ons met passie en glans. In dit zwaarste uur heeft ze ons er invoelend en vol begrip doorheen geholpen!
Mede dankzij Conny werd het de mooiste dans van ons leven. Zo puur, zo zuiver als zij is, een engel op onze schouders!   Zo een toegewijd mens maakt de wereld een stukje beter!

Dank je wel voor alle begeleiding en liefdevolle steun lieve Conny!

Gerti Brand

Omdat wij wisten dat het overlijden van mijn lieve man Ad, een neef van Conny’s man, onvermijdelijk was hebben wij al voor zijn overlijden een gesprek met Conny gehad. Ad wist in eerste instantie vooral wat hij niet wilde tijdens zijn afscheid en Conny wist dat feilloos te vertalen naar wat hij wel wilde, door mogelijkheden te noemen waaraan we zelf nooit aan hadden gedacht. Hierdoor heeft Ad zijn afscheid voor een groot deel zelf kunnen regisseren. In de week na zijn overlijden heeft Conny, geholpen door haar inlevingsvermogen en rust, alle praktische zaken geregeld en ons ook nog gesteund bij ons immense verdriet. De afscheidsdienst zelf heeft zij op een hele bescheiden, integere manier geleid, omdat op dat moment, volgens haar, alles draait om de overledene en zijn familie. Van de aanwezigen bij de dienst hebben we ook veel positieve reacties gekregen over de manier waarop de dienst vorm gegeven was. Wij zijn Conny heel erg dankbaar dat wij afscheid hebben kunnen nemen op de manier die Ad wilde.

Dorine, Luuk en Niels Raaijmakers

Nadat mijn partner de moeilijke beslissing had genomen om het einde van haar leven in eigen regie te nemen, kwam er uiteraard veel op ons af. In de weken voor haar laatste afscheid liep Conny als het ware al met ons mee. We vonden dat beiden ontzettend fijn. Conny had door waar ze kon steunen, waar ze een pas terug moest doen, wanneer ze ideeën kon opperen en ze dacht mee in mogelijkheden.  Op die manier ontstond er voor ons een fijne ’laatste  tijd’ om nog samen van te genieten.

 In de afscheidsweek was ze er! Ze liep met me mee, hield me in de smiezen. Vaak was ze er gewoon. Een simpel woord, een lief gebaar, een knuffel, een appje.  Ook had ze prima door hoe ik in elkaar stak en wat ik moeilijk vond. Op moeilijke momenten kwam de Conny om de hoek die me heel direct aanstuurde of keuzes aandroeg, zodat ik weer verder kon. Ondertussen bleef ze ook gewoon naast me staan en liet me gaan als ik het nodig had. Na het afscheid hield ons contact niet meteen op. Heel bijzonder vind ik het dat Conny nu nog steeds oog en oor voor me heeft.

Conny in een paar woorden? Oprecht, eerlijk, de ander op plek 1 zettend, lief, humor en gemeend in alles wat ze doet en zegt. Een vrouw met het hart op de goede plek, die een ander alles gunt en daar dan ook alles voor doet.

 Lieve Conny, je maakte het voor mij mogelijk om van de afscheidstijd  van mijn lief een bijzondere en onvergetelijk mooie tijd te maken. Ik wil je daarvoor uit de grond van mijn hart heel erg bedanken!

 Henriëtte

Lieve Conny, 
Niets dan lof komt je toe. Wij zijn op alle fronten bijzonder goed begeleid, ondersteund en hebben daarbij veel warmte ervaren. Wij kregen meer dan voldoende tijd om rustig met elkaar na te denken over alle te maken keuzes. De opties zijn door jou steeds uitgebreid toegelicht en besproken zodat wij wisten waarvoor we konden kiezen. De communicatie en werkwijze van jou hebben wij als bijzonder prettig, open en constructief ervaren. We konden bij wijze van spreken op elk moment een beroep op je doen. Wij hadden geen beter afscheid van moeder kunnen bedenken. Conny nogmaals hartelijk dank voor alles!
Namens de familie, Sjak Franken

Lieve Conny,                                                                                                                                                                                                            
Wat zijn we blij dat we jou hebben gevraagd om het afscheid van onze (schoon) vader te regelen.
Al voor zijn overlijden heb je verteld dat er heel veel mogelijk is en dat het niet standaard hoeft te zijn. Dat hebben we ook ervaren.
De locatie die je hebt voorgesteld, sloot perfect aan op wie ons pap was. Je begreep heel goed onze wensen en alles was dan ook perfect. Dit hebben we ook naderhand gehoord van de mensen die bij het afscheid aanwezig waren. 
Je hebt ons heel veel uit handen genomen maar wel op de manier waarop wij het wilden. Niets hoefde gehaast ondanks de tijdsdruk die er toch wel is. Je bracht rust.
Je nam ook overal altijd de tijd voor, ook ná het afscheid was je er.
Het klopt echt wat op de site staat “een mensen-mens die naast je komt staan en die er met alle liefde voor je is”.
Dank je wel Conny. En ook Mirjam en Kees niet te vergeten.
Inge, Mark, Mirjam en Wil-jan

