kosten en verzekering

“Ieder afscheid is persoonlijk, en ieders portemonnee ook!”

contact met Conny

06 27 37 36 70

 

dag en nacht bereikbaar

Kosten

Tegenwoordig is bij een uitvaart veel mogelijk. En hoe zakelijk het ook mag klinken; aan veel mogelijkheden hangt ook een prijskaartje. De kosten van een uitvaart zijn sterk afhankelijk van de keuzes die je maakt. Keuzes hebben vaak een emotioneel aspect, want je wilt een mooi, persoonlijk en passend afscheid.

Ik ben er van overtuigd dat het mooie en persoonlijke niet zit in materiële zaken. Door te kijken naar hoe het leven van iemand is geweest en samen te overleggen hoe sommige dingen ook anders kunnen, komen we tot een passend afscheid, passend in jouw budget.

DAG berekent een basistarief voor het verzorgen van een uitvaart. Over de geleverde materialen (bloemen, kist, drukwerk) en diensten van derden (chauffeur, dragers) worden geen of minimale marges berekend.

Na het bespreken van je wensen maak ik een verzamelnota. Deze omvat mijn begeleidingstarief en de kosten van de keuzes die je hebt gemaakt voor bijvoorbeeld rouwdrukwerk, de kist, crematie- of begrafeniskosten. Samen bespreken we deze verzamelnota en herzien keuzes daar waar nodig. We komen er samen altijd wel uit.

 

Verzekering

Uitvaartverzekering
Als je een uitvaartverzekering (kapitaal of natura) hebt ben je altijd vrij in de keuze voor een uitvaartondernemer.

Kapitaalverzekering
Met een kapitaalverzekering is het ’t meest simpel: je krijgt een geldbedrag uitgekeerd.

Natura-polis
Met een zogeheten natura-polis wordt het verzekerde bedrag in diensten/materialen uitgekeerd. Voor de wensen die buiten het basispakket vallen moet worden bijbetaald.

Goed om te weten...

Heb jij een uitvaartverzekering? Dan staat er op de polis waarschijnlijk met grote letters: “Bel direct na overlijden….”             Dat hoeft dus niet! Als je een uitvaartverzekering hebt, ben je niet verplicht de uitvaart te laten uitvoeren door de betreffende verzekeringsmaatschappij. Dit is een misverstand. Je bent altijd vrij in je keuze! Als je wilt kan ik samen met jou de polis bekijken en je adviseren.