een overlijden, wat nu?

Een overlijden, wat nu?

Als iemand net is overleden staat de wereld even stil. Een eerste reactie is vaak om in de regelmodus te gaan. Gek genoeg is er na een overlijden geen haast. Je hoeft niet meteen te handelen. Neem de tijd die je nodig hebt om in dit intieme en kostbare moment stil te staan en te beseffen wat er is gebeurd. Gun jezelf de tijd om op adem te komen. Misschien wil je eerst de familie of vrienden op de hoogte brengen of “gewoon” nog even samen zijn. Dat is allemaal goed. Pas als je er aan toe bent bel je de (huis-) arts om het overlijden te melden.

contact met Conny

06 27 37 36 70

 

dag en nacht bereikbaar

Haal er een arts bij

De eerste stap is het inschakelen van een (huis-) arts. Hij of zij stelt het overlijden officieel vast en geeft een schriftelijke verklaring af. Deze heb ik later nodig om aangifte van overlijden bij de gemeente te kunnen doen.

Bel mij

Als de (huis-) arts is geweest, kun je mij bellen, ook in de nacht. We bespreken dan de situatie en overleggen samen wat er op dat moment nodig is. Mijn eerste zorg gaat altijd naar de overledene. Ik zal je dan ook vragen of hij/zij thuis of in een uitvaartcentrum opgebaard zal worden. We bepalen samen op welk moment ik zal komen, maar als je dat wilt kom ik meteen naar je toe.
De volgende stap is het regelen van het afscheid. Dat doen we samen in alle rust, stap voor stap, dag voor dag.

“De dag dat je

ging

er een stukje van mij”

– Merel Morrre –

.