Toen duidelijk werd dat mijn vrouw niet lang meer zou leven, na jarenlange ziekte, wilde ik voor haar overlijden de begrafenis regelen. Door een gelukkig toeval kwam ik in contact met Conny. Ik schrijf bewust ‘Conny’, omdat vanaf het eerste moment dat ik haar sprak het heel duidelijk was dat het niet om mevrouw van den Heuvel ging. Ik voelde totaal geen afstand. Haar manier van werken versterkte dat gevoel meteen, want ze wilde Margriet graag zien nu ze er nog was. Dat was heel goed en ze benadrukte daarmee dat het haar om de mens gaat.

Vanaf het eerste moment tot en met de begrafenis heeft ze ons begeleid en gestuurd. Dat sturen gebeurt op een natuurlijke manier, maar wel zo dat alles wat er moet gebeuren ook inderdaad op tijd gebeurt.  Met zachte hand, maar erg duidelijk.     Op die manier heeft ze ons ontzettend goed geholpen.  Ze was er ook bij toen we in Gouda een plek gingen uitzoeken op de natuurbegraafplaats.

Na haar overlijden is Margriet naar het ‘Huis van Afscheid’ in Breda overgebracht en kwam daar in een mooie kamer te liggen, door Conny voorgesteld met Margriet in gedachten.

In Gouda heeft ze de bijeenkomst geleid en de ceremonie daarna. Het was haar suggestie om als gezin de kist te laten zakken. Dat was een zeer waardevol idee.

Ook na de begrafenis is ze er nog voor steun en advies.

Kortom: we zijn blij en tevreden dat Conny ons heeft bijgestaan, voor, tijdens en na de begrafenis.

Gerrit Kievit

Mijn partner is in zeer korte tijd ongeneeslijk ziek geworden. Bij zijn laatste dagen ben ik op zoek gegaan naar een uitvaartondernemer. Gelukkig kwam ik DAG bij afscheid tegen (de naam sprak me al gelijk aan). Ik ben gaan bellen en had gelijk een warm gesprek. Ik heb toen een afspraak gemaakt om Conny te ontmoeten, ze kwam al gelijk de volgende dag! Deze ontmoeting was erg fijn en ze stelde me heel erg gerust. Conny zou er voor mij zijn en vanaf deze ontmoeting kon ik haar elke minuut bellen. Toen mijn partner was overleden kwam ze meteen, ze dacht met me mee en regelde alles! Op dat moment was ik zeer onstabiel en emotioneel dus Conny was voor mij de rots in de branding! Ze luisterde naar m’n wensen, keek naar mijn financiële plaatje en gaf me veel steun. Door Conny heb ik een mooi afscheid kunnen hebben, ik ben haar zeer dankbaar voor haar meedenken, steun, hulp en warmte.

Dank je wel lieve Conny

Yoka van Stenis

Conny, van DAG, is een lieve betrokken vrouw die ons professioneel, maar zeker ook persoonlijk door deze moeilijke tijd helpt en heeft ondersteund. Ze heeft een goed luisterend oor voor al onze wensen en vragen. Ze ontzorgt ons en staat dag en nacht voor je klaar. Ook na de uitvaart blijft Conny betrokken en vinden we allen nog steun bij haar.

Kortom: warme persoonlijkheid, kleinschalig, betrokken, all-round en zeker geen standaard uitvaartbegeleidster.

Conny en je collega’s, onwijs bedankt.

Familie Stevens uit Kaatsheuvel

 

1000 dingen flitsen door mijn hoofd…..

Intens verdrietig weten we dat Floris zijn papa en mijn lief George, na een te lange hartstilstand, gaat overlijden. Mijn zus Marjolijne vindt ‘DAG bij afscheid’ en zegt alleen: “dit is wat je zoekt”. Ik open de site en moet ontzettend huilen: ik weet zeker het is goed. Ik bel Conny en vanaf het eerste moment ervaar, voel ik de rust die Conny uitstraalt. Er is tijd genoeg, zegt ze, je hoeft nergens haast mee te maken en zo ervaar ik het ook.

Drie dagen na ons eerste telefooncontact slaapt George in. Conny is er altijd: als ze er niet lijflijk is voel ik het vertrouwen: ze doet wat moet en wat nodig is. Ze ontzorgt! Ik heb altijd gedacht dat ik meer zelf zou willen regelen als ik met een overlijden zo dichtbij te maken zou krijgen. Conny’s uit handen nemen, van waar zij een kei in is en wat haar deskundigheid is, voelt zo goed! ZO GOED! Zelf heb je je eigen energie zo nodig voor andere dingen.

Alles, werkelijk alles verloopt mooi, zo mooi….                                                                                                                                             Het verblijf in het Huis van afscheid, het verzorgen van George, de kaarten maken, de kist uitzoeken, de muziek regelen, het vervoer, het draaiboek voor het afscheid, het afscheid op natuurbegraafplaats de Hoevens. Conny stuurt, stuurt Floris en mij, draagt ideeën aan…beter kan het niet.

