de informatie tafel

CORONAVIRUS EN AFSCHEID

Als je nu komt te overlijden, of het nu door corona is of niet, dan heeft dat grote invloed op de uitvaart. Afscheid nemen mag alleen nog met een kleine groep van mensen. Dat is heftig voor de nabestaanden, want we weten allemaal hoe belangrijk het is om verdriet met elkaar te delen. Wat zijn nu precies de maatregelen? En wat kan je doen om toch een grote groep mensen te betrekken, op afstand?

Klik hier voor informatie

HUIS VAN AFSCHEID IN BREDA

Een aanwinst in Breda is Het Huis van Afscheid. Het Huis van Afscheid komt tegemoet aan de behoefte van (kleine) zelfstandige uitvaart-ondernemingen die met regelmaat een verzorgingsruimte of een gekoelde ruimte nodig hebben. Daarnaast heeft Het Huis mooie opbaarkamers, die desgewenst 24/7 toegankelijk zijn voor naasten. Ook voor condoleancebezoeken kun je hier terecht. Al meerdere keren heb ik samen met families gebruik mogen maken van de fijne en gastvrije dienstverlening. Het Huis van Afscheid is een kleinschalig, licht, warm en sfeervol huis met alle gemakken voorzien. Precies wat we in Breda nog nodig hadden! Wil je meer weten?

Klik hier voor informatie

Digitale nalatenschap

Na een overlijden blijven Facebook, Instagram en Linkedin accounts gewoon voortleven. Soms geeft dat in het begin troost, maar op een gegeven moment is het tijd om ook online duidelijk te maken dat iemand niet meer leeft. Hoe eindig je social accounts?

Klik voor informatie

AFSCHEIDSWANDELING

TOLAD staat voor…. Totem Of Life and Death. Het is een soort wandelstok waarmee je tijdens een laatste wandeling in ongeveer 400 keer ‘stempelen’ stap voor stap de as van een dierbare kunt verstooien. Tijdens een wandeling waar een dierbare graag kwam of veel betekent voor de naasten, kan op een bijzondere manier het laatste afscheid van een dierbare beleefd worden. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat?

Klik hier om naar de website te gaan

2e leven voor grafsteen

In Nederland worden jaarlijks duizenden graven geruimd. De grafmonumenten worden, na beëindiging van de grafrechten, doorgaans vernietigd tot puin en belanden daarna onder het wegdek. En dat terwijl de grafstenen goed te hergebruiken zijn en nog vele generaties mee kunnen gaan. 

Stichting GreenLeave, die zich inzet voor de verduurzaming van de uitvaart, wil daar verandering in brengen. Vandaar dat zij het initiatief Circle Stone is gestart.

Klik hier voor informatie

WAT IS RESOMEREN?

Resomeren is een alternatief voor cremeren of begraven waarbij het lichaam binnen drie uur wordt ontbonden in een chemisch bad. De methode is een stuk milieuvriendelijker dan cremeren, omdat er geen directe uitstoot is van schadelijke stoffen.

25 procent van de Nederlanders zou kiezen voor resomeren als dat zou worden aangeboden. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt resomeren binnenkort toegestaan.

Hoe resomeren in zijn werk gaat?

Bekijk hier een filmpje

Hemelvlucht

Asverstrooiing per heliumballon is een bijzondere en zeer persoonlijke manier van afscheid nemen. Door het los laten van de ballonnen geef je de as van uw dierbare letterlijk de vrijheid in de atmosfeer.

Bekijk hier een filmpje