Rouwvervoer

Er zijn veel keuzes en mogelijkheden voor rouwvervoer. Iedereen kent wel de traditionele rouwauto’s, in zwart of grijs. Maar wist jij dat je de overledene in een eigen auto mag vervoeren? Bijvoorbeeld in de werkbus van de overledene. Mooi aangekleed met doeken en bloemen is dit een heel persoonlijke manier van vervoer. Zolang er een kist in past, is elke auto toegestaan.

Met de uitvaartbus kun je samen met de overledene de laatste reis maken. We kunnen een mooie route uitstippelen en langs de plekken rijden waar hij of zij graag was. Was jouw dierbare een stoere motorrijder? Dan is de de motor met zijspan misschien een optie. En wat dacht je van een Volkswagen Kever met aanhanger of een nostalgische Mercedes. Wanneer iemand altijd de fiets pakte, is de speciale fiets met aanhanger misschien een idee. Hoe mooi is het om samen een laatste fietstocht te maken.  

Naast een stijlvolle koets met paarden is er ook nog rouwkoe Leentje, die een platte wagen trekt, waar de kist op staat. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Je ziet het hier.

 

<  Klik hiernaast op de foto’s voor inspiratie >