 Ik weet zeker dat George blij is en vindt dat we hem het allermooiste afscheid hebben gegeven……

 Dank je wel ook aan alle lieve ‘hulpen van Conny!’

Conny….voor eeuwig dankbaar……

Liefs, Betty

Lieve Conny, 

Bedankt, bedankt voor je persoonlijke en vooral oprechte betrokkenheid bij het overlijden van oma. Niet alleen het regelen van de uitvaart stond bij jou centraal, maar ook wij als nabestaanden.
De rust die je gaf tijdens deze heftige periode en je vrijheid heeft ervoor gezorgd dat ik kan ik terugkijken op het afscheid wat oma heeft verdiend. Niets was je te gek. Zelfs niet tijdens de avondwake toen je macarons had meegenomen omdat je wist dat oma altijd iets bij de koffie gaf. 
Niet alleen in de periode van overlijden en de uitvaart stond je voor ons klaar, maar ook nu een aantal weken later. 

Elke keer als ik nu je VW Kever voorbij zie komen in Breda en omstreken denk ik: dat is Conny, waarschijnlijk onderweg naar een verdrietige familie. Maar met de kennis die ik heb kan ik zeker zeggen: die familie is in goede handen. 

Veel liefs, Wesley

Als het de eerste keer is dat je zelf een afscheid van een dierbare moet regelen, heb je geen idee wat er allemaal bij komt kijken. Ik hoorde via via van DAG bij afscheid, waarvan Conny de eigenaresse is. Mijn ervaring en die van mijn zussen was echt heel erg fijn. Conny ontzorgt en alles wat binnen haar vermogen ligt, kan en mag. Ze is heel flexibel, warm en ècht. Wil je een persoonlijke en professionele uitvaartbegeleider dan ben je bij Conny van ‘DAG bij afscheid’ aan het juiste adres!

Lisette van Ravels

Het afscheid van een dierbare in vertrouwde handen, want goed afscheid nemen kan maar één keer.                                         

Dit zijn de gevoelens die opkomen in de praktijk als dit verdriet zich aandient.                                                                                       Maar dan, komt er een persoon op je pad die de uitvaartzorg zeer persoonlijk en eigentijds maakt. “DAG bij afscheid”             De ‘uitvaartzorg’ is Conny op haar lijf geschreven. Precies zoals zij ook op haar site vermeld ‘met hart en ziel’.

Conclusie; een vertrouwd houvast bij afscheid. 

Lieve Conny, dank je wel!

Bea, Linda en familie

Conny ken ik al ruim 25 jaar en haar besluit om met ‘DAG bij afscheid’ te beginnen heb ik van dichtbij kunnen volgen.           Het was voor ons vanzelfsprekend om haar in te schakelen toen het met onze vader slechter ging. Tijdens de voorbereidingen van het afscheid van onze vader/opa hebben we Conny ervaren als iemand met een open, transparante blik en een zeer betrokken, warme vrouw. In de twee dagen voor zijn overlijden konden we al veel bespreken met Conny,  zodat toen het moment daar was alles al snel in gang gezet kon worden. Ze vertelde bij ieder keuze de voor- en nadelen, ze dacht mee met alle beslissingen en kwam met creatieve oplossingen en alternatieven door de beperkingen rondom corona. Kortom, ze was ons baken in het proces naar de afscheidsceremonie. Alles kon besproken worden.

Tijdens de ceremonie heeft ze ons zeer goed begeleid, ze liet ieder ons ding doen maar stuurde waar nodig subtiel bij.           Dit alles zorgde ervoor dat we een mooi afscheidsmoment hadden. Door haar begeleiding ervaarden we een afscheid waar we met de familie heel tevreden op terug kunnen kijken. Het (verdrietige) afscheid zullen we daarom nooit vergeten.             Het paste precies bij ons en onze vader/opa.

Familie Brokx

Nadat wij bij een andere uitvaart kennis hadden gemaakt met Conny / DAG bij afscheid, was voor ons duidelijk dat wanneer wij zelf met een uitvaart te maken zouden krijgen, Conny deze ging verzorgen. 

Toen voor mijn vader duidelijk werd dat het einde ging naderen, is Conny al langs gekomen om het één en ander te bespreken. Voor mijn vader was het fijn om er alle vertrouwen in te hebben dat Conny alles naar wens ging verzorgen.
Vanaf het moment van overlijden was Conny er meteen voor ons, samen met haar assistentes. We vonden het erg fijn dat jullie alle tijd voor ons hadden en namen.
De samenwerking verliep dan ook erg goed, en Conny gaf mij zo veel vertrouwen dat ik mijn vader tijdens de uitvaart zelfs nog toegesproken heb.
Echt afscheid nemen kun je maar één keer, en dat wil je zo goed mogelijk, en dat was het. Perfect!!

Conny, Mirjam en Veran, dank jullie wel!

Richard

Lieve Conny,

Toen Marco te horen kreeg dat hij uitbehandeld was en hij niet lang meer te leven had, namen we  contact met je op. Bij de eerste ontmoeting voelde dat meteen goed. Ondanks de trieste aanleiding was het een gezellige middag waarin we elkaar beter leerden kennen. Het was voor ons een geruststellende gedachte dat jij bij dit moeilijke en verdrietige proces betrokken zou zijn, het gaf ons het vertrouwen dat het dan wel goed zou komen. Marco had er duidelijke ideeën over hoe zijn afscheid moest zijn. Je luisterde goed naar zijn wensen, dacht met ons mee over de praktische en emotionele zaken, en op een natuurlijke en open manier hielp je ons alles bespreekbaar te maken en na te denken over de soms lastige beslissingen die genomen moesten worden. Je leefde met ons mee en we konden met elkaar lachen. Ik weet dat Marco jouw ondersteuning erg gewaardeerd heeft. Je persoonlijke aanpak met een vleugje humor erbij was precies hoe hij het wilde. Toen Marco overleed hielp je mij en de mensen die dicht om Marco heen stonden door alle moeilijke momenten heen.

Voor mij persoonlijk ben je een ontzettend belangrijke steun geweest tijdens het hele proces. Je was betrokken, was er voor me als ik je nodig had, en je hebt me geholpen om op een natuurlijke manier met het overlijden van Marco om te gaan, en met alle stappen die daarna genomen moesten worden. Hierdoor kan ik met een goed gevoel op het afscheid terugkijken en daar ben ik je heel erg dankbaar voor.

Georgine

DAG bij afscheid…
Dag?
Conny, door jou heb ik jouw steun, ervaring, liefde maar tevens doortastendheid ervaren als een zeer positieve en prettige Weg van Afscheid. Het is niet alleen de Dag waarop we definitief afscheid namen van Marco. Juist in zijn situatie, waarin hij wist dat het over was, konden wij hem steunen, zaken regelen, rustig beslissingen nemen en ervoor zorgen dat hij het afscheid kreeg zoals HIJ dat wenste.
Jouw hulp, inbreng, geduld, zeer groot inlevingsvermogen en uiteindelijk steeds je mening gevende… Het heeft niet alleen Marco zeer geholpen, maar het heeft ook mij het gevoel en zekerheid gegeven dat hij het afscheid heeft gekregen zoals hij dat wilde en zou willen. Niet alleen de dag zelf, maar juist ook in het hele proces daarvoor van beslissingen nemen, zaken regelen, afscheid van familie en vrienden nemen. Conny, je was dag en nacht bereikbaar en had altijd een mening als wij daarom vroegen. Maar ook uit jezelf kwam je met ideeën. En juist die combinatie van lief, luisterend oor, empathie, mensen in hun waarde laten maar ook doortastendheid en op de juiste momenten aan de bel trekken ….je hebt daardoor, meer dan je zelf wellicht beseft, mij ontzettend het gevoel gegeven dat Marco het afscheid heeft gekregen dat hij verdiende.

Volkert Huisman

In maart kreeg mijn broer het nieuws dat zijn toestand behoorlijk verslechterd was en dat de dokters hem nog hooguit een paar maanden gaven. Vanaf dat moment is hij zelf, samen met zijn vriendin, begonnen om zijn laatste afscheid voor te bereiden. Hierbij heeft hij gekozen voor de ondersteuning en advies van Conny van den Heuvel van DAG bij afscheid. Haar zeer persoonlijke en warme behulpzaamheid bij alle moeilijke keuzes die hij moest maken, vanaf uitzoeken kist en locatie via verzorgen na overlijden en opbaren in Huis van Afscheid t/m het organiseren van de latere afscheidsborrel (ivm de Corona beperkingen) heeft hijzelf, maar zeker ook wij als directe familie en vrienden, als zeer betrokken en bijzonder ervaren. Alle afspraken netjes nagekomen, een fijn persoonlijk contact. Wil haar daarom van harte aanbevelen!

Remy Wiertz

Lieve Conny,

Wat was het fijn om jou in de moeilijke periode na het overlijden van mama om me heen te hebben. Vanaf het eerste moment van contact was er een gevoel van vertrouwen en warmte, hoewel wij elkaar nog nooit ontmoet hadden, voelde het alsof we elkaar al jaren kenden. Je wist al wat ik wilde voordat ik het zelf wist. Iedere dag kwam je langs en daar keek ik naar uit. Niet alleen omdat je alles zo goed regelde, maar omdat het zo fijn was om met je te praten.
Jouw benadering heeft er voor gezorgd dat mama de uitvaart kreeg die ze verdiende en wij hadden het mooie gevoel dat de cirkel op een waardige en warme wijze rond was.
Ook in de periode na de uitvaart bleef je contact houden met lieve kleine warme gebaren, zoals een kaartje op de eerste moederdag. Een gebaar dat getuigd van jouw warme persoonlijkheid.
Lieve Conny, ik hoop dat nog vele families in de periode rondom een overlijden mogen proeven van jouw warme en respectvolle steun. Tevens een bedankje voor Mirjam en Kees, die beiden ook een mooie invulling gaven aan hun taken.

Lieve groet, Christa

Lieve, lieve Con,

Wat een geschenk om jou te hebben mogen ontmoeten op het meest bijzondere moment in mijn leven.                                   Vanaf het eerste moment hoorde je bij de familie en vrienden.                                                                                                              De kennismaking aan het bed bij mijn Fop was een echte ontmoeting. Je was oprecht betrokken. Met hart en ziel aanwezig!    Je bent een prachtig voorbeeld van iemand die eerst invoegt en dan pas toevoegt.

 Dank aan jou en Mirjam. Het was hartverwarmend om samen met jullie het afscheid van mijn lieve Fop vorm te geven.

Lieve groet vanuit mijn hart, Marjo

“Waar we in 2014 nog trots samen het glas geheven hebben op de overwinning, werd de oneerlijke strijd papa nu te veel.” (tekst rouwkaart)

Maanden van mensonterende aftakeling uitkomend in het Corona-tijdperk met alle beperkende maatregelen van dien; of je terecht gekomen bent in een hele slechte film. Papa verdiende echt meer dan dit. Maar hoe?? Hoe gaan we hier nou nog een waardig afscheid van maken….

Het lot bracht ons samen. Google bracht een uitvaartbegeleider naar voren die een straat naast papa woonde en die brood kocht bij dezelfde bakker. Dit was absoluut het mooiste geschenk in deze donkere periode. Wat een geluk dat we Conny tegenkwamen. Ondanks de bizarre omstandigheden heeft deze supervrouw het tot een afscheid gemaakt waar mijn vader trost om geweest zou zijn, wij heel tevreden op terugkijken en een mooie en waardige herinnering aan over houden.

Graag danken wij Conny door te melden dat wij al onze Bredaase vrienden, wanneer zij zich in dezelfde positie bevinden als wij, Conny zullen aanbevelen om dit in goede banen te leiden.

Veel dank Conny, Ernst Willem & Maurits Lans

Na het overlijden van onze vader, zijn wij in kontakt gekomen met Conny.                                                                                        Ondanks de coronasituatie, had zij geen teruggetrokken houding. Er was direct vertrouwen door haar aanpak en zorg voor onze vader. We zijn heel erg geholpen, doordat Conny luisterde naar onze verhalen en wensen en er helemaal was met haar begeleiding en uitvoering van het afscheid.

Wij hopen niet snel weer een uitvaart te moeten regelen, maar wij zullen Conny niet vergeten!!     

Cok Vink - Weltevrede

Na het overlijden van onze vader en grootvader zijn wij bijgestaan door Conny. Vanaf het eerste moment van ontmoeten was Conny betrokken, respectvol en sturend met zachte hand. Conny’s kracht is om dicht bij de nabestaanden te komen, ze te steunen in het organiseren van een laatste groet en het liefst een arm om hen heen te slaan. Door de maatregelen rondom het coronavirus was het voor Conny niet mogelijk om fysiek dicht bij ons te komen. Veel moest via telefoon en e-mail geregeld worden, maar ondanks dat wist Conny toch dichtbij te blijven en stond ze voor ons klaar. Helpend waar nodig en creatief zoekend naar de mogelijkheden om in coronatijd een warm afscheid te realiseren. We kijken terug op een mooi afscheid. 

 Ik ben blij dat ik je heb leren kennen. Een prettige energie en wat geef je een mooie uitvoering aan je beroep.

Erno

Lieve Conny, 

.Hoe speciaal is het om voorafgaand aan een heftige tijd jou al in mijn leven te hebben. Je gaf mij het vertrouwen dat ik deze beladen week door zou komen ondanks dat alles nieuw en onzeker was. Na afloop van deze week heb ik je ook verteld dat mijn vader het mooiste heeft achter gelaten wat hij had kunnen doen; jou.                                                                                            Met jouw kalmte, flexibiliteit, vriendelijkheid, out of the box gedachte, liefde, warmte en steun hebben we samen met het gezin het afscheid zo kunnen invullen dat nu alles achter de rug is. En dit als een enorme troost en steun voelt. Ondanks de pijn en het verdriet heeft het mij de best mogelijke start geven na het overlijden van mijn vader.

 Omdat je in een periode als deze vaak op zoek gaat naar de juiste teksten heb ik er ook een voor jou gezocht:

 Ik doe’t zonder

Chocolaatjes

Want ik houd

Niet van clichés

Maar toch

Lief dat je er bent

En er voor me

Bent geweest.

Liefs, Milou

Lieve Conny, 

Wij hebben je goede, persoonlijke begeleiding voor, tijdens en na de uitvaart zeer gewaardeerd. We vonden het fijn dat je altijd te bereiken was en we jou, bij problemen, altijd konden bellen. Door jouw benadering hebben we totaal geen stress gevoeld tijdens deze periode. Nogmaals dank daarvoor.

Liefs, Albert en Gemma

Lieve Conny,

Als vriendin van mijn ouders was je altijd al in hun leven. Toen mijn vader je vertelde dat hij ziek was, maar niet van plan om op korte termijn te overlijden, was je er…… Ongeloof. Toch spraken we als gezin, lekker in het zonnetje, al wat door en het plan was dit elk jaar te evalueren. Hoe anders liep het…..Binnen een half jaar overleed hij al en ook daar was je er meteen. Zelfs midden in de nacht kwam je hem verzorgen en hebt ook meteen geregeld dat hij daarna direct vanuit het hospice terug thuis, bij mama, kon komen. In de korte week richting de uitvaart moesten we zoveel keuzes maken, en wij maar denken dat we de meeste al besproken hadden! Gelukkig kon jij prioriteiten aangeven en ons altijd rustig en vol liefde vertellen wat de eerst te zetten stapjes waren. Zo fijn! De herdenkingsbijeenkomst werd door jou in rust en liefde begeleid, wat ons enorm geholpen heeft in het nemen van het afscheid.

Dank voor al je goede zorgen, je bent een enorme steun geweest!

Liefs, Sanne ( ook namens Lenneke, Noor, Danny, Rogier en Ron zelf! )

Lieve Conny,

Na het plotselinge overlijden van onze allerliefste mamsi, belden we jou. “Onze moeder is overleden en we weten niet wat we moeten doen”, zeiden we tegen je. En nog geen uur later stond je op de stoep. In je panterbroek. Het voelde meteen goed. Sinds die avond ben je niet meer van onze zijde geweken. Niets was jou te veel. Je hebt niet alleen liefdevol en respectvol voor onze lieve mama gezorgd, maar ook voor ons. We zijn je daar eeuwig dankbaar voor. En mama ook, dat weten we zeker.

Veel liefs, Tamara en Mariska

Je weet pas wat het is als het je overkomt……

 Zo voelde het toen onze altijd vitale en levensgenietende  vader ziek bleek te zijn…..en…..binnen 6 maanden kwam te overlijden…

Een hele heftige periode waarbij we ondanks dat we wisten dat dit moment eraan kwam toch erg werden overvallen door zijn overlijden.
Maar toen was daar Conny van DAG bij afscheid.
We hadden via, via van haar gehoord en hadden haar gevraagd om, ondanks dat hij er zelf waarschijnlijk niets van zou merken, toch nog even onze vader “bij leven” zou ontmoeten. Helaas te laat want een uur voordat Conny er was, overleed hij.
We belden Conny om haar te vragen wat later te komen, geen probleem voor haar. Toen ze kwam en we kennis met haar maakten voelde dat meteen goed…..Conny legde alles goed uit en we hebben samen met haar alle tijd en ruimte kunnen nemen om onze vader een mooi en warm maar vooral persoonlijk  afscheid te kunnen geven wat hij verdiende…..
Niets was haar teveel. Conny kwam door onze verhalen steeds met hele goede voorstellen zonder dat wij ons hierdoor iets opgelegd voelden. Alles paste precies !!!
Ook de dag van het afscheid zelf regelde Conny alles. Ze was er steeds zonder zelf “op de voorgrond” te staan. Het leek wel of ze onze gedachten kon lezen. Heel fijn om zo iemand steeds op de achtergrond te hebben als je zoiets verdrietigs meemaakt.
Ook na het afscheid heeft Conny nog regelmatig contact met ons gezocht. Ze kwam op bezoek bij onze moeder met een prachtige bos bloemen en heeft uren met haar zitten praten…..zo fijn , vertelde onze moeder later…..

Conny……dank je wel dat je er voor ons was !!

Familie Huijbregts

Onze ervaring met DAG bij afscheid is dat het hele lieve mensen zijn die met je meeleven en meedenken. Bij het afscheid van onze moeder was alles perfect geregeld. Een dikke 10, hebben zij verdiend!

 Onze dank gaat uit naar iedereen die dit mooie afscheid mogelijk hebben gemaakt.

Familie Doms

Bij het afscheid van mijn partner ben ik door Conny fantastisch geholpen, zelfs op afstand.
Ik wist dat ze heel erg aan vakantie toe was en dat ze naar het buitenland ging. Ze was nog maar 2 volle dagen weg, toen ik haar belde dat mijn Walter onverwacht was overleden. Doordat we al gesprekken met elkaar hadden gehad, was zij al op de hoogte van wat wij graag wilden.

Ondanks haar vakantie belde Conny al zeer vlug terug en zei dat ze zo snel mogelijk naar huis zou komen. Diezelfde nacht was ze er al!
Vanaf haar vakantieadres heeft ze al zeer veel werk verzet. Walter verbleef in een verpleeghuis, ze zorgde ervoor dat het balsemen daar gebeurde, en regelde dat er iemand was om mij op te vangen. Ook had ze op afstand geregeld dat Walter naar huis werd gebracht. Ik vond (en vind) dit allemaal zeer geweldig.
Het afscheid vond bij mij thuis plaats en daarvoor nam ze alle tijd, bijvoorbeeld bij het uitzoeken van de muziek. Ik ken geen namen van zangers en muzieknummers, maar ze heeft in alle rust, heel veel laten horen. En ik maar afkeuren…….. Ze heeft totaal niet laten merken dat ze dit vervelend vond, want voor MIJ moest het goed aanvoelen, vond ze. We zijn er naar volle tevredenheid uitgekomen.

In de loop van de week, veranderde het uiterlijk van Walter. Hij kreeg vlekjes op zijn gezicht. Conny heeft dit opgelost zodat Walter er weer netjes uitzag voor het rouwbezoek. Ondertussen informeerde ze meerdere keren bij mij of ik me goed voelde zoals we het deden.

Het afscheid was bij mij thuis, gewoon in de huiskamer. Daar Walter altijd graag in de zon zat, stelde Conny voor de kist voor de tuindeuren te zetten. Fijn op zijn eigen plekje! Conny heeft met haar assistent de huiskamer verder ingericht, met alle stoelen om de kist. De muziekinstallatie werd gecheckt, en de bloemen en kaarsjes op de kist kregen een mooie plek. 

Toen Conny merkte dat ik toch liever het afscheid een dag later wilde doen dan was afgesproken, was haar reactie: “Geen bezwaar, dan bel ik eerst het crematorium want het is net vastgelegd, dus dat ga ik regelen”. Ze vindt dit allemaal heel gewoon! Ze zet zich volledig in om het voor degene die achterblijft, het 100% naar de zin te maken.

Na de dag van het afscheid kwam Conny nog meerdere keren langs of appte ze om in de gaten te houden of met mij alles goed bleef gaan. Ze was voor mij een HELE GROTE steun (en nog steeds).

De mensen die het afscheid bijwoonden waren vol lof over het geheel en hoe Conny alles heeft gedaan.
Zelfs een zwager, die nogal kritisch is, heeft Conny daarvoor een groot compliment gegeven.

Om afscheid te nemen van een geliefde kan ik adviseren: “Schakel Conny in!”

Ad Smits

Door een persoonlijke touch, goed advies en begeleiding ontzorgde Conny ons in een verdrietige periode. Daardoor hebben we op een mooie, warme manier afscheid van onze moeder kunnen nemen.

Ria & Suzanne

Tijdens het ziektebed van mijn man kwamen wij via een nachtverpleegster in contact met Conny. Het eerste contact met Conny voelde direct vertrouwd. Ze was erg betrokken en kon zich heel goed inleven. Ook met mijn man, die thuis was, ging zij met veel respect en zorg om. Ze hielp ons met het maken van de juiste keuzes en voelde goed aan wat er bij ons als gezin paste. Mede dankzij Conny hebben wij er een mooi en waardig afscheid van kunnen maken, waarin ook de kleinkinderen werden betrokken.

Wij zijn Conny ontzettend dankbaar.

Marlies Hurxkens en kinderen

Als iemand ernstig ziek wordt, dan weet je dat het moment van afscheid snel dichtbij komt. Maar als het moment daar is, dan weet je het even niet meer. Gelukkig had ik heel veel steun aan mijn nicht en samen met Conny zijn we begonnen met het maken van beslissingen rond het afscheid van mijn moeder. 
Wat ik vooral heel fijn vond is dat Conny’s aanwezigheid niet voelt als iemand die er buiten staat. Ze is erg betrokken en geeft meteen het gevoel van; het komt wel goed. Hierdoor heb ik veel meer kunnen en willen doen dan dat ik ooit had gedacht. 

Naast betrokkenheid en een warm gevoel, vond ik het ook prettig dat alles een bepaalde volgorde had. Vandaag doen we dit stukje en morgen het volgende. Dat gaf rust en overzicht. Ze geeft ruimte voor eigen ideeën maar geeft ook handvaten om zelf tot bepaalde ideeën te komen. Tel daar nog de kleine, bijzondere dingen bij op die ze uit eigen initiatief doet. 
Daardoor was het een mooi en waardig afscheid. 

Ik ben Conny hier enorm dankbaar voor! 

Mariëlle Timmermans

Mijn man Derk ging naar de ijshockeywedstrijd zoals hij elke week deed, zijn grote passie.
Na de wedstrijd, in de kleedkamer, bleef zijn hart stil staan.
Derk was een “free spirit”. Hij heeft vanaf jonge leeftijd veel reizen gemaakt en was een echte (levens-) kunstenaar. Later maakten we mooie reizen in onze eigen ingerichte bus. Samen met onze bijzondere zoon waren we in de zomer meestal 2 maanden op reis.
Conny werd ons aangereikt door een vriendin en begeleidde Derk op weg naar zijn ultieme reis!
Vanuit het ziekenhuis in Tilburg werd Derk naar huis gebracht en het werd een groot feest bij ons thuis, een feest van “leven en sterven”! Het voelde alsof Derk dirigeerde, waarbij Conny het mooie lied in de juiste context uitvoerde. Alles klopte en verliep zoals het bij hem hoorde. De tijd verstilde! Iedereen was in het nu en niets stond vast.
Alles gebeurde zoals het gebeurde en Conny stond ons terzijde. Zij bewoog ertussen in haar mooie bloemenjurk en speelde in op elke emotie op het juiste moment! Conny voelde haarfijn aan wat bij ons paste en hielp ons met passie en glans. In dit zwaarste uur heeft ze ons er invoelend en vol begrip doorheen geholpen!
Mede dankzij Conny werd het de mooiste dans van ons leven. Zo puur, zo zuiver als zij is, een engel op onze schouders!   Zo een toegewijd mens maakt de wereld een stukje beter!

Dank je wel voor alle begeleiding en liefdevolle steun lieve Conny!

Gerti Brand

Omdat wij wisten dat het overlijden van mijn lieve man Ad, een neef van Conny’s man, onvermijdelijk was hebben wij al voor zijn overlijden een gesprek met Conny gehad. Ad wist in eerste instantie vooral wat hij niet wilde tijdens zijn afscheid en Conny wist dat feilloos te vertalen naar wat hij wel wilde, door mogelijkheden te noemen waaraan we zelf nooit aan hadden gedacht. Hierdoor heeft Ad zijn afscheid voor een groot deel zelf kunnen regisseren. In de week na zijn overlijden heeft Conny, geholpen door haar inlevingsvermogen en rust, alle praktische zaken geregeld en ons ook nog gesteund bij ons immense verdriet. De afscheidsdienst zelf heeft zij op een hele bescheiden, integere manier geleid, omdat op dat moment, volgens haar, alles draait om de overledene en zijn familie. Van de aanwezigen bij de dienst hebben we ook veel positieve reacties gekregen over de manier waarop de dienst vorm gegeven was. Wij zijn Conny heel erg dankbaar dat wij afscheid hebben kunnen nemen op de manier die Ad wilde.

Dorine, Luuk en Niels Raaijmakers

Conny, van DAG, heeft door haar goed kunnen luisteren, meelevendheid en inlevingsvermogen het afscheid van onze moeder voor ons zeer persoonlijk en sfeervol gemaakt.

Haar begeleiding gedurende de hele week maakte dat wij de tijd en ruimte kregen dit ieder, met 8 kinderen, op onze eigen wijze te kunnen doen. Daar zijn wij haar zeer dankbaar voor.

Familie van Heeswijk

Mijn naam is Paul Knibbeler en tot mijn grote verdriet is mijn lieve en spontane vrouw Ann op veel te jonge leeftijd overleden. Dankbaar voor de persoonlijke en uitstekende begeleiding van de uitvaart door Conny van de Heuvel, ben ik graag bereid om de opgedane ervaringen hierover te delen. 

Tijdens de emotionele periode voor en na het overlijden moesten er op korte termijn veel beslissingen van belang worden genomen. Ik zocht immers naar een afscheid passend bij het karakter van Ann. Niet echt standaard dus! En het definitieve afscheid kan maar één keer!

Voor een mooi afscheid leek mij het vinden van de juiste locatie en het invulling geven aan de ceremonie het lastigste probleem. Inmiddels weet ik beter.

Er was enorm veel meer regelwerk te doen. Zoveel, dat ik er hier niet over wil uitweiden. Gelukkig werd me dat grotendeels uit handen genomen en geruisloos in orde gebracht. Voor mij was het contact met Conny vanaf het eerste begin goed. Er was meteen een klik en luisteren is iets dat Conny goed afgaat. Dit is belangrijk, want soms was er voor een beslissing een klein duwtje nodig en daarvan wilde ik later geen spijt krijgen. Het laatste dat ik voor Ann kon doen, mocht niet mislukken!

“Bedenk dat alles mogelijk is en neem de tijd, die je nodig denkt te hebben”. “Out of de box denken”, noemt Conny dat.

Samen met familie en vrienden kijk ik nu terug op een prachtig en onvergetelijk afscheid.

Conny, bedankt!

Paul Knibbeler

Toch redelijk snel en onverwacht overleed mijn tante Annie. Samen met mijn nichtje zochten we iemand die het afscheid kon verzorgen. Het eerste contact met Conny voelde meteen goed en fijn. Ze straalde direct rust uit en nam ruim de tijd om de te nemen stappen te zetten. Op een vriendelijke manier, openstaand voor mogelijkheden, met oog voor detail, zorg, betrokkenheid en professionaliteit, hebben we mooi en waardig afscheid kunnen nemen. Conny luistert goed naar wensen, voelt goed aan wat de behoeften zijn en denkt in mogelijkheden. Hierdoor kijken we allen met een goed gevoel terug op het afscheid en heeft Conny op een fijne manier ontzorgd en gezorgd voor het onvergetelijke afscheid van mijn tante.

Mirjam Klaasen